Kuntavaaliehdokkaat

Espoon Vihreillä on 112 erilaista ehdokasta kuntavaaleissa. Valitse omasi! Yhdessä puolustamme koulutusta, ympäristöä ja joukkoliikennettä Espoossa. Nyt nimettynä yli 100 ehdokasta. Vielä mahtuu muutama mukaan, vinkkaa itseäsi tai kaveriasi täällä!

 

Millainen on suosikkiehdokkaasi?

Valitse itsellesi merkitykselliset tiedot

Sukupuoli
Äidinkieli
Asuinalue
Ikä: -
Teemat:
Parhaiten sinulle sopivat ehdokkaat:
Pia_Aarrekivi_PR-3Web
Aarrekivi Pia
Opettaja; Kilo
Pia_Aarrekivi_PR-3Web

Aarrekivi Pia

Opettaja

liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsen, Espoon Vihreiden hallituksen jäsen

Inhimillisen huomisen puolesta


Tuki on saatava oikeaan aikaan kaikille tarvitseville iästä ja rodusta huolimatta. Liikunta toimii ennalta ehkäisevänä moneen huoleen ja se toimii yhteisöllisenä siteenä kaiken ikäisille.
Työllisyyteen voidaan vaikuttaa asenteita muuttamalla.

AlueKilo
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Ikä66
Kielisuomi
Eini_Aho_KP-1Web
Aho Eini
Historian ja yhteiskuntaopin opettaja; Matinkylä
Eini_Aho_KP-1Web

Aho Eini

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja

Tasa-arvoinen Espoo


Tasa-arvo merkitsee minulle, että jokaiselle taataan hyvät palvelut ja mahdollisuudet, eikä ketään syrjitä riippumatta etnisestä taustasta, vakaumuksesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Jokaisella on tasa-arvoinen mahdollisuus valita julkisen liikenteen ja autoilun välillä.

Espoo ei ole vain autoilijoiden kaupunki. Olen elävä esimerkki espoolaisesta, joka kulkee ilman autoa, julkisilla. Espoolaisten on päästävä liikkumaan julkisilla sujuvasti niin Helsinkiin kuin kaupunginosasta toiseen. Kehitetään nopeita linjoja asutuskeskittymien välillä, jotta joukkoliikenne on aito vaihtoehto esimerkiksi työmatkaliikenteessä. Joukkoliikennehankkeita ei saa rahoittaa lippuhintoja nostamalla. Kunnostetaan pyöräteitä ja otetaan kaupunkipyörät laajaan käyttöön. Näin espoolaiset voivat myös pyöräillä kaupunginosien välillä ja vaikka rantaraittia myöten Kivenlahdesta Helsinkiin.

Tasa-arvoinen koulutus ja terveydenhuolto. Laitetaan homekoulut kuntoon ja taataan erilaisten oppilaiden riittävä tuki. Pidetään ryhmäkoot maltillisina. Erityisoppilaiden ja kieli- ja kulttuuriryhmien tuki ei saa olla pois muilta oppilailta. Varmistetaan, että monikulttuuristuvan Suomen koko potentiaali saadaan käyttöön. Terveydenhuoltoon panostetaan niin, että kuntalaiset pääsevät hoitoon nopeasti varallisuudesta ja työpaikasta riippumatta. Varmistetaan, että tiedot siirtyvät eri palvelunantajien välillä, jotta lääkärien ja hoitajien aikaa jää enemmän potilaan kohtaamiseen ja hoitotyöhön. Terveyskeskusten on oltava auki joustavasti myös illalla.
Viihtyisä asuinympäristö ja hyvä talous takaavat hyvinvoinnin. Kehitetään asutuskeskittymiä metroasemien ympärillä esimerkiksi Matinkylässä. Korkeaa, kustannustehokasta asumista voidaan suosia. Huolehditaan silti, että kaupunginosassa säilyy luontoa, kuten puistot ja rantaraitti. Panostetaan vihdoin kunnolliseen kaupunginteatteriin Espoossa. Jos palvelujen tason turvaaminen sitä vaatii, veroja voidaan nostaa maltillisesti. Verojen nosto on pieni investointi kun mietitään, minkälainen merkitys hyvällä koulutuksella ja tasa-arvoisella terveydenhuollolla on Suomen tulevaisuudelle

AlueMatinkylä
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä33
Kielisuomi
Jaana_Ailus_KP-1Web
Ailus Jaana
Kosmetiikkakemisti; Olari
Jaana_Ailus_KP-1Web

Ailus Jaana

Kosmetiikkakemisti

Espoon Vihreiden hallituksen jäsen

Kansainvälisten metropolien kasvatti eettisemmän Espoon puolesta

Olen 32-vuotias luonnonkosmetiikan tuotekehityskemisti Olarista. Perheeseeni kuuluu puoliso, 3-vuotias lapsi ja kolme rescue-kissaa. Harrastuksiini kuuluu eläinsuojelu, ja olen Vihreiden eläinpoliittisen työryhmän jäsen ja Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys ry:n entinen puheenjohtaja.

Olen Espoon Vihreät ry:n hallituksen jäsen. Olen myös Matinkylä-Olarin Vihreät ry:n puheenjohtaja ja toimin ensimmäisenä varavaltuutettuna Olarin seurakuntavaltuustossa sekä kirkkoneuvostossa.

Olen asunut puolet elämästäni sekä käynyt kouluni Suomen ulkopuolella. Olen asunut miljoonakaupungeissa kuten Peking, Milano ja Lontoo, eli tuon kansainvälistä perspektiiviä Espoolaiseen kuntapolitiikkaan.

Espoon kaltaisissa kasvavissa kaupungeissa on erityisen tärkeää että joukkoliikenne on toimivaa. Siksi Länsimetro-hanke on vietävä kunnialla loppuun asti ja joukkoliikenneyhteyksiä parannettava. Pyrin edistämään allianssimallin käyttöönottoa kaupunkimme tulevissa rakennushankkeissa.

Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ei saa jäädä rakennuksen jalkoihin. Uskon että kumpikin on mahdollista, jos rakennamme enemmän kaupunkimaista Espoota missä asuminen on tiiviimpää ja luonnolle jätetään omat alueensa. Haluan olla mukana rakentamassa uudenlaista Espoota missä ihmisillä ja eläimillä on hyvä olla.

AlueOlari
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä32
Kielisuomi
Leena_Alanen_KP-1Web
Alanen Leena
Hortonomi AMK, lastenhoitaja; Kaitaa
Leena_Alanen_KP-1Web

Alanen Leena

Hortonomi AMK, lastenhoitaja

Espoon Diakoniasäätiön valtuuskunnan jäsen, Palveluliikelaitoksen johtokunnan varajäsen

AlueKaitaa
Ikä61
Kielisuomi
Mari_Anthoni_PR-1Web
Anthoni Mari
Yrittäjä, valtiotieteiden maisteri, valtuutettu; Tapiola
Mari_Anthoni_PR-1Web

Anthoni Mari

Yrittäjä, valtiotieteiden maisteri, valtuutettu

valtuutettu, valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja, osallistuva Espoo -ohjelmatyöryhmän varapuheenjohtaja

Pehmeiden arvojen tiukka puolustaja. Koulutus. Terveys. Työ. Avoimuus.


Olen monipuolisesti ammattitaitoinen, aktiivinen ja aikaansaava vaikuttaja ja kahden lapsen äiti sekä kultaisennoutajan ja kahden kissan emäntä Tapiolasta.
Vaikutan Espoon Vihreiden valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtajana, Osallistuva Espoo-kehitysohjelman ohjausryhmän vpj:na, sekä kaupunginhallituksen varajäsenenä ja elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenenä. Aiempiin luottamustoimiini kuuluvat mm. 8 vuotta Espoon monikulttuuriasiain neuvottelukunnan pj:na sekä kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston jäsenyys.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, tiedottaja (MTi) ja auktorisoitu opas. Nykyisin työllistän itseni yrittäjänä. Vapaa-aikani kuluu liikunnan parissa ohjaten aikuisten ja lasten jumppatunteja sekä aktiivisessa järjestö- ja vapaaehtoistyössä.
Minulle keskeisiä ja tiukasti puolustamiani sydämenasioita ovat erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointi, syrjäytymisen ehkäisy, terveyden ja sairaanhoidon tasa-arvo, arvokas ikääntyminen ja turvallinen vanhuus, terveet ja laadukkaat päiväkodit ja koulut, avoin ja oikeudenmukainen päätöksenteko sekä työ ja yrittäjyys.

Äitinä ja paljon lasten parissa työskentelevänä koen lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä arjen sujuvuuteen, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat erityisen läheisiksi. Kuluneella kaudella olen tehnyt paljon töitä mm. päiväkotien ja koulujen home- ja sisäilmaongelmien pikaiseksi ratkaisemiseksi, peruskorjausten kiirehtimiseksi sekä väistötilojen löytämiseksi. Olen puolustanut ennaltaehkäisevää toimintaa ja varhaista puuttumista, tasokasta neuvolatoimintaa ja kouluterveydenhuoltoa, hyvää kouluruokailu, sekä viihtyisää ja turvallista asuinympäristöä kaikille espoolaisille. Osallistuva Espoo-ryhmän vpj:na olen aktiivisesti edistänyt asukkaiden osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia sekä päätöksenteon avoimuutta.
Uskon, että nykyisessä tilanteessa vihreiden ja pehmeiden arvojen tiukalle puolustajalle on suurempi tarve kuin koskaan. Hyvinvoivista kuntalaisista, työstä, turvallisuudesta ja tasa-arvosta muodostuu viihtyisä ja elinvoimainen Espoo.

AlueTapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Ikä47
Kielisuomi
Antti_Brunni_KP-1Web
Brunni Antti
Myynti- ja markkinointijohtaja; Vanttila
Antti_Brunni_KP-1Web

Brunni Antti

Myynti- ja markkinointijohtaja

Espoon kaupunginteatterisäätiön hallituksen jäsen, Espoon Vihreiden hallituksen varapuheenjohtaja

Määrätietoinen optimisti #Digitalous #ToimivaKaupunki #KoulutusEnsin


Minä olen Antti Brunni. Työskentelen digistrategina IT-alalla. Koulutukseltani olen Taiteen maisteri. Toimin Espoon vihreiden varapuheenjohtajana. Vaimoni on opettaja ja lapseni 4 ja 8 vuotiaat. Asumme Vanttilassa. Olen vihreä, koska arvostan analyyttista ja ihmisläheistä tapaa tehdä politiikkaa.

Tänä päivänä talouden ja digitaalisuuden ymmärtäminen on välttämätöntä, kun rakennetaan toimivaa kaupunkia. Kun talous on tasapainossa ja digitalisaation mahdollisuudet hyödynnetään oikein, pystymme nostamaan palvelujen tasoa.

Espoo kasvaa myös jatkossa. Kaupungin laajetessa haluan huolehtia, että kaupunki on toimiva. Palvelut löytyvät läheltä, liikenneyhteydet ovat kunnossa ja julkinen liikenne toimii. Kun Pohjois-Espoo ensi vaalikaudella kaavoitetaan ei saa syntyä saavuttamattomia saarekkeita ilman palveluja.

Espoossa on Suomen parhaat koulut ja näin tulee olla myös jatkossa. Koulutuksesta ei leikata. Koulutuksen laatulupaus on, että lapset ja nuoret saavat hyvät eväät elämään.

Elinkeinopolitiikan merkitys päätöksenteossa kasvaa jatkossa, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntatasolle. Iso osa henkilöstöstä ja budjetista siirtyy myös sinne.

Espoossa asuu paljon osaajia ja asiantuntijoita, joiden työllisyys on koko kaupungin kivijalka. Espoon täytyy pystyä kehittämään yrityksille ja yrittäjyydelle houkuttelevat edellytykset toimia. Strategiana tässä tulee olla: Keilaniemi, Otaniemi, koko Espoo.

Yksin yrittäjille tulee olla työtiloja ja paikkoja verkostoitua. Pienyrityksille edullisia toimitiloja asuinalueiden kivijaloissa. Suuremmille yrityksille on oltava tarjolla korkeaa osaamista ja edellytykset kansainvälistyä. Kaupungin pitää ruokkia kokeilukulttuuria.

Antin lista:

Huolehditaan meidän ihmisistä, kaikkien osaamisesta ja työllisyydestä.
Tehdään kasvavasta Espoosta toimiva kaupunki.
Varmistetaan, että lapset ja nuoret saavat hyvät eväät elämään.
Tehdään Espoosta paras paikka pienille ja suuremmille yrityksille.
Tehdään Espoosta digitalouden ykkönen Euroopassa.

AlueVanttila
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä35
Kielisuomi
Verna_Castrén_PR-1Web
Castren Verna
Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton pääsihteeri; Olari
Verna_Castrén_PR-1Web

Castren Verna

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton pääsihteeri

AlueOlari
Ikä27
Kielisuomi
Maria_Ekström_VH-2Web
Ekström Maria
Yliopettaja, kauppatieteiden tohtori; Saunalahti
Maria_Ekström_VH-2Web

Ekström Maria

Yliopettaja, kauppatieteiden tohtori

Haluan tukea hyvää, energistä ja yhteisöllistä kasvua Espoossa. Uskon tämän syntyvän oppimisen kautta jokaisessa elämänvaiheessa ja tilanteessa.


Suomessa puhutaan usein kasvusta. Haluan tuoda esille tärkeän näkökulman tähän:

1. Miten kasvupuheet näkyvät käytännössä? Miten jokainen meistä voi luoda kestävää kasvua ja osallistua kasvutalkoisiin? Yksi vastaus tähän on yrittäjyys ja itse haluaisin tähdentää yhteiskuntavastuullista yrittäjyyttä ja hybridiyrittäjyyttä.

2. Sivistys ja oppiminen ovat keskeisiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Olen siinä onnellisessa asemassa että saan joka päivä kohdata nuoria aikuisia jotka haluavat syventää osaamistaan ja kehittää yhteiskuntaamme vielä paremmaksi. On ilo nähdä miten tieto ei todellakan luo tuskaa vaan avartaa ja vie uusille elämänpoluille.

3. Julkinen liikenne on oltava toimivin ja turvallisin ratkaisu liikkumiseen eri elämänvaiheissa.

Kunnallisvaltuutettuna minua ohjaa avoimuus, vastuunottaminen, teot ja määrätietoisuus. Näistä syntyy luottamus.

AlueSaunalahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä55
Kieliruotsi
Johannes_Elmnainen_PR-1Web
Elmnäinen Johannes
Opiskelija; Leppävaara
Johannes_Elmnainen_PR-1Web

Elmnäinen Johannes

Opiskelija

Hyvinvointi, vihreys, IT


Olen Johannes, hieman vajaa 30v IT-alan yrittäjä ja opiskelija Leppävaarasta. Kunnallisvaaleissa tärkein asia on kuntalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen, ja mielestäni valtuusto voi tukea tätä panostamalla sosiaali- ja hyvinvointipalveluihin. Taloustilanteesta kuin taloustilanteessa ennaltaehkäisevistä toimista ei kannata leikata, sillä tällöin otetaan vain velkaa tulevaisuuden Espoolle. Panostetaan siis erityisesti koulutukseen, harrastusmahdollisuuksiin ja pidetään huolta subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta.

Toisaalta Espoon tulee pyrkiä ekologiseksi kaupungiksi. Kehitetään siis joukkoliikennettä ja pyöräilyreittejä, jotta niiden käyttö olisi mahdollisimman mukavaa. Liikkumisen muutoksessa porkkana on keppiä parempi.

Otetaan lisäksi uusi ote julkisiin hankintoihin. Kaupungin tulee käytännön mahdollisuuksien rajoissa hallinnoida tilaamiensa ohjelmien lähdekoodia. Tampereella menestyneen allianssi-mallin kokeilua tulee arvioida.

AlueLeppävaara
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä28
Kielisuomi
Tiina Elo uusinta KP-1Web
Elo Tiina
Kunta-asioiden päällikkö, kaupunginhallituksen vpj; Laajalahti
Tiina Elo uusinta KP-1Web

Elo Tiina

Kunta-asioiden päällikkö, kaupunginhallituksen vpj

kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, valtuutettu

Rohkea avoimuuden puolustaja. Kestävä Espoo on hyvä kaikille.


Olen 46-vuotias lukiolaisen äiti Laajalahdesta. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, pääaineena ympäristönsuojelu. Työkseni toimin kunta-asioiden päällikkönä Vihreissä.

Minut toi politiikkaan halu säilyttää maapallo elinkelpoisena ja luonto monimuotoisena myös tuleville sukupolville. Hyvän ympäristön lisäksi haluan turvata lapsille hyvät koulut ja päiväkodit, varmistaa vanhuksille inhimillisen hoivan ja pitää huolen siitä, että asukkaiden ääni kuuluu päätöksenteossa.

Olen vaikuttanut Espoon valtuustossa kahdeksan vuotta. Viime kaudella toimin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajana ja valtuustoryhmän puheenjohtajana. Tällä kaudella olen toiminut kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana sekä tila- ja asuntojaoston puheenjohtajana.

Kuluneella valtuustoakaudella olen mm.

- tehnyt hartiavoimin töitä sisäilmaongelmaisten koulujen ja päiväkotien korjaamiseksi
- vaatinut parempaa joukkoliikennettä ja kohtuullisia lipunhintoja
- puolustanut lasten päivähoito-oikeutta ja opetuksen laatua
- suojellut Finnoon lintukosteikkoa ja asukkaille tärkeitä lähimetsiä
- edistänyt vastuullisia hankintoja, aloitteestani Espoo on Reilun kaupan kaupunki
- vaatinut päätöksentekoon avoimuutta ja asukkaille parempia vaikutusmahdollisuuksia

Haluan jatkaa työtä luonnonläheisen ja viihtyisän asuinympäristön sekä laadukkaiden palveluiden puolesta:
- pidetään päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot pieninä ja varmistetaan riittävä tuki lapsille ja nuorille
- riittävät resurssit vanhusten kotihoitoon ja tarpeeksi hoivakotipaikkoja
- Espoosta ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijä
- lopetetaan Keskuspuiston nakertaminen
- lisää kaupunkikulttuuria ja matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia
- työpaikkoja ja elinvoimaa kaupungin hankinnoilla, yrittäjien palvelut kuntoon

Olen kokenut tekijä ja rakentava yhteistyökumppani – kuuntelen, otan selvää ja toimin. Blogissani raportoin aktiivisesti työstäni kaupunginhallituksessa ja muissa luottamustoimissa. Tehdään yhdessä vihreämpi Espoo!

AlueLaajalahti
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä46
Kielisuomi
Henrik_Forsberg_KP-1Web
Forsberg Henrik
FM, historiantutkija; Espoonkeskus
Henrik_Forsberg_KP-1Web

Forsberg Henrik

FM, historiantutkija

medlem av nämnden svenska rum

Näköalattomuudesta eroon - yhdessä eteenpäin


Olen 33-vuotias kahden lapsen isä, talous- ja sosiaalihistorian tutkija, Svenska rum-lautakunnan varajäsen, toisen polven espoolainen ja musiikki- ja teatteriharrastaja. Minä haluan olla mukana vaikuttamassa yhteisten asioiden hoitamiseen. Espoon kasvutarinan resepti pohjautuu hyviin lapsiperheiden palveluihin ja kouluihin, ja näihin on panostettava jatkossakin.

Minä itse olen kouluoppini saanut samasta koulusta kuin äitini, eli Mattbergsskolan koulusta Matinkylässä ja näin ollen tiedän, että koulut ovat paljon muutakin kuin pelkästään seinät, hyvää opetusta ja digitalisaatiota. Koulut luovat yhteisöjä ja verkostoja ja kaupunkiin jatkuvuutta. Koska opiskelijamäärät Espoossa kasvavat nyt ja tulevaisuudessa, tarvitaan siis isojen koulukeskittymien lisäksi myös lisää kouluja. Tälläkin hetkellä meillä on noin 2500 oppilasta väistötiloissa, eli meillä on liian vähän kelvollisia kouluja, ja mikäli koulujen korjausvelkaa ei ryhdytä voimakkaasti vähentämään, niin tuo määrä tulee nopeasti kasvamaan.

Espoo voi hyvin niin kauan kuin se onnistuu houkuttelemaan tänne uusia ihmisiä ja lapsiperheitä asumaan, työskentelemään, yrittämään, virkistäytymään ja nauttimaan kaupunginläheisestä luonnosta. Meidän ei tule pelätä kaupungin nopeaa rakentamista ja kasvua, vaan pikemminkin nähdä se voimavarana ja mahdollisuutena kehittää kaupunkia entistä paremmaksi, miellyttävämmäksi ja innoittavammaksi ympäristöksi.

Minä haluan Espoossa edistettävän varhaiskasvatusta, koulutusta, tiedettä ja kulttuuria. Minä haluan myös varmistaa, että julkista liikennettä ei kehitetä pelkästään vain raideliikennettä lisäämällä, vaan ennen kaikkea lippujen hintoja laskemalla. Julkinen liikenne pääkaupunkiseudulla on sen käyttäjälle liian kallista. Minä haluan, että kaupunki joko luopuu investointikatosta tai kohdistaa investointiohjelmansa voimakkaammin kouluihin ja vähemmän pysäköintilaitoksiin, tai tarkistaa verotasoaan. Länsimetron viivästystä ei saa laittaa lasten maksettavaksi.

AlueEspoonkeskus
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä33
Kieliruotsi
Ahmed_Goshnaw_PR-1Web
Goshnaw Ahmed
Ohjaaja, puutarhuri; Leppävaara
Ahmed_Goshnaw_PR-1Web

Goshnaw Ahmed

Ohjaaja, puutarhuri

monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan jäsen

Moniarvoisuus, suvaitsevaisuus


Olen Kurdi-Irakista. Olen asunut Suomessa noin 20 vuotta. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta. Suurta vastuuta ja huolta tunnen etenkin lapsista ja nuorista.

Meidän on jätettävä tuleville sukupolville parempi tulevaisuus, vastuu kuuluu meille kaikille.
Olen osa tätä yhteiskuntaa ja tahdon olla mukana yhteisten asioiden hoitamisessa.

Opiskelen tällä hetkellä lähihoitajaksi. Työskentelen ohjaajana vastaanottokeskuksessa.
Kaiken avain on luonnonsuojelu.

Kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat yhdessä kohti valoisampaa Suomea.
Toimin nyt Espoon monikulttuurisuusasian neuvottelukunnan jäsenenä.
Erilaiset ihmiset erilaisista kulttuureista rikastuttavat toisiaan.

AlueLeppävaara
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä45
Kielimuu
Tony Hagerlund KP-1Web
Hagerlund Tony
Lähihoitaja, VTM; Jupperi
Tony Hagerlund KP-1Web

Hagerlund Tony

Lähihoitaja, VTM

varhaiskasvatusjaoston jäsen

AlueJupperi
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä41
Kielisuomi
Heli_Halava_KP-1Web
Halava Heli
Lähihoitaja, nuorisopäällikkö, valtuutettu; Kauklahti
Heli_Halava_KP-1Web

Halava Heli

Lähihoitaja, nuorisopäällikkö, valtuutettu

valtuutettu, nuorten elinvoimaisuus -ohjelmaryhmän jäsen, HSL:n hallituksen varajäsen

Liikuta äänelläsi! Lähiliikunta ja luonto kaikkien saataville. Sujuva edullinen joukkoliikenne jatkossakin.

AlueKauklahti
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä39
Kielisuomi
Allan_Halme_KP-2Web
Halme Allan
Yrittäjä, toimitusjohtaja; Kivenlahti
Allan_Halme_KP-2Web

Halme Allan

Yrittäjä, toimitusjohtaja

Tiivis ja vehreä Espoo


Olen 41-vuotias paljasjalkainen espoolainen Kivenlahdesta. Perheeseeni kuuluvat vaimoni sekä 14- ja 11-vuotiaat poikamme. Puhun äidinkielinäni suomea ja australialaisen äitini kautta englantia. Harrastan luonto- ja kaupunkivalokuvausta sekä soitan selloa, kitaraa ja pianoa. Perheeni kanssa retkeilen luonnossa mm. Espoonlahden alueella ja Nuuksiossa. Lukeminen ja kirjojen keräily on minulle myös pitkäaikainen ja rakas harrastus. Olen tietojenkäsittelytieteen filosofian maisteri ja tehnyt ohjelmistoalan työtä insinöörinä, konsulttina ja johtajana yli 20 vuotta. Minulla on pitkä kokemus suurien kansainvälisten it-yritysten palveluksessa ja olen ollut yrittäjä vuodesta 2013.

Kaupungin ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin perustana on kaupungin hyvä taloudellinen tilanne, jolla rahoittaa palveluiden toimintaa sekä kaupunkirakenteen ja luontoalueiden kehittämistä. Talouden ja työllisyyden kulmakivi on pk-yritykset. Uusia yrityksiä ja uusia yrittäjiä on tuettava kaikissa ammattiryhmissä ja ikäluokissa; kaupungin, oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä on kehitettävä; ja kaupungin on oltava voimakkaammin mukana auttamassa aloittavia ja jo toimivia pk-yrityksiä mm. neuvonta- ja asiantuntijapalveluin. Espoo ei myöskään saa jäädä Helsingin varjoon, vaan Espoon palveluita ja mainetta on kehitettävä kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavaksi erinomaisena yritysten kotikaupunkina.

Espoon tärkeimpiä piirteitä on sen vehreä ilme ja ainutlaatuinen yhdistelmä kaupunkialueita ja luontoa. Tätä on vaalittava ja kehitettävä tulevaisuudessa, erityisesti rakentamalla uutta ja tiiviimpää kaupunkia Länsimetron sekä Raide-Jokerin varsille, sekä suojelemalla Espoon nykyisiä luontoalueita, kuten Sammalvuori, Hanikka, Hannusjärvi ja keskuspuisto. Kaunis luonto ja hyvät palvelut hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä ovat keskeisen tärkeitä nykyiselle sekä tulevalle koti-Espoolle.

AlueKivenlahti
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä41
Kielisuomi
Reeta_Heino_KP-4Web
Heino Reeta
Opettaja, FM; Gumböle
Reeta_Heino_KP-4Web

Heino Reeta

Opettaja, FM

perhe- ja sosiaalipalvelujen jaoston jäsen

AlueGumböle
Ikä36
Kielisuomi
Hannele_Helander_KP-1Web
Helander Hannele
Psykiatrinen sairaanhoitaja, perhepsykoterapeutti; Mäkkylä
Hannele_Helander_KP-1Web

Helander Hannele

Psykiatrinen sairaanhoitaja, perhepsykoterapeutti

AlueMäkkylä
Ikä51
Kielisuomi
Jani_Helenius_KP-1Web
Helenius Jani
Palveluneuvoja; Perusmäki
Jani_Helenius_KP-1Web

Helenius Jani

Palveluneuvoja

medlem av nämnden svenska rum

Koulu- ja palveluverkosto kuntoon, järkevä kehittäminen ja tasa-arvo


Olen Jani Helenius, Pohjois-Espoon Perusmäestä. Ikätietohakuisille tiedoksi, että synnyin vuonna 1973.
Rakensimme oman talon maaseudun rauhaan. Perheeni koostuu vaimosta ja kolmesta pojasta. Oma äidinkieleni on ruotsi kuten myös poikien ja minulle oli erityisen tärkeätä muuttaa seudulle, jossa poikani voivat aloittaa koulu-uransa pienessä idyllisessä koulussa.

Olen neljän vuoden aikana toiminut Svenska Rum lautakunnan jäsenenä ja nauttinut suuresti vaikuttamisesta juuri kyseisessä lautakunnassa.

Olen myös vaikuttamassa alueellisesti Pohjois-Espoon asukasfoorumin valmisteluryhmässä sekä paikallisen omakotiyhdistyksen hallituksessa. Aloitan Pohjois-Espoon asukasfoorumin valmisteluryhmän puheenjohtajana 24.3.2017 ja ensi töikseni haluan luoda vankempaa yhteistyötä omakotiyhdistysten välille. Olen toiminut myös vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana.

Olen kiinnostunut Espoon hyvinvoinnista sekä tulevaisuudesta. Olen itse ollut mukana POKE (keski- ja Pohjois-Espoon yleiskaava) tilaisuuksissa sekä aktiivisesti esittänyt palvelukokonaisuuksia joilla takaamme tulevaisuudessa palveluita myös pohjois- ja keski espoolaisille.

Lähellä sydäntä on tietenkin lapset, liikenneturvallisuus sekä juuri mainittu palveluiden saatavuus, lähipalvelut. Tulen näihin asioihin kiinnittämään huomiota myös tulevaisuudessa. Koska haluan vaikuttaa ja tehdä jokaisen espoolaisen päivästä vielä paremman, asetuin kuntavaaliehdokkaaksi. Ainut tavoite on valtuustopaikka.

Päätöksiä on mahdotonta tehdä ilman espoolaisten mielipiteitä. Haluan kuunnella, analysoida sekä tehdä parhaita mahdollisia päätöksiä jotka palvelevat mahdollisimman hyvin kaikkia. Yhdessä rakennamme Espoosta kaupungin, jossa kaikki viihtyvät.

Meidän on rakennettava peruspilarit vankemmiksi, jotta kaupunkimme ei horju. Voimakas velkaantuminen tulee saada pysähtymään. Seuraavat vuodet ovat todella voimakkaan kasvun vuosia joten talouteen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

AluePerusmäki
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä44
Kieliruotsi
Sirpa_Hertell_KP-1Web
Hertell Sirpa
Pääsihteeri, valtuutettu; Laaksolahti
Sirpa_Hertell_KP-1Web

Hertell Sirpa

Pääsihteeri, valtuutettu

valtuutettu, kestävä kehitys -ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja, HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja, valtuuston varapuheenjohtaja

Johanna_Hiltunen_KP-1Web
Hiltunen Johanna
Projektipäällikkö; Matinkylä
Johanna_Hiltunen_KP-1Web

Hiltunen Johanna

Projektipäällikkö

Espoo – kotikaupunkimme, jossa on hyvä elää, yrittää ja asua


Asettauduin ehdolle kunnallisvaaleihin tavoitteenani rakentaa parempi arki meille kaikille. Hyvinvointi ja arvokas elämä koostuvat pienistä ratkaisevista palasista, joiden merkittävyyden havaitsee konkreettisemmin näiden osien puuttuessa.

Työllisyys ja turvattu toimeentulo. Oma paikka jossa voi rauhoittua, koti jossa sydän asuu. Perhe ja mielekäs arki. Koulutus ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Luonto ja ympäristö, jotka säilyvät puhtaina myös tuleville sukupolville.

Meidän lapsillemme.

Tehdään yhdessä kotikunnastamme kaupunki, josta voimme ylpeydellä sanoa: Ensin Espoo.

AlueMatinkylä
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä39
Kielisuomi
Olli_Hoikkala_KP-1Web
Hoikkala Olli
Baarimestari, aikuisopiskelija; Lintuvaara
Olli_Hoikkala_KP-1Web

Hoikkala Olli

Baarimestari, aikuisopiskelija

Palvelualojen aukioloaikojen pidentäminen asettaa haasteita myös joukkoliikenteelle. Kaupan alalla tullaan todennäköisesti näkemään osan myymälöistä olevan auki kellon ympäri. Yhä useampi kulkee töihin tai töistä myöhään yöllä tai aikaisin aamulla. Palvelualoilla on lisääntynyt räjähdysmäisesti työvoiman vuokraaminen. Vuokratyönantajat eivät pääsääntöisesti maksa taksia ja lyhyistä työvuoroista ei itse maksamalla jäisi mitään käteen. Lyhin työvuoro on lain mukaan kuitenkin vain neljä tuntia. Joukkoliikenteen yhteydet ovat varsin rajalliset hiljaisina aikoina, varsinkin jos matkustetaan Espoon sisällä tai Vantaan suuntaan. Helsingistäkin viikolla on yöllä kovin pitkä väli, ettei julkisia kulkuneuvoja kulje. Viikonloppuisin on öiseen aikaan ihan hyvinkin liikennettä, joka tosin palvelee etupäässä viihteellä olleita. Työmatkalaisia, ”epätyypillisissä” työvuoroissa olevia, tarvittaisiin palvelemaan myös liikennettä.

Joukkoliikenne kehittyy Espoossa. Yhteydet Helsinkiin ovat nopeutuneet ja suurin osa tullaan hoitamaan raiteita pitkin. Myös päätös raidejokerista on tehty. Nyt siihen tulee löytää kustannustehokas malli toteuttamiseen. Kustannukset ja aikataulu tulee pitää kurissa. Seuraavana kehittämisen kohteena tulee olemaan liityntäliikenne metrolle Etelä-Espoon osalta sekä kaupungin sisällä kulkeminen. Voidaanko siihen tuoda jotakin uutta: sujuvuutta, ympäristöystävällisyyttä, hiljaisuutta, houkuttelevuutta tai jotakin jota muilla ei vielä ole. Lähtökohdat bussiterminaaleille Tapiolassa ja Matinkylässä ovat loistavat, mutta voidaanko tuoda niihin vielä jotain lisää.

Espoo tunnetaan koulutuskaupunkina. Aalto yliopiston pääkampuksen lisäksi kaupungissa on ammattikorkeakouluista Laurean suurin kampus Leppävaarassa sekä Metropolian iso yksikkö sen vieressä. Lisäksi Omnia on tunnettu suuri kouluttaja. Opiskelijoita saapuu ympäri Suomen. Espoo on myös kiinnostava kohde maailman laajuisesti tulla kouluttautumaan. Muutoksia ympärillämme tapahtuu koko ajan enemmän. Siksi monet opiskelevat tavalla tai toisella läpi elämänsä: täydentävää koulutusta, opintovapaata, uranvaihtoa tai tietojen päivittämistä. Opiskelijoita on yhä enemmän eri ikäisiä ja erilaisissa elämänvaiheissa. Opiskelijajärjestöt toimivat suurimmaksi osaksi nuorempien vetäminä ja toimivat heidän tarpeidensa mukaan. Vanhemmilla opiskelijoilla on toisenlaisia tarpeita. Moni aikuinenkin lähtee kotikonnuiltaan laadukkaan koulutuksen perässä itseni lailla tänne Espooseen.

Opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jota kohdellaan eriarvoisesti lain edessä. Tullakseen toimeen on otettava velkaa. Itse koulutus on maksutonta, jotta opiskelu olisi mahdollista on asumisen oltava myös kohtuullisen hintaista. On muistettava, että opiskelija-asuntoja on rakennettava sekä niistä on pidettävä myös huolta. Espoossa on vuokrataso korkea muuhun maahan nähden. Opiskelu ei saa kaatua kohtuuhintaisen asunnon saamisen vaikeuteen. Useat Espoossa olevista opiskelija-asunnoista ovat melko vanhoja ja osa on jo tullut käyttöikänsä päähän. Viimeisimmätkin remontit ovat suurimpaan osaan tehtyjä 90-luvun puolessa välissä. Tämän jälkeen ovat tarpeet muuttuneet. Oma kokemukseni on opiskelija-asunnosta Lintuvaarassa: 40 vuotta vanha parakeista rakennettu neljän hengen poikasolu. Talvella ei pärjää ilman kahta peittoa, villasukkia ja lapasia. Pahimmilla pakkasilla on hyvä laittaa uunissa ruoka, että saadaan vähän lämpöä tupaan.

AlueLintuvaara
Teemat Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä39
Kielisuomi
Teemu_Hokkanen_KP-1Web
Hokkanen Teemu
Poliisi, insinööri (AMK); Leppävaara
Teemu_Hokkanen_KP-1Web

Hokkanen Teemu

Poliisi, insinööri (AMK)

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, päihdeasiain neuvottelukunnan varajäsen

Vahva vihreä mies valtuustoon.
Valitse turva, terveys ja tasa-arvo.


Merkittävin osa työuraani on kulunut poliisina digitaalisen todistusaineiston äärellä kaikenlaisissa rikosjutuissa. Vapaa-aika taas kuluu perheen, politiikan ja tasa-arvotyön äärellä. Näistä kokemuksista kumpuavat myös vaaliteemani.

Turva ja turvallisuus on perustarve, joka koostuu ennen kaikkea siitä, että ihmiseen ei kohdistu uhkaa ja toisaalta yllättävässä tilanteessa, esimerkiksi terveyden tai työpaikan mennessä, kaikki muu ei mene. Kunnalla on merkittävin rooli arjen perusturvallisuuden säilyttämisessä ja joillakin sektoreilla, myös sote-uudistuksen jälkeen. Pitämällä ihmisistä huolta pidämme Espoon edelleen yhtenä Suomen turvallisimmista kaupungeista.

Terveys on se perusta, jolle ihminen rakentaa elämänsä. Matkan varrella tämä perusta kaipaa yleensä pienempää tai suurempaa huoltoa tai tukea. Tämän tuen on oltava edelleen kaikille mahdollisimman tasavertaisesti saatavilla. Jos sote-uudistus etenee kuten on kaavailtu, niin jatkossa kunnan rooli on ennen kaikkea sairauksien ennaltaehkäisyssä. Espoossa lähtökohdat ovat hyvät, onhan meillä Suomen terveimmät ihmiset, mutta parhaintakin voi edelleen parantaa.

Tasa-arvo, tai oikeammin sen puute, ilmenee yhteiskunnassa monissa eri suhteissa, olit sitten mies, nainen, sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluva, työtön, vanhempi, maahanmuuttaja, vammainen, jotakin muuta tai kuten usein: useampaa kerralla. Tasa-arvotyön tarkoitus on taata yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet kaikille. Kunnalla on erinomainen mahdollisuus puuttua moniin epätasa-arvoisiin tilanteisiin ihmisten arjessa, jos me vain haluamme niin. Ja miksipä emme haluaisi?

Nämä kolme teemaa, turva, terveys ja tasa-arvo, ovat kaikki saman kolmion eri kärkiä. Ne vaikuttavat toisiinsa ja kun kärki vajoaa se vetää helposti kahta muutakin alaspäin. Tämä vaikuttaa sekä ihmisen itsensä että hänen läheistensä hyvinvointiin. Ja kaiken lisäksi maksaa. Pidetään tämä kolmio kunnossa.

Äänestä valtuustoon vahva vihreä mies. Valitse turvaa, terveyttä ja tasa-arvoa.

AlueLeppävaara
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä37
Kielisuomi
Inka_Hopsu_PR-1Web
Hopsu Inka
Opettaja, valtuustoryhmän pj; Kaupunginkallio
Inka_Hopsu_PR-1Web

Hopsu Inka

Opettaja, valtuustoryhmän pj

valtuutettu, valtuustoryhmän puheenjohtaja, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohtaja

AlueKaupunginkallio
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Talous ja työllisyys
Ikä40
Kielisuomi
Helka_Hosia_Korjattu_KP-1Web
Hosia Helka
erikoislääkäri, lääketieteentohtori; Pohjois-Tapiola
Helka_Hosia_Korjattu_KP-1Web

Hosia Helka

erikoislääkäri, lääketieteentohtori

Espoon Vihreiden hallituksen jäsen

Terveys, koulutus ja tolkullinen taloudenpito


Olen Helka Hosia, 40-vuotias lääkäri ja perheenäiti Tapiolasta. Olen alun perin erikoistunut terveydenhuoltoon ja teen nyt toista erikoislääkäritutkintoa geriatriasta eli vanhusten hoidosta. Väitöskirjani käsitteli vanhusten lääkehoitoa. Työskentelen Espoon kaupungin vanhuspalveluissa ja odotan innolla Espoon Uuden Sairaalan tuomia mahdollisuuksia.

Ympäristönsuojelu ja luonto ovat olleet minulle tärkeitä jo nuoresta alkaen. Vihreisiin De Gröna liityin vuonna 2008 ja alkuun olin muutaman vuoden mukana Tapiolan seudun vihreiden hallituksessa. Tällä hetkellä olen toista vuotta Espoon vihreiden hallituksessa.
Kuntavaaliehdokkaana olen nyt ensimmäistä kertaa. Teemoinani ovat terveys, koulutus ja tolkullinen taloudenpito. Tehokkaat ja helposti saatavissa olevat terveyspalvelut ovat tärkeitä kaupunkilaisten terveyden turvaamiseksi, mutta eivät yksinään riitä. Kaupungin pitää tukea ja mahdollistaa kuntalaisten hyviä elämäntapavalintoja, ja kaupunkisuunnittelun huomioida ympäristön vaikutus kuntalaisten terveyteen.

Hyvä koulutus ja sivistys ovat olleet pohjoisen maamme selviytymisvaltteja ja yhteiskunnallisen vakauden takaajia. On tärkeää huolehtia varhaiskasvatuksen, peruskoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen korkeatasoisuudesta. Myös kulttuuripalveluita tarvitaan. Erityisen tärkeänä pidän kirjastoja ja seuraan ilolla kirjastojemme kehittymistä vastaamaan nykypäivää, kuten digitalisoitumista.

Tolkullinen taloudenpito tarkoittaa tarkkaan harkittuja kustannuksia ja talousvaikutusten tarkastelua niin keskipitkällä kuin pitkällä aikavälillä. Lyhytnäköinen säästäminen esimerkiksi julkisten rakennusten kunnossapidossa tulee kalliiksi pitkällä tähtäimellä.
Asetuin Vihreiden kuntavaaliehdokkaaksi, koska haluan kantaa korttani kekoon paremman Espoon puolesta. Hyvät peruspalvelut, huolenpito asukkaista ja kaupunkirakenteen viihtyisyys tekevät kaupungista houkuttelevan ja luovat edellytykset myös taloudelliseen hyvinvointiin ja yrittämiseen.

AluePohjois-Tapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä40
Kielisuomi
Hanna_Hukari_PR-1Web
Hukari Hanna
Työllisyysasiantuntija, sosiaaliohjaaja; Leppävaara
Hanna_Hukari_PR-1Web

Hukari Hanna

Työllisyysasiantuntija, sosiaaliohjaaja

Hyvinvoivat ihmiset tekevät meille Espoosta Suomen parhaan kaupungin


Olen 34-vuotias perheenäiti, kolmannen polven espoolainen, digitaalisten palveluiden opiskelija, vapaaehtoistyöntekijä, sekä nautin työstäni, jossa voin ajaa heikompiosaisten asioita ja kehittää entistä parempia ja laadukkaampia palveluita. Nautin kesäisin mökkeilystä ja asuntovaunuilusta sekä retkistä lasten kanssa kauniiseen Nuuksioomme.

Työllisyysasiat ovat minulle tuttuja työkokemukseni kautta. Kannatan toimia syrjäytymisen ja huono-osaisuuden ehkäisemiseksi. Ennaltaehkäisevä ja etsivä työote on mielestäni tehokkaampaa pitkällä tähtäimellä kuin pakottaminen tai sanktiot. Työllisyyden hoitamiseksi on tärkeää luoda laadukkaita palveluita ja ketteriä tukimuotoja ja väyliä töihin. Moni työtön jää nyt kokonaan ilman oikeanlaista apua ja tukea ja hukkuu massan joukkoon. Espoossa on tälläkin hetkellä hienoja palveluita ja hankkeita, jotka auttavat ihmisiä eteenpäin, näitä pitäisi saada lisää.

Kannatan subjektiivista päivähoito-oikeutta sekä ryhmäkokojen pienentämistä. Mielestäni varhaiskasvatuksen ammattilaisten tulisi ehdottomasti saada paremmin oma osaamisensa käyttöön lastemme, tulevaisuutemme hyväksi. Laadukas varhaiskasvatus jää vain haaveeksi ja sananhelinäksi papereissa. Minulla on omakohtaista kokemusta päivähoidossa työskentelemisestä, sekä lähipiirissä monia alan ammattilaisia.

Koulumaailma on tärkeä paikka huomata syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret ja siksi kannatan lisäämään tärkeitä resursseja kouluihin. Enemmän koulupsykologeja, kuraattoreita sekä myös mahdollisesti vielä paljon enemmän matalamman kynnyksen palveluita jokaiseen kouluun.

Sukulaisteni kautta minulle on hyvin tuttua myös Espoon vanhustenpalvelut. Olen saanut läheltä seurata sitä, miten asiat eivät aina mene kuten kuuluisi. Kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksia palveluiden järjestämisessä tulisi ottaa paremmin huomioon sekä palveluista tulisi tehdä enemmän asiakaslähtöisiä eikä viranomaislähtöisiä. Tavoitteena on, että menisimme asiakas edellä, ei palvelu edellä.

AlueLeppävaara
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Ikä34
Kielisuomi
Hussein Gamal
Lähihoitaja; Lakisto

Hussein Gamal

Lähihoitaja

AlueLakisto
Ikä39
Kielimuu
Saara_Hyrkko_VH-1Web
Hyrkkö Saara
Diplomi-insinööri, valtuutettu; Pohjois-Tapiola
Saara_Hyrkko_VH-1Web

Hyrkkö Saara

Diplomi-insinööri, valtuutettu

kaupunginhallituksen jäsen, valtuutettu

Koulutus. Tasa-arvo. Avoimuus. Espoo kuuluu kaikille.


Tartun toimeen, ajattelen nopeasti, innostun uudesta. Olen:
- 29-vuotias diplomi-insinööri Pohjois-Tapiolasta.
- Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.
- Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri.
- Vihreiden puoluehallituksen jäsen ja koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja.

Haen jatkokaudelle kaupunginvaltuustoon, koska haluan jatkaa työtäni ihmisläheisen, kekseliään ja avoimen Espoon puolesta.

Kaupunginvaltuutettuna olen puolustanut kaikkien lasten oikeutta varhaiskasvatukseen, tehnyt töitä sujuvan, edullisen ja esteettömän joukkoliikenteen puolesta, jouduttanut opiskelija-asuntojen rakentamista, vastustanut rasismia ja syrjintää sekä vaatinut avoimuutta kaupungin päätöksentekoon. Aloitteestani Espoossa tarjotaan nuorille maksutonta ehkäisyä, kokeillaan kaupunkipyöriä ja julkaistaan kaupungin laskut avoimena datana.

Hyvässä kaupungissa on kiva asua, helppo liikkua sekä mahdollisuus kouluttautua ja tehdä työtä. Taataan jokaiselle lapselle ja nuorelle oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen. Rakennetaan viihtyisää kaupunkia, jossa on sujuvat yhteydet palveluiden pariin ja luonnon helmaan. Toivotetaan uudet asukkaat tervetulleeksi tulotasosta tai kansallisuudesta riippumatta.

Tehdään yhdessä Espoosta kaupunki, joka kuuluu kaikille.

AluePohjois-Tapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä29
Kielisuomi
Pekka_Hatonen_KP-1Web
Hätönen Pekka
Poliisi, ihmisoikeuslakimies; Kauklahti
Pekka_Hatonen_KP-1Web

Hätönen Pekka

Poliisi, ihmisoikeuslakimies

Yhdenvertainen ja turvallinen Espoo, myös tulevaisuudessa


Olen 35-vuotias Espoolainen isä, poliisi ja lakimies. Asun Espoon Kaupunginpuutarhan vieressä Vanttilassa, ja vaikutan muutenkin Kauklahden alueella. Aloitin työni poliisina vuoden 2005 keväällä, ja urallani olen toiminut niin lähipoliisina kuin rikostutkijana, työskennellen etenkin nuoriin kohdistuneiden rikosten parissa. Opiskelin töiden ohessa oikeustiedettä, ja valmistuttuani lakimieheksi olen työskennellyt sisäministeriön poliisiosastolla sekä tällä hetkellä oikeusministeriön alaisessa Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa. Kesällä 2017 siirryn auskultoimaan Helsingin käräjäoikeuteen. Kuntavaaleissa minulle ovat tärkeitä samat teemat joiden parissa olen työskennellyt viimeiset 12 vuotta: Turvallisuus, yhdenvertaisuus ja perheet. Kaupungin tärkein tehtävä on tarjota turvallinen ja hyvä asuinympäristö kaikille, mutta etenkin lasten ja nuorten hyvinvointi on taattava. Laadukas varhaiskasvatus ja koulutus, turvallisessa ja terveessä ympäristössä on taattava kaikille lapsille ja nuorille. Kaupungin vastuu ei myöskään lopu koulupäivän päättyessä, oppimisen lisäksi toimiva nuorisotoimi sekä hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat jokaisen lapsen ja nuoren oikeus.

AlueKauklahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä36
Kielisuomi
MINNA_IHAMUOTILA_KP-1Web
Ihamuotila Minna
Yrittäjä, kiinteistövälittäjä; Niittykumpu
MINNA_IHAMUOTILA_KP-1Web

Ihamuotila Minna

Yrittäjä, kiinteistövälittäjä

Työtä ja kohtuuhintaista asumista Espoon nuorelle sukupolvelle. Vanhustyö arvokkaalle tasolle. Rakennukset terveiksi ja tervettä rakentamista. Laadukas varhaiskasvatus ja koulutus, nuorissa on tulevaisuus.


Takaisin kuntapolitiikkaan viisaampana ja kokeneempana. Ihminen ja työnteko nousevat ylimmälle ajatuksissani, kun pohdin Espoon kehittämistä. Ihminen nuorena, ihminen työssä ja ihmisen kunnioitettava vanhuus. Haluan terveen, työllistetyn Espoon. Espoon, joka vetää puoleensa nuorta, uutta väkeä töihin ja asumaan ja nauttimaan luontorikkaasta ja terveellisestä Espoosta aina elämän loppumetreille asti. Siksi päätökset pitää tehdä ensin ihmistä ajatellen, elinympäristö, rakennukset joissa työskennellään ja asutaan sekä auttaa kaikin tavoin kasvattamaan työllisyyttä Espoossa, joka parantaa Espoon hyvinvointia tulevaisuudessa.

AlueNiittykumpu
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä53
Kielisuomi
Jari_Ihonen_KP-1Web
Ihonen Jari
Jari_Ihonen_KP-1Web

Ihonen Jari

teknisen lautakunnan jäsen

Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Avoimuus ja päätöksenteko
Kielisuomi
Eeva-Helena_Inomaa_KP-1Web
Inomaa Eeva-Helena
Eeva-Helena_Inomaa_KP-1Web

Inomaa Eeva-Helena

Eläkeläinen, nuorisonohjaaja

päihdeasiain neuvottelukunnan jäsen

Ihmisarvoinen arki jokaiselle! Tehdään talkoilla hyvää!


Olen 69-vuotias eläkkeellä oleva nuorisonohjaaja. Minulla on kaksi poikaa ja neljä pojanpoikaa. Espoossa olen asunut vuodesta 1971 lähtien ja työskennellyt monenlaisessa lapsi-, nuoriso ja asukastyössä Espoon kaupungin palveluksessa sekä seurakunnassa. Tavoitteenani on aina ollut ihmisten hyvinvointi ja toiveena, että kaikki voisivat kokea Espoon kotiseutunansa, varsinkin, lapset, joille kotilähiö on se lapsuuden kultamaa, josta he elämäänsä ponnistavat.
Kotiseuturakkaus tarkoittaa yhteisöllisyyttä, yhdessä asioista huolehtimista. Jokaisella tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet palveluihin, harrastuksiin, tiloihin ja toimimiseen.

Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kielisuomi
Patrick_Jensen_KP-1Web
Jensen Patrick
Tekn. yo, suunnittelija; Etelä-Leppävaara
Patrick_Jensen_KP-1Web

Jensen Patrick

Tekn. yo, suunnittelija

rakennuslautakunnan jäsen

Avoimesti kaupunkilaisen asialla


Olen 28-vuotias tekniikan kandidaatti ja nuorempi ratasuunnittelija. Haluan olla tekemässä Espoosta toimivan kuntademokratian sekä kestävän liikkumisen ja yhdyskuntarakenteen mallikaupungin.

AlueEtelä-Leppävaara
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä28
Kielisuomi
Birgitta_Johansson_PR-1Web
Johansson Birgitta (sit)
Birgitta_Johansson_PR-1Web

Johansson Birgitta (sit)

Harmoniaa ja hyvää mieltä!


Olen Espoossa syntynyt ja kasvanut musiikki- ja opetusalan ammattilainen ja yrittäjä. Olen toiminut myös kunnanvaltuutettuna ja muissa luottamustehtävissä.

Minulle tärkeitä arvoja ovat vapaus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja rehellisyys. Niiden puolesta olen pyrkinyt aina toimimaan, ja ehkä siksi minua on kouluajoista lähtien pyydetty erilaisiin luottamustehtäviin.

Lukioaikoina olin Viherlaakson lukion kouluneuvostossa ja perustamassa Espoon ELMUa (Elävän musiikin yhdistys) sekä paikallista ympäristökerhoa. Jatkossa toimin Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan puheenjohtajana, Eteläsuomalaisen osakunnan virkailijana, kunnanvaltuutettuna, lautakuntatyössä ja Suomen luonnonsuojeluliiton alaisissa luottamustehtävissä. Saksanpaimenkoiraliitossa tavoitteeni oli perinnöllisten sairauksien vastustaminen.

Liikkeessä pysyminen on minulle tärkeää. Oma kilpaurheilulajini on sulkapallo, ja olen myös innokas golffari. Koirat ovat tärkeä osa elämääni, ja kasvatan saksanpaimenkoiria työ- ja urheilukäyttöön.

Moni hyvinkin erityyppinen alue Espoossa on tullut itselleni läheiseksi asuttuani, työskenneltyäni ja harrastettuani vuosien varrella eri puolilla kaupunkia.

Espoo on aina ollut luonnonläheinen, kaunis ja turvallinen paikka asua. Vetovoimatekijät tulee säilyttää, ja kehittää niitä käsi kädessä uudistuvan kaupunkikuvan kanssa. Ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin tulee olla aina etusijalla myös keskellä suuria suunnitelmia.

Itse olen perehtynyt vuosien ajan kivilouhimoiden aiheuttamien haittojen torjumiseen, ja uskon asiantuntemuksestani olevan hyötyä myös Espoon louhimohankkeiden hallinnassa.

Espoon tulee olla terveen ja kestävän rakentamisen edelläkävijä. Asukkaisiin ei saa kohdistua melu- tai muuta terveyshaittaa teiden ja teollisuuden sijoittelun tai rakennusten kosteusvaurioiden takia. Kallioita ja metsiä on säilytettävä luonnollisina meluesteinä, ja rakennukset on sijoitettava luontevasti maisemaan.

Metsän tulisi olla kävelymatkan päässä jokaisen lapsen kotipihasta. Vieraantuminen luonnosta johtaa helposti sen merkityksen aliarvioimiseen.

Meri on mökkeilyn ja veneilyn kautta ollut minulle aina tärkeä elementti, ja Espoon vesialueiden tilan kohentamiseen tulee panostaa.

Kaupunkia kehitettäessä asukkaiden näkemykset tulee ottaa vakavasti, sillä he ovat oman alueensa asiantuntijoita.

Suhtaudun elämään uteliaasti ja haluan ymmärtää sitä eri näkökulmista. Ongelmatilanteita käsittelen harkiten ja asiapohjalta, joten kanssani on yleensä helppo tulla toimeen. Tärkeissä asioissa olen silti varsin määrätietoinen ja voimakastahtoinen.

Pyrin aina oikeudenmukaisuuteen ja maalaisjärjen käyttöön. En hyväksy sitä, että päätöksiä tehtäessä loukataan yleistä oikeustajua tai tuhotaan ympäristöä ja asuinolosuhteita sietämättömällä tavalla.

Pidän kaikesta kauniista, olipa kyseessä sitten hyvät teot, kaunis maisema, rakennus, auto tai vaikka kumisaapas. Jokainen meistä tarvitsee ympärilleen hyvyyttä ja kauneutta luomaan harmoniaa ja hyvää mieltä.

Lue lisää www.birgittajohansson.fi

AlueKauklahti
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Avoimuus ja päätöksenteko
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Kielisuomi
Antti_Kainulainen_PR-1Web
Kainulainen Antti
Historianopettaja; Espoonkeskus
Antti_Kainulainen_PR-1Web

Kainulainen Antti

Historianopettaja

opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen, Omnian hallituksen varajäsen ja hallituksen nuorisojaoksen varapuheenjohtaja

Olen 50-vuotias Espoolainen pitkän linjan vihreä, ollut mukana vuodesta 1992.
Olen naimisissa ja perheeseeni kuulu vaimon lisäksi 13-ja 15-vuotias lapset ja kaksi kissaa. Olen ammatiltani historian ja yhteiskuntaopin lehtori Helsingissä Alppilan lukiossa ja toiminut opettajana vuodesta 1996.
Pääteemoina on koulutus ja sen tason pitäminen hyvänä Espoossa. Espoossa on hyvin hoidettu peruskoulun ja lukion koulutus ja sen järjestäminen. Murheenkryyninä on koulujen fyysinen kunto, peruskorjattavia kouluja on liikaa. Korjausvelka pitää hoitaa vaikka ylimääräisellä budjettirahalla tai jopa velkarahalla. Toisen asteen ammattillisessa koulutuksessa Espoossa Omnia on hoitanut osuuden mallikkaasti, vaikka valtio on vähentänyt rahoitusta hävyttömän paljon. Omnia on ammatillisella puolella jopa koko maan tasolla edelläkävijä ja tätä pitää tukea voimakkaasti.

AlueEspoonkeskus
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Ikä50
Kielisuomi
Paula_Karhunen_Korjattu_PR-1Web
Karhunen Paula
Opiskelija; Matinkylä
Paula_Karhunen_Korjattu_PR-1Web

Karhunen Paula

Opiskelija

AlueMatinkylä
Ikä20
Kielisuomi
Johanna_Karimaki_KP-4Web
Karimäki Johanna
Kansanedustaja, DI; Pohjois-Tapiola
Johanna_Karimaki_KP-4Web

Karimäki Johanna

Kansanedustaja, DI

kansanedustaja, valtuutettu, maakuntahallituksen jäsen, innovatiivinen yrittäjyys -ohjelmaryhmän jäsen

Meidän Espoo –hoivaa lapsille ja vanhuksille ja turvattu tulevaisuus!


Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja maakuntahallituksen jäsen, kahden nuoren äiti ja biokemian diplomi-insinööri. Minusta Espoon on huolehdittava heikoimmistaan ja tarjottava mahdollisuuksia asukkaille. Se tarkoittaa hyvää päivähoitoa ja koulua, pieniä ryhmäkokoja ja mahdollisuuksia harrastaa. Vanhusten hoivaan lisää hoitavia käsiä ja kotiapua, omaishoitoon tukea ja vapaapäiviä. Tasa-arvoisessa kaupungissa on kattavat vammaispalvelut. Terveydenhoito on kaikille luotettavaa ja lääkärille on päästävä ajoissa. Hyvät peruspalvelut tarvitaan lähelle asukasta, myös kirjastot ja liikuntapaikat.

Merenrannat, metsät ja kaupunkipuistot, purot, vedet ja kalakannat laitetaan kunnan suojelukseen, ei nakerreta viheralueita! Ilmaston suojelua vahvistetaan joukkoliikenteen, kierrätyksen, uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden satsauksilla. Kunnan taloutta ja omaisuutta on hoidettava järkevästi turhaa tuhlaamista välttäen. Kunnossapitoon ja korjaamiseen panostetaan ja homekoulut korjataan.

Espoon kaupungilla olen mukana työryhmässä, jossa edistetään kilpailukykyä, innovaatioita, yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Työn tuloksena syntyi pienhankintaneuvontaa yrityksille ja Yrityskylä -oppimisympäristö lapsille. Minulle on tärkeää turvallinen ympäristö. Aloitteeni torjunta-aine glyfosaatin käytön lopettamiseksi puistoissa on esimerkki tästä, kuin myös aloitteeni lähiruoan edistämiseksi lastemme ja vanhustemme parhaaksi. Olen esittänyt kenkien nastoitusta kaupungin toimesta kaatumistapaturmien vähentämiseksi. Olen aloitteissani esittänyt määrärahoja perheiden ennaltaehkäiseviin kotipalveluihin sekä siirtokelpoisten väistötilojen hankintaan, jotta homekorjauksiin saadaan vauhtia. Esitin Gumbölen joen patoon kalatien rakentamista, jotta uhanalainen meritaimen nousee kutemaan. Ja tämä hanke toteutuu! Olen myös ajanut lisäpanoksia nuorten työpajatoimintaan sekä omaishoitajien palveluihin. Meidän Espoon on oltava hyvä kaupunki elää ihan jokaiselle.

AluePohjois-Tapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Talous ja työllisyys
Ikä43
Kielisuomi
Lari_Karreinen_KP-1Web (1)
Karreinen Lari
Ratkaisukeskeinen valmentaja, fasilitaattori, yrittäjä; Viherlaakso
Lari_Karreinen_KP-1Web (1)

Karreinen Lari

Ratkaisukeskeinen valmentaja, fasilitaattori, yrittäjä

teknisen lautakunnan varajäsen

Pyöräilyä eteenpäin. Johtaminen alhaalta ylöspäin.


Entä jos pyöräily ja kävely tuplaantuisi? Liikkuisimme enemmän. Sydänsairaudet, melu ja ruuhkat vähenisivät. Sote-menotkin pienenisivät ja turvallisuus paranisi.

Tämän vuoksi olen viimeiset neljä vuotta teknisen lautakunnan varajäsenenä tehnyt muutosehdotuksia sekä taustatyötä lukuisia tunteja. Useasti olen sijaistanut kokouksessakin. Ja syöttänyt useita maaleja vihreiden valtuutetuille. Tiimipelaajana.

Ruuhkavuosia elävänä kahden lapsen isänä tämä rooli on ollut juuri sopiva. Työkseni toimin ratkaisukeskeisenä valmentajana omassa yrityksessäni. Vapaalla minut löytää retkeilemästä Nuuksiossa tai pyörän päältä.

Espoosta Kööpenhaminan vertainen pyöräilykaupunki

Pyöräilystä tulee tehdä nopeaa ja sujuvaa. Neljä vuotta olen viilannut katusuunnitelmia: turvallisempia risteyksiä ja parempaa pyöräilijöiden sekä kävelijöiden erottelua.

Länsiväylän baana on ruuhkaisuuden vuoksi seuraava iso pyöräilyinvestointi. Talvikunnossapitoon on saatava sama taso kuin Helsingissä. Helsinki omi Kööpenhaminan käytännöt ohjeisiinsa. Uskaltaisiko Espoo? :o
Olen neljä vuotta keskustellut uusimmista käytännöistä kaupungin kanssa. On melkein päästy reunakivistä. Liian hidasta yrittää muutosta ulkopuolelta. Tarvitaan pyöräilykoordinaattori, joka ottaa kokonaisvastuun ja vauhdittaa asiantuntemuksellaan pyöräilyä Espoon sisällä.

Uusi tapa johtaa alhaalta ylöspäin

Luottamus päätöksentekoon heikkenee. Asioiden monimutkaistuessa luottamushenkilöiden asiantuntijuuden merkitys kasvaa. Terveyden edistäminen tai ilmastonmuutos ylittävät virastorajat. Ratkaisu on osallistava johtaminen alhaalta ylöspäin.

Tarvitaan uusia tapoja johtaa osallistavasti ja päättää monimutkaisista, tunnepitoisista asioista yhdessä. Meillä on paljon palasia tähän: ketterä kehittäminen, avoin tieto, matalat hierarkiat ja itseorganisoituminen. Kaupunkilaiset pitää ottaa mukaan kansalaisraadein osallistavassa budjetoinnilla ja yhteissuunnittelulla.

Yhdessä rakennamme paremman huomisen.

AlueViherlaakso
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä36
Kielisuomi
Kasvi-Jyrki_15-02-02_070_web_pieni
Kasvi Jyrki
Tekniikan tohtori, kansanedustaja; Laajalahti
Kasvi-Jyrki_15-02-02_070_web_pieni

Kasvi Jyrki

Tekniikan tohtori, kansanedustaja

kansanedustaja, Länsimetro Oy:n hallituksen jäsen, maakuntavaltuuston varajäsen

AlueLaajalahti
Ikä53
Kielisuomi
Timo_Kilpiainen_Korjattu_VH-1Web
Kilpiäinen Timo
Luokanopettaja; Matinkylä
Timo_Kilpiainen_Korjattu_VH-1Web

Kilpiäinen Timo

Luokanopettaja

Espoon Vihreiden hallituksen jäsen

Mun Espoo on Meidän kaikkien Espoo.Olen 36-vuotias opettaja, urheilufani, aviomies ja hoitovapaalla oleva kahden lapsen isä Matinkylästä. Kehittyvän ja kasvavan Espoon tärkeimpänä tehtävänä tulevaisuudessa ovat laadukkaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen tarjoaminen jokaiselle kuntalaiselle. Lapsiperheiden, lasten ja nuorten palvelut tulevat olemaan kunnan suurimpia tehtäviä.


Laadukas varhaiskasvatus tarkoittaa päiväkotien ja kotihoidon lisäksi myös monipuolisia ja joustavia osa-aikaisia hoitomahdollisuuksia ja avoimia perheiden tiloja. Päiväkerhot, asukaspuistot ja iltapäiväkerhot ovat jatkuvasti säästö- ja leikkausuhkien alla. Nämä ovat monelle perheelle erittäin tärkeitä palveluita ja niiden säilyminen ja kehittäminen tulee turvata.

Matinkylän neuvolan ilta- ja viikonloppuajat ovat osoitus siitä, että Espoossa uskalletaan rohkeasti kehittää myös peruspalveluita. Tällaista rohkeutta kaivataan muihinkin asioihin. Neuvolan yhteydessä oleva Ison Omenan kirjasto on omilla monipuolisilla palveluillaan jo varmasti Suomen paras. Aluekirjastojen kehittäminen ja hyödyntäminen on tärkeä osa vapaata sivistystyötä.

Turvallinen, laadukas ja toimiva koulupolku esi- ja alkuopetuksesta toisen asteen loppuun asti on taattava jokaikiselle lapselle asuinpaikasta ja taustasta riippumatta. Homekoulut on korjattava ilman selityksiä investointikatoista tai nollasummapeleistä. Lasten ja heidän kanssaan työskentelevien terveys ei saa olla poliittinen pelinappula. Espoon koulut ovat Suomen parhaita ja opettajiemme ja koulujemme osaaminen on huippuluokkaa. Turvataan tämä myös tulevaisuudessa. Se vaatii resursseja. Se vaatii rahaa.

Annetaan nuorille ääni ja mahdollisuus osallistua. Kehitetään koulujen oppilaskuntatoimintaa kuntatasolla ja annetaan nuorisovaltuustolle lisää toimintamahdollisuuksia. Hyödynnetään koulujen ja muita kuntien tiloja nuorille ja aikuisille vapaamuotoiseen toimintaan. Kehitetään jokaisen alueen lähiliikuntapaikkoja ja kuntalaisille tarkoitettuja tiloja.

Mun Espoo on Meidän kaikkien Espoo.

AlueMatinkylä
Teemat Koulutus ja kasvatus
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä36
Kielisuomi
Marko_Kivela_KP-1Web
Kivelä Marko
Tietotekniikka-asiantuntija; Tuomarila
Marko_Kivela_KP-1Web

Kivelä Marko

Tietotekniikka-asiantuntija

rakennuslautakunnan varajäsen, tarkastuslautakunnan varajäsen

Mette_Kontio_VH-1Web
Kontio Mette
Psykologi, DI; Mankkaa
Mette_Kontio_VH-1Web

Kontio Mette

Psykologi, DI

Ympäristöasioihin vaikuttamisen aika on nyt


Ympäristöasioihin ja ilmastonmuutokseen voi vaikuttaa myös paikallisesti, ihan joka ikisen elämässä. Vielä voimme taata tuleville sukupolville turvallisen ja elinkelpoisen ympäristön. Espoossa on tärkeää ylläpitää ja edistää oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon ideaaleja kaikessa päätöksenteossa. Minun tulevaisuuden Espooni on dynaaminen ja värikäs, malliesimerkki ekologisesta ja eettisestä kaupunkisuunnittelusta.

AlueMankkaa
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Ikä45
Kielisuomi
Noora_Koponen_KP-1Web
Koponen Noora
Fysioterapeutti AMK; Tapiola
Noora_Koponen_KP-1Web

Koponen Noora

Fysioterapeutti AMK

Teemani: lapset, ennaltaehkäisevä kuntoutus, erityisryhmien tasa-arvo


Olen Noora Koponen, 33-vuotias kahden pojan äiti Espoosta. Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK 2009). Työnkuvaani kuuluu tuki- ja liikuntaelinsairaiden, neurologisia sairauksia sairastavien, sekä ikääntyneiden ihmisten kuntouttaminen.
Olen pitänyt aistipainotteisia liikuntaleikkiryhmiä autistisille päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja päiväkotihenkilökunnalle.
Olen Tapiolan Vihreiden varapuheenjohtaja, ja parhaillaan kouluttautumassa myös Kokemusasiantuntijaksi Autismi- ja Aspergerliitossa.
Lisäksi olen toiminut tuottajana Kaunis sielu -dokumenttisarjassa, joka esitettiin MTV AVAlla keväällä 2016. Sarjaan voit tutustua tarkemmin facebook.com/kaunissielu
Ajauduin mukaan politiikkaan puolustaessani oman autistisen poikani opiskeluoikeuksia keväällä 2014. Laadin avoimen vetoomuksen ja mielipidekirjoituksen, minkä julkaisin perustamassani FB-ryhmässä Tehdään Nuutin haaveesta totta!. Seuraavana päivänä laadin kansalaisadressin Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!, mikä keräsi neljässä viikossa yli 23 000 allekirjoitusta ja kaatoi sen hetkisen hallituksen linjauksen.
Haluan olla jatkossakin henkilö, joka vie ihmisille tärkeitä asioita eteenpäin. Näen ehdokkuuteni hyvänä mahdollisuutena päästä puhumaan niin erityislasten, kuin muidenkin ihmisten tarpeista ja oikeuksista.
Ympäristömme pelastamisessa ja saattamisessa paremmalle tolalle tulee muistaa ihmisten hyvinvoinnin tärkeys. Uupuneena kukaan ei jaksa rakentaa parempaa maailmaa.
Haluan tuoda päätöksentekoihin mukaan rehellisyyttä ja avoimuutta. Päätöksiä tehdessä on tärkeää muistaa dialogisuus toisen osapuolen kanssa, mielipide-eroista huolimatta. Ilman molemminpuolista kunnioitusta luottamusta ei synny.
Ennaltaehkäisevä kuntoutustyö taaperoikäisistä ikäihmisiin on tehokkain keino torjua syrjäytymistä, laitostumista, työttömyyttä ja ennenaikaista eläköitymistä. Ja mikä tärkeintä – tukea hyvinvointia, ja antaa mahdollisuudet inhimilliseen elämään.

AlueTapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ikä33
Kielisuomi
Jenni_Koski_Uusinta_VH-1Web
Koski Jenni
Ammatillinen opettaja, erityistason perheterapeutti; Tapiola
Jenni_Koski_Uusinta_VH-1Web

Koski Jenni

Ammatillinen opettaja, erityistason perheterapeutti

Haluan rakentaa kaupunkia jossa on hyvä hengittää niin sisällä kuin ulkona, puolustaa inhimillistä elämää päätöksenteossa ja edistää ketterää kaupunkiliikennettä.


Koen erityisen tärkeäksi sosiaalisen vastuun kantamisen, koulutuksen turvaamisen, terveyden edistämisen, kulttuuri-, harrastus- ja liikuntapalveluiden saatavuuden matalalla kynnyksellä, terveen sisäilman ja puhtaan luonnon, ketterän ja virkistyksellisen kaupunkirakenteen koko pääkaupunkiseudulla sekä laajemmassa mittakaavassa ihmisarvon, tasa-arvon, ja kestävän kehityksen edistämisen.

AlueTapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä41
Kielisuomi
Katja_Koskinen_PR-1Web
Koskinen Katja
Kätilö, terveystieteiden maisteri; Leppävaara
Katja_Koskinen_PR-1Web

Koskinen Katja

Kätilö, terveystieteiden maisteri

Kätilo Espoon hyvinvoinnin asialla


Olen Katja Koskinen, 47-vuotias kätilö ja terveystieteiden maisteri. Työskentelen tällä hetkellä ylihoitajana. Olen kuntavaaliehdokkaana Espoossa.

Kestävän kehityksen puolesta työskentely ei ole pelkästään ympäristö- ja energiapolitiikkaa, vaan myös ihmisten hyvinvoinnista huolehtimista. Yhteiskuntamme tulee rakentua toisistamme huolehtimiselle. Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat arvoja, joiden tulee ohjata päätöksentekoa. Kaikilla tulee olla oikeus perustoimeentuloon, koulutukseen ja työhön.

Minulle tärkeitä asioita ovat mm.
- ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tukeen tulee panostaa
- apua tarvitsevan on saatava sitä nopeasti, eikä avun tarvitsijaa saa pallotella paikasta toiseen
- kaikille tulee olla oikeus laadukkaaseen päivähoitoon, peruskoulutukseen sekä peruskoulun jälkeiseen koulutuspaikkaan
- asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia kunnan palveluiden kehittämisessä tulee lisätä
- vapaaehtoistyön mahdollisuuksia on kehitettävä ja sitä on hyödynnettävä paremmin
- säästöjä voidaan saada byrokratiaa purkamalla ja toimintatapoja uudistamalla

AlueLeppävaara
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä47
Kielisuomi
Kimmo_Kyrola_Korjattu_VH-2Web
Kyrölä Kimmo
Toiminnanjohtaja; Olari
Kimmo_Kyrola_Korjattu_VH-2Web

Kyrölä Kimmo

Toiminnanjohtaja

Espoon vihreiden toiminnanjohtaja, HSL:n tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja

Juhani_Kyto_PR-1Web (1)
Kytö Juhani
Diplomi-insinööri; Espoonlahti
Juhani_Kyto_PR-1Web (1)

Kytö Juhani

Diplomi-insinööri

Espoon vanhusneuvoston jäsen, Uudenmaan Virkiistysaluekeskuksen hallituksen jäsen

Joukkoliikennevyöhykkeet reiluiksi.
Ikivihreä hyvän elämän puolesta.


Olen dipl.ins., eläkkeellä. Espoon vanhusneuvoston jäsen ja Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen hallituksessa. Vuoden 2016 vihreä Espoossa.

Ikääntyvän väestön tulee voida elää arvokkaasti ja liikkua esteettömästi, vanhustenhuollon toimittava. Ketään ei saa jättää.
Korostan hyvän ympäristön ja lähiluonnon merkitystä. Etelä-Espoon merkittäviä viheralueita ei saa enää supistaa.
Espoon talous ja yhdyskuntarakenne on pidettävä kestävänä. Joukkoliikenteen on toimittava. Uudet joukkoliikennevyöhykkeet A, B ja C sekä näiden väliset maksupäätökset on korjattava reiluiksi.

Osallistun edelleen vastuullisesti Espoon kehittämiseen. Saavutuksiin on tarvittu yhteistyökykyä ja luotettavuutta.
Muutin v.1954 Espooseen. Muutos alkoi Tapiolasta, jonka kyljessä asuin. Soukan ja Nöykkiön kautta päädyin Espoonlahden keskukseen vaimoni kanssa. Töitä tein ympäristöhallinnossa, myös yhdyskuntasuunnittelijan koulutuksen saaneena.
Kaupungin luottamustehtävissä olin ensin liikuntalautakunnassa, ympäristölautakunnassa ja sen puheenjohtaja. Välillä olin teknisessä lautakunnassa ja vpj.. Siirryin varajäsenen paikalta kaupunginhallituksen jäseneksi. Olin rakennuslautakunnassa ja Uudenmaan liiton hallituksen varajäsen. Liberaalina toimin 1980-luvulla Jorvin sairaalan rakennustoimikunnan puheenjohtajana ja olin toinen varavaltuutettu.

Voitin nuorena hiihtomitaleita. Pelasin jalkapalloa Hongassa nappulaliigasta A-junioreihin. Koripalloa pelasin junnuna Tapiolan NMKY:ssä, hetken maakuntasarjassakin. Myöhemmin EPS:ssä olin lasteni joukkueissa futisvalkkuna.
Partiolippukunta Tapiolan Eräpojat oli nuorisojärjestöni. Arvostus partioon on jäänyt. Olin Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa. Toimin ison asunto-oy:n ja Lounais-Espoon Omakotiyhdistyksen pj:na. Muutakin kansalaisaktiviteettia on ollut ja on.
Veneilyharrastus on ollut lähellä sydäntäni kimppaveneporukan myötä. Lapsistani tuli osaavia purjehtijoita. ”Onko tämä kaikki muu toimintani ollut turhaa paitsi purjehdus ?”

AlueEspoonlahti
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä68
Kielisuomi
Mikko_Laakso_PR-1Web
Laakso Mikko
Tietokirjailija,historiantutkija; Tuomarila
Mikko_Laakso_PR-1Web

Laakso Mikko

Tietokirjailija,historiantutkija

Ihmiskasvoinen Espoo Hyvinvointia kulttuurilla Huolehditaan kulttuurimaisemista

Ihmiskasvoinen ja suvaitsevainen Espoo
Elä ja anna toistenkin elää. Tämä elämänohje on levottomassa maailmassamme päässyt usein unohtumaan. On ymmärrettävää, että moni on huolestunut maailmalta tulevien surullisten uutisten vuoksi. Sisäänpäin käpertyminen ei kuitenkaan ole ratkaisu. Monikulttuurisuus on voimavara: maahanmuuttajat ja muut vähemmistöt ovat vuosisatojen ajan rikastuttaneet suomalaista elämänmenoa. Kieli-, kulttuuri- ja seksuaalivähemmistöjen tasavertaisen kohtelun tulee olla Espoossa itsestäänselvyys.
Hyvinvointia kulttuurilla
Kulttuuri on sielulle välttämätöntä ravintoa. Espoon julkisia kulttuuripalveluja on syytä kehittää etsimällä ennakkoluulottomasti yhteistyökumppaneita. Uutta sisältöä palveluille antavat toisista kulttuureista tulevat, uudet espoolaiset, joiden kotouttamista tällainen osallisuus helpottaisi. Hyödyllisiä kumppanuuksia voisi tarjota myös elinkeinoelämä. Talous ja kulttuuri ovat toistensa täydentäjiä, eivät vihollisia.
Espoon kirjastolaitoksen resursseista on pidettävä huolta. Julkiset kirjastot ovat peruspalveluja, jotka luovat hyvinvointia pienellä panostuksella. Yhtä lailla on huolehdittava Espoon Kaupunginteatterin tulevaisuudesta: sille on turvattava sen kipeästi kaipaamat, uudet tila- ja muutkin resurssit. Ruumiinkulttuuriakaan ei pidä unohtaa: liikuntapaikkojen kunnossapito maksaa itsensä takaisin. Kasvava Espoo ansaitsee myös korkeatasoisia huippu-urheilun suorituspaikkoja, kuten laadukkaan jalkapallostadionin.
Huolehditaan kulttuurimaisemista
Espoo kuuluu vanhoihin rintamaihin, ja vuosisatainen asutus näkyy alueen kulttuurimaisemassa. Keskiaikainen Kuninkaantie kulkee kaupungin halki, ja monet perinnerikkaat kartanot rikastuttavat näkymää. Uutta rakennettaessa on kulttuuriarvojen vaaliminen muistettava. Espoonjoen sekä Glimsin ja Glomsin jokien lähiympäristöt tulee säilyttää arvokkaina luonto- ja kulttuuriympäristöinä. Yhtä lailla on huolehdittava keskuspuistosta, joka tarjoaa ulkoilumahdollisuuden jokaiselle espoolaiselle.

AlueTuomarila
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä53
Kielisuomi
Rainer_Lahti_KP-1Web
Lahti Rainer
Diplomi-insinööri, eläkeläinen; Espoonkeskus
Rainer_Lahti_KP-1Web

Lahti Rainer

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen, Espoon kaupunginteatterisäätiön valtuuskunnan varajäsen

Ajan laajasti ympäristökysymyksiä tärkein asuinympäristön viihtyisyys


Olen asunut jo 50 vuotta Espoossa aluksi Otaniemessä ja opiskelujen jälkeen Kirkkojärvellä ja nyt Suvelan alueella. Olen leski ja lapsia on kaksi sekä lapsenlapsia kolme. Olen ollut lähes koko ikäni töissä valtiolla ja ympäristöministeriössä noin 40 vuotta. Jäin viime vappuna eläkkeelle, koska täytin 68 vuotta. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja pääammattiaineeni oli ympäristönsuojelun teknologia. Vaaliteemoja on saada erityisesti Suvela ja Espoon keskus viihtyisäksi, Kirkkojärvi palautettua takaisin pysyväksi järveksi, Espoonjokilaaksosta kansallinen Kaupunkipuisto ja Espoon kaupunginteatteri toteutettua Tapiolassa maan päälle. Näistä pyrin saamaan ainakin periaateratkaisut seuraavan neljän vuoden aikana.

Toimin myös sen eteen, että meritaimen nousisi muutaman vuoden kuluttua Nuuksion Pitkäjärveen. Arvostan kulttuurimaisemia ja toivoisin, että kauniita maisemia olisi kaikkien lähiympäristössä. Erityisesti rakentamisen yhteydessä tulisi säästää paksurunkoisia puita. Espoonjoki Tuomiokirkkoineen ja jokilaakson kaunis kulttuurimaisema on saatava alueen asukkaiden ja kaikkien espoolaisten vapaa-ajan käyttöön. Varsinkin kesällä kuivunut jokiuoman vedenpinta tulee palauttaa luonnonmukaisen pohjapadon avulla pysyvästi nykyistä korkeammalle ja samalla palauttaa Kirkkojärvi noin 2 metriä syväksi pysyväksi järveksi. Sen rannalla tulee olla kesäisin uimaranta ja melojille rantalaituri sekä talvisin luistelualue. Tämä kaikki on mahdollista toteuttaa noin 5 miljoonalla eurolla ja lopputulos on pysyvä.

Pidän tärkeänä, että Espoon oma kaupunginteatteri saa arvoisensa tilat. Sitä ei saa sijoittaa maan alle, niinkuin viime aikoina on esitetty. Teatteri on kaikille tärkeä taidemuoto ja sille kuuluu Tapiolan paraatipaikalle oma kaunis rakennus, jossa voidaan harrastaa myös muuta kulttuuria kuten musiikkia, sirkusta, ja tanssia. Ei voida edes kuvitella, että Kansallisteatteri olisi rakennettu maan alle ja sinne olisi sisäänkäynti Päärautatieaseman tunnelin kautta.

AlueEspoonkeskus
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä68
Kielisuomi
Timo_Lahti_PR-1Web
Lahti Timo
FM, Kehityspäällikkö; Etelä-Leppävaara
Timo_Lahti_PR-1Web

Lahti Timo

FM, Kehityspäällikkö

HSY:n hallituksen jäsen, Palveluliikelaitoksen johtokunnan varajäsen

Espoosta on tehtävä autottoman elämäntavan mahdollistava!


Espoon on muututtava nykyistä kaupunkimaisemmaksi. Tiiviit viihtyisät kaupunginosat, joissa on helppoa ja mukavaa kulkea jalan ja pyörällä, toimivat palvelut ja hyvät koulut ja päiväkodit, tukevat parhaalla tavalla eri ihmisryhmien hyvää elämää. Tiiviit kaupunginosat myös säästävät luontoalueita rakentamiselta. Ilmastoystävällistä raideliikennettä on edelleen parannettava rakentamalla Jokeriratikka sekä kaupunkiradan jatko Kauklahteen. Espoon kasvu autoväyliä tukkimatta onnistuu vain raideliikennettä laajentamalla. Asumisen hintaa taas voidaan kohtuullistaa vain jos asuntorakentaminen pysyy väestön lisääntymisen tahdissa. On ryhdyttävä valmistautumaan liikenteen suureen murrokseen jo nyt, muuten teemme kalliiksi käyviä virheitä.

Kaupungin pitää edelleen panostaa reilusti lasten ja nuorten koulutukseen ja kasvatukseen. Kestävä talouskehitys, niin ympäristöllisesti kuin sosiaalisesti, ei onnistu ilman satsauksia osaamiseen ja uusiin tuotteisiin. Nopeasti muuttuvassa maailmassa pahin virhe on takertua menneisiin rakenteisiin ja tuotteisiin. Tarvitsemme laadukasta opetusta eri koulutusasteilla, jolla varaudutaan tuntemattomaan tulevaisuuteen. Maan hallituksen lyhytnäköiset päätökset lasten hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta leikkaamisesta on voitava peruuttaa kuntatason toimilla. Espoolla on tässä osaamiskeskittymänä erityistä vastuuta.

Uusia mahdollisuuksia tarjoavat yritykset keskittyvät kasvukeskuksiin. Kestävän kehityksen mallit, tuotteet ja edellytykset luodaan niissä sijaitsevissa yrityksissä, korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Espoon pitää tukea uusien ratkaisujen kehittämistä ja niistä hyötymistä olemalla ennakkoluulottomasti mukana ideoimassa, kokeilemassa, tilaamassa ja levittämässä täällä kehitettäviä innovaatioita. Ratkaisuja ajan suuriin ongelmiin tarjoavat mm. kiertotalous, uusiutuva energia ja digitalisaatio, joiden menestykseen Espoolla on hyvät mahdollisuudet ottaa rakentavasti osaa.

Tulevaisuus ei vain tule – se tehdään. Äänesi on niitä tekoja.

AlueEtelä-Leppävaara
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä50
Kielisuomi
Veera_Lampi_Korjattu_VH-1Web
Lampi Veera
FM, hallintosihteeri; Soukka
Veera_Lampi_Korjattu_VH-1Web

Lampi Veera

FM, hallintosihteeri

Jalat maassa, sydän Espoossa – päätöksiä kuntalaisnäkökulmasta


Olen Tapiolassa syntynyt, Espoonlahdessa kasvanut, nyt Soukkaan juurtunut äiti ja totaaliyksinhuoltaja, entinen ammattiratsastaja, nykyinen filosofian maisteri ja hallintosihteeri. Metsässä vaeltelija, kirjoihin uppoutuja, merelle tuijottelija, parantumaton optimisti, joka aina yrittää löytää sen lystikkään näkökulman, vaikka se joskus aiheuttaakin noloja tilanteita.

Paljasjalkaisena espoolaisena olen kuitenkin ehtinyt asua muuallakin sekä Suomessa että Keski-Euroopassa. Nuo ajat opettivat arvostamaan kotikaupunkia entistä enemmän. Haluan olla mukana rakentamassa ja säilyttämässä sellaista Espoota tuleville sukupolville, ettei meidän tarvitse hävetä tekemiämme ratkaisuja lastemme edessä. Haluan kaupungin, jossa kuka tahansa voi tuntea olevansa kotona, jossa kunnioitetaan jokaisen taustaa, kokemuksia ja näkökulmaa. Haluan kaupungin, joka huolehtii lapsistaan ja vanhuksistaan. Haluan kotikaupungin, joka tarjoaa lapsilleen terveet koulut ja tarpeeksi henkilökuntaa niin kouluissa kuin varhaiskasvatuksen puolella. Kaupungin, jossa saa ikääntyä arvokkaasti ilman pelkoa tulevasta ja joka tukee myös elämän alamäissä. Kaupungin, joka tarjoaa ratkaisuja ja mahdollisuuksia erilaisiin elämänvaiheisiin ja –tilanteisiin.

Haluan työskennellä sellaisen kaupungin eteen, jossa jokainen voi viihtyä, jossa pääsee kulkemaan helposti paikasta toiseen myös pyörällä ja joukkoliikenteellä. Kaupungin, jossa riittää palveluiden lisäksi myös lähiluontoa. Puolustan lähikirjastoja viimeiseen asti ja jaksan paasata lähiliikuntapaikkojen tärkeydestä. Ihailen vanhojen lähiöiden liikenneratkaisuja, jotka mahdollistavat lasten turvalliset koulutiet. Olen vaikuttunut niistä leikkipuistoista ja harrastusmahdollisuuksista, joita jo kotikulmat pienille ihmisille tarjoavat. Säilytetään nämä hyvät ja parannetaan vielä jatkossa!

AlueSoukka
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä42
Kielisuomi
Jarno_Lappalainen_KP-1Web
Lappalainen Jarno
Viestintäsuunnittelija, tekniikan kandidaatti; Pohjois-Tapiola
Jarno_Lappalainen_KP-1Web

Lappalainen Jarno

Viestintäsuunnittelija, tekniikan kandidaatti

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen jäsen

Aika mennä eteenpäin


Pääkaupunkiseutu on Suomen talouden veturi. Espoolla ja kunnallisella päätöksenteolla on hyvän tulevaisuuden rakentamisessa tärkeä rooli.

Tiivis ja monimuotoinen kaupunkirakenne, toimiva joukkoliikenne ja laadukas koulutus ovat vilkkaan ja menestyvät kaupungin perusta niin meillä kuin maailmalla. Niillä eväillä myös Espoosta rakennetaan kaupunki, joka luo parhaat edellytykset kaikkien asukkaidensa onnellisuudelle ja yritystensä menestymiselle.

AluePohjois-Tapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä30
Kielisuomi
Ville_Lappalainen_VH-1Web
Lappalainen Ville
Sosionomiopiskelija; Viherlaakso
Ville_Lappalainen_VH-1Web

Lappalainen Ville

Sosionomiopiskelija

ympäristölautakunnan varajäsen, liikunta- ja nuorisolautakunnan varajäsen

Vihreä poliitikko Espoosta nuorten asioita ajamassa


Vihreä poliitikko Espoosta nuorten asioita ajamassa. Olen työskennellyt nuorisotyössä ja musiikkialalla. Tällä hetkellä työskentelen sosiaaliohjaajana vastaanottokeskuksessa. Olen koko ikäni asunut Espoossa, ja rakastan tätä kaupunkia niin paljon, että haluan tehdä tästä vieläkin paremman.

AlueViherlaakso
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Ikä34
Kielisuomi
Riikka_Lauri_KP-1Web
Lauri Riikka
maisema-arkkitehtiopiskelija; Kivenlahti
Riikka_Lauri_KP-1Web

Lauri Riikka

maisema-arkkitehtiopiskelija

Espoo - vihreää kaupunkia ihmisten ehdoilla


Olen 28-vuotias äiti ja maisema-arkkitehtuurin opiskelija Espoosta. Sydäntäni lähellä ovat ympäristöasiat, luonto, sekä toimivaja asukaslähtöinen kaupunki, jossa on kaikkien hyvä olla.

AlueKivenlahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä28
Kielisuomi
Rodolphe_Le_Clech_PR-1Web
Le Clech Rodolphe
ranskankielen opettaja, Helsinki-opas, tietokirjailija; Lystimäki
Rodolphe_Le_Clech_PR-1Web

Le Clech Rodolphe

ranskankielen opettaja, Helsinki-opas, tietokirjailija

Tasa-arvotoimikunnan jäsen

Tarvitsemme edullista, tehokasta ja monipuolista joukkoliikennettä.

AlueLystimäki
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä42
Kielisuomi
Teemu_Leppanen_VH-1Web
Leppänen Teemu
Ammatillinen opettaja, diplomi-insinööri; Espoonkeskus
Teemu_Leppanen_VH-1Web

Leppänen Teemu

Ammatillinen opettaja, diplomi-insinööri

AlueEspoonkeskus
Ikä42
Kielisuomi
Mika_Levänen_PR-1Web
Levänen Mika
Insinööri; Laaksolahti
Mika_Levänen_PR-1Web

Levänen Mika

Insinööri

Tarkastuslautakunnan jäsen

Hyvinvointi lisää tuottavuutta


Olen käyttänyt pyörätuolia vuodesta 1999, siitä lähtien olen omakohtaisesti kokenut rakennetun ympäristön haasteet. Esteettömään ympäristöön ja rakentamiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota niin kaavoituksessa kuin suunnittelussa. Toimintakyvyn alentuminen ei saa sanella missä asumme, missä liikumme ja mitä teemme.

Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi täysi-ikäistä lasta. Minulla on takana kolme kautta kunnallispolitiikassa. Kuluvan kauden olen ollut Tarkastuslautakunnan jäsen sekä vaikuttanut vammaisneuvostosta käsin.

Kaikille lapsille on taattava turvallinen lapsuus. Sivistystoimen henkilöresurssit on mitoitettava tarpeen ei verrokkikuntien mukaan. Lapsen edun on oltava aina etusijalla. Lapsen tai nuoren hätä ei voi odottaa, joten palveluiden on toimittava kunnolla.
Kaupungin on entisestään lisättävä työharjoittelupaikkoja, kehitettävä ja laajennettava työpajatoimintaa ja panostettava oppisopimuskoulukseen. Ongelmiin on puututtava ennen kuin ne syntyvät

Kohtuuhintaiset vuokra-asunnot helpottavat työvoiman saatavuutta ja auttavat nuoria elämässä eteenpäin.

Kaupungin tehtävä on mahdollistaa sujuva arki.

On halvempaa rakentaa kohde heti esteettömäksi, kuin jälkikäteen poistaa esteitä. Väestö vanhenee ja lapsiperheitäkin Espoossa riittää. Esteetön ympäristö palvelee kaikkia. Yleensä virkamiehet sanovat, että kyllä esteetömyys huomioidaan. Mutta heti on punakynä pyyhkimässä pois hissejä, inva-vessoja , inva-parkkipaikkoja kun kustannukset nousevat. Kaavoihin tulee saada maininnat myös esteettömistä sisäänkäynneistä , piha-alueista, kulkuväylistä jne.

AlueLaaksolahti
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä48
Kielisuomi
Kirsi_Louhelainen_KP-1Web
Louhelainen Kirsi
Ohjelmistoarkkitehti, valtuutettu; Tapiola
Kirsi_Louhelainen_KP-1Web

Louhelainen Kirsi

Ohjelmistoarkkitehti, valtuutettu

kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja, valtuutettu, maakuntavaltuuston varajäsen

Nina_Mansukoski_VH-4Web
Mansukoski Nina
Suunnittelija ; Niittykumpu
Nina_Mansukoski_VH-4Web

Mansukoski Nina

Suunnittelija

Ympäristön puolesta - elintilaa, puhdas ilma ja Espoon arvokas luonto! Tukea liikunta palveluihin - liikuntaa kaiken ikäisille!


Olen toiminut yli 20 vuotta erilaisissa luottamustehtävissä ja hallituksissa Espoossa. Olen kokenut tarpeelliseksi olla myös itse aktiivinen ja antaa oma panokseni kunnallispolitiikassa.

Olin 15 vuotta markkinoinnin alalla ja tiedän mitä on kilpailu ja kova työn tahti. Toivon että ihmisillä jää aikaa perheelle ja harrastuksille, jotta elämä pysyy tasapainossa. Itselläni on aina ollut kova halua muuttaa asioita paremmaksi ja auttaa niitä ketkä ovat heikompia. Joten tein alanvaihtopäätöksen hoitoalalle enkä ole katunut päivääkään. Sairaala maailman koin omakseni heti ja nyt todella tunnen tekeväni jotain ihmisten puolesta ja avuksi. Jatko-opinnot tästä on vielä suunnitteilla.

Eläintensuojelu on todella lähellä sydäntäni. Espoossa eläintensuojelu on huonossa kunnossa. Kaksi kunnan virallista eläinlääkäriä jotka vastaavat Espoon lisäksi myös kahdesta muusta kunnasta, ovat täysin ylityöllistettyjä. Virkoja tarvitaan vähintään yksi lisää.

Toivon että Espoo pidetään puistomaisena, ilmavasti rakennettuna, metsää ja luontoa suojelevana kuntana. Uskon että ihmisillä on myös parempi olo, jos on väljyyttä ja vehreyttä. Espoossa on tilaa vielä rakentaa näin.

Terveydenhuolto on avainasemassa. Olemme onnekkaita, että meillä on näinkin toimivat palvelut mutta aina on parantamisen varaa.

Lähtökohtana on ihmisten hyvinvointi, hyvät palvelut ja toimiva kunta.
Kuulutan myös liikuntapaikkojen lisäämisen perään. Nuorten ja lasten liikuntamahdollisuuksia pitää tukea. Seurojen työ on erittäin arvokasta ja heitä tulisi tukea niin, että heillä on asialliset tilat toimia ja harrastaa. Koulujen ja seurojen yhteistyö voisi olla hedelmällistä.

Jos johonkin lähden mukaan, panostan siihen täysillä. Haluan päästä mukaan päättämään Espoolaisten asioista, meidän kaikkien parhaaksi!

AlueNiittykumpu
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä44
Kielisuomi
Marjo_Matikka_VH-1Web (1)
Matikka Marjo
Merkonomi, suunnittelija, talous ja hallinto; Laaksolahti
Marjo_Matikka_VH-1Web (1)

Matikka Marjo

Merkonomi, suunnittelija, talous ja hallinto

Teknisen lautakunnan ja tiejaoston jäsen, Espoon asunnot Oy:n hallituksen jäsen, HSY hallituksen tarkastuslautakunnan varajäsen, Uudenmaanliiton tarkastuslautakunnan varajäsen

AlueLaaksolahti
Ikä61
Kielisuomi
Jouni_Meriluoto_KP-1Web
Meriluoto Jouni
Valtiotieteiden tohtori; Lahnus
Jouni_Meriluoto_KP-1Web

Meriluoto Jouni

Valtiotieteiden tohtori

Sinfoniettan neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, Helsingin kesäyliopistosäätiön hallituksen jäsen

Koulutus, Teknologia, Kulttuuri, Joukkoliikenne, Terveys


Olen organisaatiohin ja hallintoon erikoistunut valtiotieteiden tohtori. Teen töitä tietohallinnon ja -palvelujen parissa. Perheeni asuu Pohjois-Espoossa. Kouluikäisen lapsen isänä ajan kolulaisten ja vanhempienkin opiskelijoiden asiaa. Haluan kannustaa ihmisiä elinikäiseen oppimiseen. Harrastan musiikkia, elokuvia, valokuvausta, veneilyä sekä retkeilyä luonnossa. Tärkeitä arvojani ovat myös kansainvälisyys, suvaitsevaisuus ja yksilön vapaus.

Hyvä hallinto on hyvinvoinnin edellytys. Julkista hallintoa pitää saada vielä paremmin toimivaksi. Yritysmaailman hyvien käytäntöjen soveltaminen toimii myös julkishallinnossa. Kaupunki tai valtio eivät silti ole yrityksiä. Tuloksen sijaan tavoitellaan hyvinvointia ja vaikuttavuutta. Kansalaispalkka olisi yksi pitkän aikavälin varteenotettava vaihtoehto hallinnon rationalisointiin. Mutta työttömyyteen voi vaikuttaa jo nyt tukemalla aloittelevia pienyrityksiä.

Koulutus ja kulttuuri antavat kehykset hyvinvointiin. Elinikäinen koulutus antaa makrotasolla parempia tuloksia kuin kertaluontoinen teho-opetus. Aikuiskoulutuksen ja kulttuurin tukeminen luo edellytyksiä niin fyysiselle kuin henkisellekin hyvinvoinnille. Huomiota pitäisi kiinnittää myös yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja antaa alueille enemmän päätäntävaltaa.

Vihreä talous pitää saada julkisten hankintojen ensimmäiseksi ohjenuoraksi. Vihreä ajattelu ei tarkoita "paluuta luontoon", koska me olemme osa luontoa. Myös teknologia ja infrastruktuuri pitää sovittaa osaksi luontoa - sen ehdoilla tai huomioon ottaen. Konkreettinen ympäristön hyvinvointiin vaikuttava palvelu on julkinen liikenne. Sen tarjontaa voi lisätä usein eri keinoin. Yksilötason hyvinvointiin vaikuttaa terveydenhuolto. Fokusta pitäisi siirtää ennakointiin ja syrjäytymisen ehkäisemiseen, sillä syrjäytynyt ihminen ei terveydestään välitä. Vihreä teknologia kuuluu hyvinvointivaltion ekosysteemiiin. Nyt tehtävillä infrastuktuurin valinnoilla on kauaskantoiset seuraukset.

AlueLahnus
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä53
Kielisuomi
Merva_Mikkola_KP-1Web
Mikkola Merva
VTM; Espoonlahti
Merva_Mikkola_KP-1Web

Mikkola Merva

VTM

rakennuslautakunnan varapuheenjohtaja

Vihreä liike ei pysähdy!


"Olen pitkän linjan politiikko, joka on elänyt myös 'oikeata' elämää.

Pitää välillä käydä uudistumassa, tapahtui se sitten yliopistollla, järven rannalla tai lastenlasten parissa. Luonnon monimuotoisuus, metsät ja niityt merkitsevät kaupungissakin. Joka niemeä ja notkoa ei pidä rakentaa. Jätetään luontoa ja päättämisen aiheita myös tuleville polville. Luontomme on enemmän kuin myyntivaltti tai identiteetti, se on on myös elinehtomme. Kaupungit eivät kasva luonnostaan, vaikutamme itse kasvuun kaavoituksella. Liikarakentaminen ei ole hyväksi ja köyhdyttää ympäristöä. Pienetkin biotoopit tulee huomioida. Ilmastomuutokseen on jo yhdestoista hetki herätä. Kasvun rajat koskevat myös Espoota!
""Maa riittää kyllä ruokkimaan jokaisen, vaan ei kenenkään ahneutta."" ((Mahatma
Gandhi)"

AlueEspoonlahti
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Ikä72
Kielisuomi
Myllarniemi-Jyrki_12-09-25_031_web
Myllärniemi Jyrki
Diakoni; Laaksolahti
Myllarniemi-Jyrki_12-09-25_031_web

Myllärniemi Jyrki

Diakoni

4. varavaltuutettu

Vastuullinen, asiallinen, tavallinen. Pienemmän puolella.


Työskentelen kehittämispäällikkönä Espoon diakoniasäätiössä. Yli 30 vuoden ajan olen tehnyt työtä Espoossa diakonian ja kasvatuksen parissa ja ollut mukana useissa järjestöissä sekä politiikassa. Eri-ikäisten espoolaisten arki on tullut näin minulle tutuksi.

Luottamustehtäviini on kuluneella kaudella kuuluneet mm. Espoon kaupunginhallituksen, valtuuston (vara), Päihdeasian neuvottelukunnan sekä kaupunginhallituksen Tila- ja asuntojaoston jäsenyys. Teknisessä lautakunnassa olen ollut kaupunginhallituksen edustajana. Lisäksi olen Espoon ja Kauniaisten Omaiset ja Läheishoitajat yhdistyksen hallituksen jäsen.

Perheeseeni kuuluvat vaimoni lisäksi neljä lasta, kaksi vävypoikaa ja kuusi lastenlasta. Kaikki lapseni ovat jo aikuisia, osa heistä perheellisiä, osa opiskelee, osa on työelämässä. Työni ja perheeni kautta minulle ovat tuttuja monet lapsiperheiden, opiskelijoiden, yrittäjien ja nuorten asiat sekä keski-ikäisten, eläkeläisten ja ikääntyvien arki.

Minulle tärkeä ja kunnallispolitiikassa kaiken läpäisevä arvo on lähimmäisyys. Lähimmäisyys on ennen kaikkea toisistamme, itsestä ja ympäristöstä välittämistä. Haluan edistää yhtäläisen ihmisarvon, tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja vastuullisuuden toteutumista. Lisäksi tarvitaan yhteistyötä, halua perehtyä asioihin ja kykyä kuunnella kuntalaisia.

Kuluneella kaudella olen halunnut olla mukana kehittämässä Espoosta kaupunkia, jossa niin lapsiperheiden arki, työikäisten liikkuminen ja palvelut sekä ikäihmisten turvallisuus ja hoiva olisivat riittävää ja laadukasta. Vaikka Espoossa monet asiat ovat hyvin, tehtävää on vielä paljon.

AlueLaaksolahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Kielisuomi
Risto_Nevanlinna_KP-1_web
Nevanlinna Risto
Toimittaja, valtuutettu; Matinkylä
Risto_Nevanlinna_KP-1_web

Nevanlinna Risto

Toimittaja, valtuutettu

valtuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, maakuntavaltuuston jäsen

Unelmien Espoo: luonnonrauhaa vain loikan päässä kaupungin vilskeestä.


Minun unelmieni Espoossa elävän ja kaikille avoimen kaupungin vilskeestä on luonnonrauhaan vain harppaus, tai yksi pysäkinväli.

Kaupunginvaltuustossa olen vienyt Espoota tähän suuntaan neljän vuoden ajan. Haluan jatkaa tätä työtä ja siksi olen ehdolla huhtikuun kuntavaaleissa.

Olen 39-vuotias valtuutettu ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen. Siviilissä olen toimittaja ja levykaupan työntekijä sekä lintuharrastaja. Asun Matinkylässä, vartuin Olarissa, liikun kaikkialla Espoossa.

Lisää monimuotoista luontoa Espooseen


Puolustan luontoarvoja ja kestävää kehitystä vankkumattomasti. Kaupunginvaltuusto hyväksyi tammikuussa aloitteeni siitä, että Espoon Keskuspuistoon perustetaan vielä tänä vuonna suojelualueita. Ne tekevät Keskuspuistosta paremman: lisäävät luonnon monimuotoisuutta ja suojaavat metsäalueita rakentamiselta.

Suomenojan lintukosteikon säilyttäminen on minulle erityisen läheinen asia. Olen retkeillyt siellä jo 80-luvulla ja tehnyt paljon työtä sen puolesta, että kosteikko suojeltaisiin. Työ jatkuu, kun Suomenojan metroaseman ympäristö alkaa rakentua.

Lisää aitoa kaupunkia Espooseen


Haluan enemmän kaupunkia jo kaupunkimaisille alueille – ja suojella luontoa alueilla, jotka ovat liian arvokkaita rakentamiselle. Ikääntyviin lähiöihin saadaan eloa täydennysrakentamisella. Rakenteeltaan eheä kaupunki on kaikkien etu. Palveluita on helppo käyttää, kun ne ovat lähellä. Kulttuurielämä, yrittäjyys ja kivijalkakaupat kukoistavat siellä, minne pääsee helposti jalan, pyörällä ja julkisilla.

Tiivistyvään kaupunkiin mahtuu raitioteitä Raide-Jokerin rinnalle: Suomenojalta Espoon keskukseen, Otaniemestä Suurpellon kautta tulevaisuuden Keraan. Kun Espoo nousee raiteille ja vaihtaa fossiiliset uusiutuviin, haitalliset päästöt vähenevät. Espoon on näytettävä suuntaa ilmastonmuutoksen torjunnassa ja tehtävä siitä valttikortti.

Tavoitteeni: Suojelen Espoon luontohelmiä. Puolustan hyvää kaupunkia, jossa palvelut ovat lähellä ja liikkuminen on helppoa. Haluan nostaa kaupungin raiteille.

AlueMatinkylä
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä39
Kielisuomi
Pinja_Nieminen_KP-1Web
Nieminen Pinja
Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, sosiaalialan suunnittelija; Kivenlahti
Pinja_Nieminen_KP-1Web

Nieminen Pinja

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, sosiaalialan suunnittelija

2. varavaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen

Pidetään pienemmistä huolta ja turvataan ikääntyneille arvokas vanhuus


 

Olen Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, varavaltuutettu, Vihreän kaupunginvaltuustoryhmän jäsen (ensimmäiset varavaltuutetut kuuluvat valtuustoryhmään) sekä HOK-Elannon vihreän edustajistoryhmän puheenjohtaja. Aiempia luottamustoimia minulla on ollut muun muassa seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunnassa sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHSssa.

Työskentelen sosiaalialalla suunnittelijana kehittämistehtävissä. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa Suomen Mielenterveysseurassa projektipäällikkönä sekä vuosia sijaisopettajana espoolaisissa peruskouluissa ja lukioissa. Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja ryhtynyt alun alkaen opiskelemaan äidinkielen opettajaksi, mutta vaihtanut puolivälissä opintoja sosiaalialalle.

Tärkeimpiä tavoitteitani politiikassa:
Vanhustenhoidon kehittäminen ja ihmisarvoisen vanhuuden turvaaminen vanhuksille. Meidän pitää kehittää hyvän kotihoidon edellytyksiä, mutta myös kyetä tunnistamaan nykyistä paremmin se hetki, jolloin vanhusten kotona asuminen ei ole enää inhimillisesti eikä taloudellisesti järkevää.

Pienten opetus- ja päiväkotiryhmien säilyttäminen sekä riittävän määrän koulunkäyntiavustajia turvaaminen. Kouluavustajat ovat erittäin kustannustehokas keino edistää lasten hyvinvointia ja oppimista.

Eriarvoisuuden ja asuinalueiden välisen segrekaation torjuminen ja lähiöiden elinvoimaisuuden edistäminen. Terveyserojen kaventaminen ja terveydenhuollon saatavuuden edistäminen. Työllisyyden edistäminen. Espoon tulee aktiivisesti houkutella uusia yrityksiä kaupunkiin.

Joukkoliikenteen kehittäminen. Metron liityntäliikenteen on toimittava sujuvasti ja lippuhintojen korotuspaineita tulee pyrkiä torppaamaan. Joukkoliikenteen tulee olla kilpailukykyinen vaihtoehto yksityisautoilulle.

Lue lisää tekemisistäni ja tavoitteistani: http://www.pinjanieminen.fi

 

AlueKivenlahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Ikä36
Kielisuomi
Paula_Oittinen_VH-1Web
Oittinen Paula
Paula_Oittinen_VH-1Web

Oittinen Paula

Koulutus, palvelut, tasa-arvo ja avoimuus - Parasta arkea Espoossa!


Olen 34-vuotias viestinnän asiantuntija ja kolmen lapsen äiti. Päätin lähteä ehdolle kunnallisvaaleissa, koska haluan arjen Espoossa olevan pikkuisen parempaa kaikille.

Espoossa tulee olla tarjolla laadukasta varhaiskasvatusta tasa-arvoisesti kaikille. Kannatan subjektiivista päivähoito-oikeutta sekä ryhmäkokojen pienentämistä. Käytössä on oltava toimivat ja turvalliset tilat ja sijaisia on tarvittaessa saatava. Päivähoidon rinnalla tulee perheille olla tarjolla myös muita vaihtoehtoja, kuten kerhotoimintaa, asukaspuistoja ja avoimia päiväkoteja.

Espoossa tulee panostaa koulutukseen niin opetuksen laadun, viihtyvyyden kuin tilojenkin puolesta. Iltapäivätoiminnasta pienten koululaisten kohdalla ei tule säästää. Nuorilla tulee olla mahdollisuuksia vaikuttaa kaupunkinsa asioihin esimerkiksi nuorisovaltuuston ja koulujen oppilaskuntien kautta.

Jokaisella espoolaisella tulisi olla mahdollisuus harrastaa. Lapsille ja nuorille on oltava matalan kynnyksen toimintaa lähellä kotia. Haluan, että Espoo on vahva kulttuurikaupunki. Lähiliikuntapaikkojen tulee olla kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa ja käytettävissä.

Palvelujen Espoossa tulee olla laadukkaita ja helposti saavutettavia. Esimerkiksi Iso Omenan palvelutori laajoine aukioloaikoineen on hyvä esimerkki siitä, kuinka asukkaiden lähtökohdat saadaan huomioitua palvelujen suunnittelussa. Ennaltaehkäisy ja matalan kynnyksen toimintamallit ovat lopulta taloudellisestikin järkeviä tapoja toimia.

Ilmastostrategiassa täytyy siirtyä sanoista tekoihin. Kaikilla tulisi olla lähiluontoa, johon pääsee turvallisesti ulkoilemaan. Kapungissa liikkumisen pyörällä ja kävellen tulisi olla turvallista ja miellyttävää. Joukkoliikenteen toimivuus on tärkeä osa joka päiväistä arkea, liikkumisen tulee olla sujuvaa ja lippujen hintojen nousu on pysäytettävä. Erityisesti Espoon kaupunkikeskuksiin täytyy päästä kulkemaan järkevästi kaikkialta kaupungista julkisilla.

Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Helka_Otsolampi_VH-1Web
Otsolampi Helka
Poliittinen sihteeri, valtiotieteiden maisteri; Olari
Helka_Otsolampi_VH-1Web

Otsolampi Helka

Poliittinen sihteeri, valtiotieteiden maisteri

Poliittinen sihteeri

Kaikille kiva kaupunki


Olen lähes koko ikäni Espoossa asunut, elämän ruuhkavuosista nauttiva kahden pienen pojan äiti. Asumme Olarissa yhteisöllisessä ryhmärakennetussa rivitalossa. Tuttuja paikkoja Espoossa ovat erityisesti Kauklahti, Haukilahti, Kivenlahti ja Matinkylä.Työskentelen parhaillaan Espoon Vihreillä, joten kuntapolitiikka on tullut tutuksi, vaikka olenkin ensi kertaa ehdolla. Aikaisemmin olen tehnyt mm. data-analyytikon ja kehityspäällikön hommia. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Olen pitkän linjan partiolainen, viimeisimpänä toimin pääkaupunkiseudun suurimman nuorisojärjestön Pääkaupunkiseudun Partiolaisten varapuheenjohtajana 2015-2016.

Minulle tärkeitä asioita ovat erityisesti:

Parempaa johtamista Espooseen. Motivoituneet työntekijät, joilla on tiedossa selkeä yhteinen tavoite, tekevät myös parempaa tulosta. Yhteiset verorahat täytyy käyttää hyvin. Varmistetaan, että Espoossa on pätevimmät johtajat kehittämässä ja innostamassa hyviin tuloksiin. Annetaan työntekijöille vapautta miettiä keinoja, joilla tavoitteisiin päästään. Palkitaan tuloksista ja panostetaan viestintään. Espooseenkin tarvitaan pormestarimalli ja poliittisista virkanimityksistä ylimmässä johdossa on luovuttava. Näin varmistetaan, että vaalitulos aidosti vaikuttaa kaupungissa ja virkamiesten ja poliitikkojen valta jakautuu tasaisemmin.

Puolustetaan päivähoitoa. Laadukas ja edullinen varhaiskasvatus on perheiden paras kaveri. Pidetään sen laadusta kiinni. Huolehditaan, että päiväkodeissa on riittävästi hoitajia ja säilytetään tasa-arvoinen oikeus päivähoitoon jatkossakin. Annetaan päiväkotien ammattitaitoiselle ja sitoutuneelle henkilökunnalle mahdollisuuksia kehittää omaa työtään eikä säästetä vääristä paikoista.

Pelastetaan lähiöt. Espoo rakentuu viiden aluekeskuksen varaan, mutta niitä ympäröiviä lähiöitä pitää myös kehittää. Otetaan kaikki mukaan kehittämään omia asuinalueitaan ja luodaan mahdollisuuksia yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin. Näin varmistetaan, että eri ihmisryhmät tuntevat alueen omakseen. Hyvästä meiningistä hyötyvät niin asukkaat kuin paikalliset yrityksetkin. Luodaan mahdollisuuksia fiksuun ja lähiluontoa säästävään täydennysrakentamiseen palveluiden läheisyyteen. Varmistetaan, että lapsille ja nuorille on edullisia harrastusmahdollisuuksia myös lähellä kotia.

Hanna_Paatero_Uusinta_KP-1Web
Paatero Hanna
teatteriohjaaja, taideterapeutti; Kunnarla
Hanna_Paatero_Uusinta_KP-1Web

Paatero Hanna

teatteriohjaaja, taideterapeutti

Espoon Vihreiden hallituksen jäsen, medlem av nämnden svenska rum

Hyvinvointi vaatii inhimillisiä ratkaisuja


Olen 45- vuotias espoolainen nainen – kuntalainen, kansalainen ja kahden vilkkaan alle kouluikäisen lapsen äiti. Olen naimisissa ja asumme Pohjois-Espoossa. Ammatiltani olen kuvataideterapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja. Entinen ammattiurani on teatterialalta. Terapia-ammattieni lisäksi minulla on Teatteri-ilmaisun ohjaajan AMK-tutkinto.
Tämän hetkiset luottamustoimeni ovat jäsenyydet Espoon Vihreiden hallituksessa sekä Svenska rum -lautakunnassa. Olen kaksikielinen, tvåspråkighet är en naturlig del av mig. Lisäksi puhun sujuvasti englantia.

Harrastan liikuntaa, kirjallisuutta, musiikkia ja sekä ruoanlaittoa. Sienestän, liikun luonnossa ja tuunaan mielelläni kukkamaata pihallani. Laulan kuuden naisen pienyhtyeessä. Mielimusiikkia ovat raskas rock sekä kansanmusiikki. Rakastan suomalaista metsää ja järviluontoa. Omin sielunmaisemani löytyy kuitenkin lapsuuteni saaristokesistä tutun meren ääreltä, niin tyynessä kuin myrskyssäkin.

Vaalilupaukseni on puolustaa inhimillisiä, hyvinvointia tukevia ratkaisuja kaikissa päätöksissä. Espoo on vauras kunta ja kaupunki, jolla on kaikki edellytykset pitää hyvää huolta asukkaistaan. Resurssien oikea kohdentaminen on sijoitusta tulevaisuuteen, olipa kysymys lapsiperheistä, koulutuksesta, sosiaalipalveluista, vanhustenhoidosta tai vaikkapa syrjäytymisen ehkäisystä tai työelämässä jaksamisesta.

Kaikkialla Espoossa on oltava mahdollisuus laadukkaaseen lähiliikuntaan ja puhtaan luonnon kokemiseen. Pidetään siis hyvää huolta metsistämme, vesistöistämme ja kulttuurimaisemastamme sekä kaavoitetaan fiksusti. Rakennetaan uusiutuvia energiamuotoja hyödyntäen. Panostetaan myös sujuvaan ja edulliseen joukkoliikenteeseen – jotta me pohjoisespoolaisetkin voisimme jättää joskus auton kotiin.

Tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja sivistyksen vaaliminen sekä jokaisen mukaan ottaminen – iästä, sosiaalisesta asemasta, sukupuolesta, uskonnosta tai kulttuuritaustasta riippumatta – ovat arvoja, joiden eteen haluan taistella myös espoolaisessa politiikassa.

AlueKunnarla
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Ikä45
Kieliruotsi
Juha_Palin_VH-1Web
Palin Juha
Myyjä, pääluottamusmies; Karhusuo
Juha_Palin_VH-1Web

Palin Juha

Myyjä, pääluottamusmies

Tehdään yhdessä Espoosta parempi


Olen 36-vuotias espoolainen. Perheeseeni kuuluu kolme poikaa, tytär sekä vaimo. Lapsuuteni vietin Laajalahdessa ja sieltä muutin Miilukorpeen, jossa asun edelleen. Työskentelen myyjänä kaupassa jossa olen myös pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.

Yksi tärkeimmistä asioista, jonka haluan tuoda esiin Espoossa asumiseen on se, että asuminen on nykyisellään aivan liian kallista. Heikossa asemassa Espoossa ovat esimerkiksi pätkätyöläiset, yksinasuvat, yksinhuoltajat ja jopa kahden vanhemman perheet. Kaupungin tulee rakentaa riittävästi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä panostaa viihtyisiin ja monipuolisiin kaupunkikeskuksiin.

Myös kunnallisten palvelu- ja asiakasmaksujen nousut vaikuttavat etenkin pienituloisten toimeentuloon sekä työssäkäyntiä tukevien julkisten palveluiden saatavuus. Vuonna 2016 toteutettu kauppojen aukiololainsäädännön kumoaminen on jo vaikuttanut negatiivisesti työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen ja työmatkojen sujuvuuteen.

Lisäksi lasten ja nuorten liikkumattomuus on suuri ongelma tänä päivänä. Lasten liian vähäinen liikunta näkyy kansanterveydellisinä vaikutuksina. Liikkumattomuus tulee kalliiksi hoitaa tulevaisuudessa. Seuroissa tapahtuvan liikunnan kustannukset ovat kasvaneet ja kasvavat koko ajan. Mielestäni syitä on useita. Liikuntapaikkojen vuokrat ovat nousseet, kuntien seuroille antama tuki on vähentynyt, talkootyötä tehdään vähemmän kuin aiemmin ja ammattivalmentajia käytetään yhä enemmän joka toisaalta on hyväkin asia. Espoo voi omalla liikuntapolitiikallaan vaikuttaa ainakin kahteen ensimmäisenä mainittuun ongelmaan. Liikuntaharrastusten tulisi olla kaikkien saatavilla sosiaaliseen ja taloudelliseen tilanteeseen katsomatta.

AlueKarhusuo
Teemat Talous ja työllisyys
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ikä36
Kielisuomi
Henna Partanen
Partanen Henna
Arkkitehti, valtuutettu; Tapiola
Henna Partanen

Partanen Henna

Arkkitehti, valtuutettu

valtuutettu, ympäristölautakunnan puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen

Elävä kaupunki - Luonto lähellä


Minulle on tärkeää, että Espoo kaupunkina toimii reilusti ja heikoimmista pidetään huolta. Ketään ei jätetä eikä syrjitä. Asuntojen hinnat pääkaupunkiseudulla ovat kohonneet monen ulottumattomiin. On rakennettava lisää pieniä ja kohtuuhintaisia asuntoja, jotta kaikilla on mahdollisuus omaan kotiin. Myös kaupungin vuokra- ja opiskelija-asuntojen riittävyydestä on huolehdittava.

Espoo kasvaa kovaa vauhtia. Päiväkoteja ja kouluja on rakennettava riittävästi kasvavan lapsimäärän tarpeisiin. Myös olemassa olevat sisäilmaongelmaiset kiinteistöt on korjattava turvallisiksi viipymättä.

Rakastan eläviä keskustoja toreineen, kivijalkaputiikkeineen ja terasseineen. Haluan Espooseen lisää jalankulkukaupunkia. Ilman julkisia kohtaamispaikkoja ei synny kaupunkikulttuuriakaan. Haluan, että kaupungissa pääsee liikkumaan toimivalla joukkoliikenteellä, kävellen ja pyöräillen. Joukkoliikenteen lippujen hintojen nousu on pysäytettävä. Vain sujuvana ja edullisena joukkoliikenne on todellinen vaihtoehto autoilulle.

Tiivistyvässä kaupungissa on pidettävä huolta myös lähimetsistä ja viheryhteyksistä. Ne ovat henkireikä asukkaille kiireisen arjen keskellä. Kaupungin metsiä voidaan hoitaa luontoarvoja paremmin kunnioittaen. Myös virtavedet ja Espoon 95 järveä tulee pitää puhtaina.

Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina meillä on vastuu tehdä osamme myös ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tällä kaudella olin valmistelemassa Espoolle uutta ilmasto-ohjelmaa, jossa määriteltiin päästövähennystavoitteet sekä ensivaiheen toimenpiteet. Nyt ne on toteutettava. Espoo lämpiää edelleen pääosin kivihiilellä. Siitä on päästävä eroon, jotta voimme turvata hyvän tulevaisuuden seuraavillekin sukupolville.

AlueTapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä35
Kielisuomi
Susanna_Pesonen_KP-1Web
Pesonen Susanna
Taideopiskelija; Matinkylä
Susanna_Pesonen_KP-1Web

Pesonen Susanna

Taideopiskelija

Kestävän ja hyvinvoivan Espoon puolesta!


Olen 20-vuotias Vihreä ehdokas Matikylästä. Haluan olla mukana vaikuttamassa omalta osaltani Espoon päästötavoitteiden saavuttamiseen, kehittämällä Espoota hiilivapaaseen ja energiatehokkaaseen suuntaan, jossa liikkuminen on helppoa sekä vähäpäästöistä.

Haluan olla rakentamassa Espoota, jossa kulttuuri kukoistaa, lähiluontoa suojellaan ja ihmisistä pidetään huolta.
Ehkäistään syrjäytymistä, panostetaan koulutukseen, tehokkaaseen kotouttamiseen ja ennalta ehkäiseviin mielenterveyspalveluihin!

Opiskelen kuvallista viestintää ja graafista suunnittelua Laajasalon opistossa ja koordinoin Mahdollisuus nuoruuteen –varainkeruukampanjaa Suomen pakolaisavulle. Laajasalon opiston opiskelijahallituksessa olen päässyt mukaan kommentoimaan oppilaitoksemme yhdenvertaisuus -suunnitelmaa. Espoon vihreiden nuorten hallituksessa vastaan viestinnästä.

Vapaa-ajallani mehustan kauden kasviksia sekä hedelmiä, harrastan valokuvausta ja valmistaudun yliopiston valintakokeisiin.

AlueMatinkylä
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä20
Kielisuomi
Toni_Pohjonen_KP-1Web
Pohjonen Toni
Poliisi; Kauklahti
Toni_Pohjonen_KP-1Web

Pohjonen Toni

Poliisi

Edistetään hyvinvointia ja tasa-arvoa - torjutaan syrjäytymistä


Työskentelen poliisissa väkivaltarikostutkijana ja olen havainnut eriarvoistumisen ja syrjäytymisen aiheuttavan pahoinvointia ja turvattomuuden tunnetta. Haluan olla ennaltaehkäisemässä ongelmia puuttumalla niiden syihin jo varhain. On tuettava heitä, jotka apua eniten tarvitsevat, jotta kukaan ei pääse putoamaan hyvinvoinnin ulkopuolelle. Yhtälailla on kannustettava kaikkia työntekoon ja yrittämiseen, jotta taloutemme pyörät pysyisivät pyörimässä.

Varhaiskasvatuksen ja koulujen ryhmäkoot tulisi pitää maltillisina, jotta oppimisympäristö olisi rauhallinen ja oppimista edistävä. Koulurakennusten kuntoon ja niiden sisäilman puhtauteen tulisi panostaa entistä enemmän, jotta välttyisimme tulevaisuudessa oppilaiden ja opettajien sairauspoissaoloilta, puhumattakaan vakavammista sairauksista ja suuremmilta korjausrakennusinvestoinneilta.

Jokainen ihminen on yhtä arvokas. Meidän espoolaisten on yhdessä edistettävä tasa-arvoa. Meidän on puututtava välittömästi rasismiin, kaikenlaiseen syrjintään ja kiusaamiseen niin virastoissa, kouluissa kuin työpaikoillakin.

Sosiaali- ja terveyspalvelut on säilytettävä lähellä ihmistä ja julkiset palvelut on turvattava kaikille niitä tarvitseville.

Voimme yhdessä vaikuttaa siihen minkälaisessa Espoossa tulevaisuudessa asumme.

AlueKauklahti
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Koulutus ja kasvatus
Ikä39
Kielisuomi
Rosa_Puhakainen-Mattila_VH-2Web
Puhakainen-Mattila Rosa
Ihmisoikeuksien asiantuntija, kouluttaja; Nupuri
Rosa_Puhakainen-Mattila_VH-2Web

Puhakainen-Mattila Rosa

Ihmisoikeuksien asiantuntija, kouluttaja

Varhaiskasvatusjaoston jäsen, Espoon Vihreiden hallituksen jäsen

AlueNupuri
Ikä42
Kielisuomi
Tiina_Pursula_PR-1Web
Pursula Tiina
Diplomi-insinööri, liiketoimintajohtaja; Nöykkiö
Tiina_Pursula_PR-1Web

Pursula Tiina

Diplomi-insinööri, liiketoimintajohtaja

Lasten ja nuorten kaupungissa kannattaa katsoa tulevaisuuteen


Olen kestävän liiketoiminnan ammattilainen Nöykkiöstä, Espoonlahdesta. Työni on globaaleissa projekteissa, mutta yhtä vahvasti arkeani maustavat Espoon futiskentät, jäähallit ja tanssisalit kolmen 6-16 vuotiaan lapsen ja nuoren ruuhkavuosivanhempana.

Lähdin ehdokkaaksi kolmesta syystä.

Ensimmäiseksi kasvavan Espoon lapset ja nuoret tarvitsevat riittävästi laadukkaita päiväkoteja, kouluja ja toisen asteen oppilaitoksia. Päiväkoti ja koulu pitää löytyä riittävän läheltä. Painotus suuriin yksiköihin johtaa väistämättä pidempiin koulumatkoihin. Koulujen korjausohjelmien pitää perustua tarpeeseen, ei jäykkään budjettikehykseen. Oireisiin on aina tartuttava välittömästi. Lukioiden aloituspaikkojen pitää vastata tarvetta, niin etteivät keskiarvorajat karkaa liian korkeiksi.

Toiseksi Espoo tarvitsee vastuullisia investointeja, joilla arki toimii ja rakennetaan kestävää tulevaisuutta. Länsimetron liityntäliikenteen on mahdollistettava matka-aikojen säilyminen kohtuullisina, lisäksi tarvitaan myös sujuvaa liityntäpysäköintiä että metrolle riittää käyttäjiä ja investoinnista saadaan hyödyt irti. Edelleen tarvitaan myös liityntäliikenteen ulkopuolelle jäävää bussiliikennettä kaupunginosia yhdistämään. Espoon alueita kannattaa kehittää eläviksi ja monipuolisiksi. Digitalisaatio vähentää liikkumistarvetta ja kodin lähialueelta kaivataan uusia palveluja kuten toimistohotelleja, lounasravintoloita ja etätyökahviloita.

Kolmanneksi pitää huolehtia lähiluonnosta ja siitä, että Espoo kantaa vastuunsa ilmastotyössä. Asuinalueiden lähimetsiä ja keskuspuistoa ei saa nakertaa. Rantoja, metsiä ja puroja tarvitaan jatkossakin virkistysalueina. Arvokkaat luontokohteet pitää suojella. Ilmastotyössä Espoo voi vähentää päästöjään ja tukea kestävän yritystoiminnan kehittymistä tarjoamalla kokeilualustan Aalto yliopiston ja Espoon cleantech-yritysten ilmastoratkaisuille.

AlueNöykkiö
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä44
Kielisuomi
Kirsi_Ranne_Lisäkuvat_VH-1Web
Ranne Kirsi
Työtön, MBA, YAMK Tradenomi; Kaupunginkallio
Kirsi_Ranne_Lisäkuvat_VH-1Web

Ranne Kirsi

Työtön, MBA, YAMK Tradenomi

kulttuurilautakunnan varajäsen, lautamies

Työttömien asema Espoossa. Espoon kulttuuritarjonta, Kestävä kehitys, ilmastomuutos ja kierrätyksen toimivuus


Olen 54 vuotias, kahden aikuisen tyttären äiti, työtön, MBA, YAMK Tradenomi. Olen ollut Espoolainen jo vuodesta 1968 alkaen. Tällä hetkellä asun Kaupunginkalliossa, joka ennen tunnettiin nimellä Furubacka.

Mielestäni työttömien asemaa Espoossa pitäisi vielä kehittää ja saada työttömien määrää vähennettyä.

Espoon kulttuuritarjonta on myös sydäntäni lähellä. Myös kestävä kehitys ja kierrätys kunniaan ympäristömme ja ilmastomme säilyttämiseksi. Tehdään Espoosta kaupunki, jossa on hyvä asua.

AlueKaupunginkallio
Teemat Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä54
Kielisuomi
Satu_Raudasoja_PR-1Web (1)
Raudasoja Satu
Diplomi-insinööri, projektipäällikkö; Laajalahti
Satu_Raudasoja_PR-1Web (1)

Raudasoja Satu

Diplomi-insinööri, projektipäällikkö

Espoon kaupunginteatterisäätiön valtuuskunnan jäsen

AlueLaajalahti
Ikä33
Kielisuomi
Tiina_Repo_KP-1Web
Repo Tiina
Tekniikan kandidaatti; Perkkaa
Tiina_Repo_KP-1Web

Repo Tiina

Tekniikan kandidaatti

Tehdään yhdessä kestävä Espoo


Olen 36-vuotias, Lappeenrannasta valmistunut tietotekniikan kandi. Muutin Espooseen vuonna 2003 ja Perkkaalle vuonna 2005. Täällä ovat syntyneet myös molemmat lapseni. Minulle tärkeitä asioita ovat feminismi ja ekologisuus. Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että heikoimmat tarvitsevat tukea eniten. Ei riitä, että kaikilla on teoriassa samat mahdollisuudet, jos niitä ei voi käytännössä tavoittaa.

Espoo on monille asukkailleen kaupunki, josta tuntee vain oman kaupunginosansa. On tärkeää, että joka osa Espoota on hyvä paikka asua, työskennellä ja opiskella. Peruspalvelujen tulee olla kohtuullisen matkan päässä ja laadultaan hyviä. Julkisen liikenteen on toimittava joka suuntaan. Polkupyöräilyä pitää edistää tärkeänä osana liikennettä. Lähiluonnosta tulee huolehtia ja arvostaa myös lähiömetsiä. Kaupungin vuokra-asuntojen tulee olla edullisia - vuokranmaksuun käytettävät tuet tulevat osin kaupungin pussista.

Espoon kaupungin tulee pysyä Euroopan kestävimpänä kaupunkina ja toimia esimerkkinä myös paikallisille yrityksille ja asukkaille. Fortumin ja Espoon kaupungin yhteistyötä on jatkettava. Fortum on sitoutunut luopumaan kivihiilestä vuoteen 2030 mennessä. Sitä on aikaistettava. Espoon Asunnot käyttää jo kiinteistösähkönä EKOenergiaa - vaaditaan yhdessä seuraavaksi ympäristöystävällistä kaukolämpöä. Ympäristömerkityn sähkön tulisi olla ainoa vaihtoehto myös muiden organisaatioiden sähkösopimuksiin.

Huolehditaan yhdessä, että resursseja ohjataan sinne, missä niitä eniten tarvitaan - ei sinne, missä kauneimmin pyydetään. Varhaiskasvatuksen ja opetuksen ryhmäkoot on pidettävä pieninä erityisesti niillä alueilla, joilla joka lapsella ei ole koulutettuja vanhempia auttamassa läksyissä. Oppilaanohjausta on saatava erityisesti niiden koululaisten, joilla ei ole lähipiirissä esimerkkejä kouluttautumisesta. Päiväkotien ja koulujen tilojen on oltava turvallisia ja käyttökelpoisia erityisesti niillä alueilla, joilla vanhemmat eivät valitse lastensa kouluja.

AluePerkkaa
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä36
Kielisuomi
Saana_Rossi_PR-1Web
Rossi Saana
Tekniikan kandidaatti, arkkitehtuuri; Otaniemi
Saana_Rossi_PR-1Web

Rossi Saana

Tekniikan kandidaatti, arkkitehtuuri

AlueOtaniemi
Ikä24
Kielisuomi
Kimmo_Runonen_KP-2Web
Runonen Kimmo
Prosessipäällikkö; Matinkylä
Kimmo_Runonen_KP-2Web

Runonen Kimmo

Prosessipäällikkö

Luodaan yhdessä kaupunkimme tulevaisuutta. Vihreä Espoo parempi Espoo.


Olen 47-vuotias naimisissa oleva yhden aikuisen lapsen isä sekä myös musiikin ja urheilun suurkuluttaja. Työskentelen prosessipäällikkönä teollisuudessa ja siinä sivussa opiskelen teologiaa Helsingin yliopistossa. Asun Matinkylässä, jonne muutimme ensimmäisen kerran 1998. Tuolloin minusta tuli espoolainen. Olen nähnyt Espoon kehittyvän ja nyt haluaisin olla itse vaikuttamassa sen tulevaisuuteen.

Emme saa leikata varhaiskasvatuksesta tai koulutuksesta, sillä se olisi leikkaamista tulevaisuudesta. Myös turvallinen ympäristö niille on taattava. Väestön vanheneminen asettaa myös haasteita.
Lasten, nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia harrastaa Espoossa on tuettava ja aloittamisen kynnys on oltava taloudellisesti niin alhainen, että se on kaikille todellisuutta. Urheilutiloihin, kirjastoihin, teatteriin ja museoihin on panostettava. Myös edustusurheilusta huolehtiminen on tärkeää,se luo ”me”-henkeä,sekä Espoolle positiivisen imagon ulospäin.

Kaupunkirakenteesta on saatava tiiviimpi ja Espoosta kaupunkimaisempi. Kaupunkimaisuutta eivät tee pelkät ostoskeskukset, vaikka määrätyt palvelut onkin oltava läheltä saatavilla. Lähiluontoa, puistoja, toreja, kävelykatuja ja harrastuspaikkoja ei saa unohtaa, sillä ne kuuluvat viihtyisään kaupunkiin.
Hintavista investoinneista on otettava kaikki hyöty irti. Tiivis rakentaminen, asutus sekä työpaikat on keskitettävä metron ja Raide-Jokerin varteen. Julkinen liikenne pitäisi saada edullisemmaksi käyttää. Myöskään tiehankkeita ei voi unohtaa, sillä esimerkiksi Kehä II:n jatkaminen tulee omasta mielestäni ajankohtaiseksi Keran ja Suurpellon alueiden kasvaessa. Liikenneyhteydet ovat tärkeitä myös uusien yritysten tänne saamiseksi turvaamaan yhteisöverotulojen kasvun.

Ilmasto-ohjelman tavoitteisiin pääsemiseksi pitäisi kaupungin tukea enemmän korjaus-ja uudisrakennuskohteita, jos ne siirtyvät maalämmön tai muun uusiutuvan energian käyttöön.

Vihreä Espoo on parempi Espoo.

AlueMatinkylä
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Talous ja työllisyys
Ikä46
Kielisuomi
Markku_Ruotsalainen_KP-1Web
Ruotsalainen Markku
Puutarhuri, työhyvinvointiasiantuntija; Espoonlahti
Markku_Ruotsalainen_KP-1Web

Ruotsalainen Markku

Puutarhuri, työhyvinvointiasiantuntija

Ihmisarvoisen elämisen puolesta ympäristöä unohtamatta


Olen 51-vuotias puutarhuri Espoonlahdesta. Työssäni, lukuisissa luottamustehtävissä sekä oman elämän kokemusasiantuntijana olen saanut tutustua koko ihmiselon elämänkaaren vaiheisiin. Olen nähnyt lapsen kasvun kohti aikuisuutta, opiskelun, työttömyyden, työhön uupumisen sekä seniori-ikäisten haasteet digitalisaation pyörteissä. Elämänkaaren eri vaiheissa tarvitsemme erilaisia palveluita.

Koulutukseltani olen hortonomi, ammatillinen opettaja ja työhyvinvointiasiantuntija. Elinikäinen oppiminen ovat lähellä sydäntäni ja olen pyrkinyt lisäämään tietämystäni laaja-alaisesti yhteiskunnan eri osa-alueista. Tämä on auttanut minua myös luottamustehtävieni hoitamisessa. Olen saanut toimia mm. erilaisissa ympäristösuunnitteluun ja työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyvissä hankkeissa.

Tunnen laaja-alaisesti kuntatason päätöksentekoa myös luottamustehtävieni kautta. Kunnallisia luottamustehtäviä olen hoitanut kahden valtuustokauden ajan Kiuruvedellä. Luottamustehtäviini on sisältynyt jäsenyydet esimerkiksi seuraavissa yhteisöissä: opetuslautakunta, valtuuston varapuheenjohtajuus, maakuntavaltuusto, toisen asteen ammatillisen koulutuksen sekä ammattikorkeakoulun valtuusto/hallitus. Lisäksi olen luottamustehtävissäni perehtynyt Sote -päätöksentekoon ja elinkeinoelämän kehittämiskysymyksiin.

Pidän tärkeinä elämänarvoina tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta, toisten kunnioittamista ja heikoimpien auttamista sekä ympäristön- ja luontoarvojen kunnioittamista.

Minulle tärkeitä teemoja ovat: riittävä toimeentulo ja turvallinen elämä jokaiselle, julkisen liikenteen kehittäminen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentaminen sekä laadukkaan koulutuksen turvaaminen. Lisäksi pidän tärkeänä, että lähipalvelut ja lähidemokratia turvataan maakuntahallinnon/sote:n uudistuksessa. Kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia päätöksentekoon tulee kehittää uusien osallistavan demokratian keinoin.

AlueEspoonlahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä51
Kielisuomi
Noora_Rytila_KP-1Web
Rytilä Noora
Ylioppilas; Olari
Noora_Rytila_KP-1Web

Rytilä Noora

Ylioppilas

Espoolaisten hyvinvoinnin ja toimivan julkisen liikenteen puolesta


Olen 19-vuotias ylioppilas ja Alepan myyjä ja asun avopuolisoni kanssa Olarissa. Olen ehdolla kuntavaaleissa, sillä mielestäni politiikkaan tarvitaan nuoria päättäjiä. Me olemme tulevaisuuden tekijöitä!

Joukkoliikenne on olennainen osa toimivaa arkea kaupungissa. Espoon on taattava sujuva ja kohtuuhintainen joukkoliikenne, joka on kaupunkilaisille houkutteleva vaihtoehto. Liitäntäyhteyksien tulee olla toimivia ja käyttäjiään palvelevia niin, että Espoossa liikkuminen on helppoa. Länsimetron vaikeudet eivät saa kaatua julkisen liikenteen käyttäjien maksettaviksi. Kaupunkipyörät pitää tuoda pysyväksi osaksi Espoossa liikkumista.

Kunnallisessa päätöksenteossa on pidettävä huolta espoolaisten hyvinvoinnista. Viihtyisä asuinympäristö, edulliset liikuntamahdollisuudet ja toimiva perusterveydenhuolto edistävät hyvinvointia ja niitä täytyy ylläpitää ja kehittää. Mielenterveyspalveluita osana perusterveydenhuoltoa täytyy parantaa. Jokaisella espoolaisella täytyy olla mahdollisuus tukeen, jossa ihminen kohdataan ihmisenä. On tärkeää tarjota ennaltaehkäisevää toimintaa ja lisätä matalan kynnyksen tukipalveluita erityisesti nuorille. Sijoitus ennaltaehkäiseviin palveluihin maksaa itsensä takaisin syrjäytymisen vähentymisenä ja kaupunkilaisten hyvinvointina.

Kunnan tehtävä on turvata laadukas koulutus ja varhaiskasvatus. Opettajia tulee kouluttaa kohtaamaan muuttuvan koulumaailman haasteita. Oppilaiden ja työntekijöiden hyvinvoinnista on pidettävä huolta ja homekoulut on korjattava viivyttelemättä. Espoo on kaunis ja viihtyisä kaupunki, jossa yhdistyy urbaani kaupunki ja kaunis luonto. Meidän täytyy pitää huolta puistoista ja metsistä, jotta ne säilyvät kauniina ja elinvoimaisina myös tuleville sukupolville. Osana maamme pääkaupunkiseutua Espoo on jatkuvasti kasvava kunta, jossa tarvitaan järkevää, kohtuuhintaista asumista.

Kunnissa tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat meidän jokaisen elämään. Yhdessä kohti parempaa Espoota!

AlueOlari
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Koulutus ja kasvatus
Ikä19
Kielisuomi
Aki_Saariaho_PR-1Web
Saariaho Aki
Opettaja; Matinkylä
Aki_Saariaho_PR-1Web

Saariaho Aki

Opettaja

kulttuurilautakunnan jäsen

Koulutus, kasvatus ja tasa-arvo kaikille. Maahanmuuttajien osaaminen mukaan.


 

Tällä hetkellä olen työtön opettaja. Olen ollut aktiivinen ay-liikkeessä noin kymmenen vuotta. Espoon kulttuurilautakunnassa olen ollut tämän kauden, missä kirjastojen tilanne ja muuttuva luonne on puhuttanut. Kuulun mm. näiden yhdistysten hallituksiin: Träskändan kartanon ystävät ry (jonka tavoitteena on kunnostaa kansalaisille Träskändan kartano), EKOAY (opettajien ammattiyhdistys) ja YIMBYcon (kaupunkisuunnittelun ja –aktivismin yhdistys).

Kuntien keskeisin vastuualue on koulutuksen ja kasvatuksen turvaaminen – se on ainoa tapa pitää Suomi elinvoimaisena muuttuvassa maailmassa ja tärkeä keino antaa ihmisille merkityksellisyyden tunne. Oppilas- ja opiskelijakunnat kouluissa saavat päättää liian vähän itseään koskevista asioista. Opetuksen sydän on aina oppimisen mahdollistaminen. Tämä pitää taata.

Huonosti hoidetut julkiset rakennuksemme pitää hoitaa paremmin. Julkisten rakennusten vajaakäyttöä pitää vähentää. Seinät maksavat käytössä ja käyttämättöminä.

Läpinäkyvyys päätöksenteossa pitää näkyä kulttuurin muutoksena valmistelusta valmiiseen päätökseen. Selvitykset muutoksista pitää saada espoolaisten kommentoitavaksi alusta asti. Näin saadaan kansalaisdemokratiaa päätöksiin.

Politiikan ja demokratian kriisi on todellinen – menetetty yhteys kyynistyneisiin ihmisiin pitää palauttaa. Kokemukset tiedon ja julkisten puheenvuorojen epäluotettavuudesta rapauttavat uskoa demokratian toimivuuteen. Kuntalaisilla on oikeus parempaan.

Tasa-arvon toteuttaminen tehdään joka puolella. Sukupuolten välinen tasa-arvo on vain osa sitä. Miten mahdollistamme yhteiskuntamme esimerkiksi muualta tulleille? Maahanmuuton järkevöittäminen ja heidän osaamisensa tunnustaminen on keskeisiä haasteitamme jatkossa. Espoon pitää olla edelläkävijä näissä asioissa.

Ilmastonmuutoksen torjuminen hiilivapaalla Espoolla ja liikenneratkaisujen toteuttamisella yhä kestävämpinä ovat osa ihmiskunnan eloonjäämisen turvaamista.

Avoimempi Espoo on meidän kaikkien etu.

 

AlueMatinkylä
Teemat Koulutus ja kasvatus
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä43
Kielisuomi
Timo_Saarinen_VH-1Web
Saarinen Timo
Senior associate, KTM; Leppävaara
Timo_Saarinen_VH-1Web

Saarinen Timo

Senior associate, KTM

Velkaantumisen hillintä, monipuolinen yritystoiminta, kiertotalous


Olen 58-vuotias kauppatieteiden maisteri – kokenut ja vihreä talousosaaja. Olen hankkinut käytännön taloushallinto-osaamiseni toimiessani mm. tilitoimistokirjanpitäjänä, controllerina, talouspäällikkönä ja tarkastustehtävissä. Kokemukseni koostuu niin julkishallinnosta kuin PK-sektorilta. Tilinpäätösten tuijottelun vastapainoksi näppäilen kitaraa, katson etsiväsarjoja ja joogaan selän suoraksi kaiken istumisen jälkeen.
Vihreä ajattelu on näkynyt arjessani julkisen liikenteen käyttönä, kierrättämisenä, jätteidenlajitteluna ja harkittuina kulutuspäätöksinä jo kymmeniä vuosia. Uskon vahvasti kestävään kehitykseen ja Espoon haluun edistää puhtaan teknologian ja kiertotalouden ratkaisuja viheralueiden säilyttämiseksi.
Työpolkuni on kulkenut palkansaajasta itseni työllistäjäksi. Siksi haluan olla mukana tukemassa vireän ja monipuolisen yritystoiminnan edellytysten luomisessa Espooseen helpottamalla yritysten perustamista ja poistamalla työllistämisen esteitä. Digitaalisuus vähentää lähivuosina nykyisiä ammatteja, mutta luo samalla uusia. Siitä seuraa, että monen meistä on kouluttauduttava uuteen ammattiin useamman kerran työuran aikana. Läpi työuran jatkuvan oppimisen tukeminen on tärkeää yhteiskunnan ja yksilön kannalta, koska sillä varmistetaan, että yhteistä pottia kartuttavien määrä ei vähene ainakaan osaajien puutteessa. Mielestäni Espoon pitää rohkeasti kulkea kehityksen etujoukossa.
Espoon on kyettävä turvaamaan laadukkaat peruspalvelut ja kuntalaisten hyvinvoinnin säilyttämiseksi on tehtävä kestäviä valintoja. Epävarmuus ei saa estää meitä katsomasta eteenpäin ja rakentamasta tulevaisuutta yhdessä. Espoon valtuustoon tarvitaan mukaan nyt kaikkien espoolaisten etua tukevaa ajattelua ja yhteistyötä.

AlueLeppävaara
Teemat Talous ja työllisyys
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä58
Kielisuomi
Päivi_Salli_VH-4Web
Salli Päivi
Sosiaalityöntekijä, toiminnanjohtaja; Matinkylä
Päivi_Salli_VH-4Web

Salli Päivi

Sosiaalityöntekijä, toiminnanjohtaja

1. varavaltuutettu, HUS:n valtuuston ja tarkastuslautakunnan jäsen, Espoo Catering oy:n hallituksen jäsen

Hyvinvointia ja inhimillisyyttä Espooseen

Päivi Salli,
46-vuotias vihreä vaikuttaja Espoon Matinkylästä

Koulutus ja työ:
Yhteiskuntatieteiden maisteri ,toiminnanjohtaja ja ikääntyneiden palvelukodin johtaja, sosiaalityöntekijä ja sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntija, kahden koululaisen äiti.

Luottamustehtäviä:
1. varavaltuutettu, vihreiden valtuustoryhmän jäsen, HUS valtuutettu, Espoo Catering hallituksen jäsen, kirkkovaltuutettu, kirkolliskokousedustaja

Slogan:
Hyvinvointia ja inhimillisyyttä Espooseen

Teemat:
- Varmistetaan hyvä tulevaisuus. Huolehditaan lapsista, nuorista ja perheistä.
- Liikunnasta ja harrastuksista hyvinvointia. Huolehditaan liikuntapaikoista ja uimahalleista.
- Säilytetään Espoo vihreänä. Huolehditaan kotikaupungin luonnosta.
- Oikeus joustaviin ja riittäviin terveys- ja hyvinvointipalveluihin. Turvataan terveyspalvelut lähipalveluina. Huolehditaan eri ikäisten palveluista. Pidetään huolta hyvistä vanhusten koti- ja asumispalveluista.
- Edistetään Espoon elinvoimaa ja kehitystä. Huolehditaan kestävästä taloudesta.
- Rakennetaan ihmisläheistä kaupunkia. Huolehditaan kohtuuhintaisesta asumisesta.
-Huolehditaan sujuvista yhteyksistä – hyvä joukkoliikenne ja parkkipaikat mahtuvat samaan kaupunkiin.

AlueMatinkylä
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Talous ja työllisyys
Ikä45
Kielisuomi
Sammalisto Suvi
Lakimies, varatuomari; Otaniemi

Sammalisto Suvi

Lakimies, varatuomari

AlueOtaniemi
Ikä48
Kielisuomi
Kaarina_Saramaki_PR-2Web
Saramäki Kaarina
MMM, Espoon Vihreiden pj; Laurinlahti
Kaarina_Saramaki_PR-2Web

Saramäki Kaarina

MMM, Espoon Vihreiden pj

Espoon Vihreiden puheenjohtaja, HSY hallituksen varajäsen

Uusiutuva Espoo. Hyvä elinympäristö myös tuleville sukupolville


 

Olen Espoon Vihreiden puheenjohtaja ja koulutukseltani maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Olen kestävän kehityksen, kiertotalouden ja ilmaston osaaja. Sydäntäni lähellä ovat lapset ja nuoret, vanhukset, lähiluonto ja kulttuuri. Olen kahden lapsen äiti, musiikinharrastaja, koiraihminen ja luontoretkeilijä.

Haluan luoda hyvän elinympäristön tuleville sukupolville, edistää tasa-arvoa ja yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta. Kaupungin taloutta tulee hoitaa hyvin ja turvata tärkeät palvelut. Seuraava valtuustokausi tulee olemaan erityisen tärkeä espoolaisten tulevaisuuden ja hyvinvoinnin kannalta esimerkiksi soteuudistuksen vuoksi.

Lähiluonto ja kestävä kehitys
Monimuotoinen luonto on tärkeä osa kaupunkia. Esimerkiksi Espoon keskuspuisto ja Espoonlahden metsäalueet kuten Hanikka on varjeltava nakertamiselta. Vesistöjen rehevöitymistä on torjuttava. Espoon ilmasto-ohjelman tavoitteena on hiilineutraalisuus vuoteen 2050 mennessä. Ohjelman toimenpiteitä kuten uusiutuvan energian käytön edistäminen, joukkoliikenteen palvelutason parantaminen ja pyöräilyn edistäminen tulee toteuttaa vauhdikkaasti.

Lapset, nuoret ja ikäihmiset
Haluan turvata päivähoidon ja koulutuksen laadun sekä terveelliset tilat oppimiseen. Ryhmäkoot on tärkeä pitää pieninä ja antaa tukea sitä tarvitseville. Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien tulee olla kaikkien saatavilla. Nuorten syrjäytymistä tulee ehkäistä kaikin keinoin. Ikäihmisten palveluiden kehittäminen ja omaishoitajien tukeminen on tärkeää.

Työllisyys
Espoo tarvitsee elinkeino- ja työllisyysohjelman. Kaupungin hankinnoilla tulee edistää kiertotaloutta ja samalla tukea pieniä yrityksiä sekä luoda kotimarkkinoita suomalaisille yrityksille.

Kulttuuri ja tasa-arvo
Kirjastoilla on iso merkitys esimerkiksi lasten lukutaidon vahvistamisessa. Espoonlahden kirjastopalveluihin pitää panostaa ja Espoonlahteen tarvitaan myös kulttuuritila. Ruotsin kieli on kulttuurinen vahvuus myös Espoossa. Espoon tasa-arvotyötä tulee jatkaa ja vähemmistöihin kuuluvat tulee ottaa huomioon kaupungin toiminnoissa.

AlueLaurinlahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Talous ja työllisyys
Ikä37
Kielisuomi
Peppi_Seppälä_PR-1Web
Seppälä Peppi
Tekniikan ylioppilas; Otaniemi
Peppi_Seppälä_PR-1Web

Seppälä Peppi

Tekniikan ylioppilas

AlueOtaniemi
Ikä23
Kielisuomi
Maisa_Siirala_KP-1Web
Siirala Maisa
Arkkitehti EKO-SAFA; Suvisaaristo
Maisa_Siirala_KP-1Web

Siirala Maisa

Arkkitehti EKO-SAFA

rakennuslautakunnan varajäsen

AlueSuvisaaristo
Ikä75
Kielisuomi
Marjaana_Siivola_KP-1Web
Siivola Marjaana
Yrittäjä, Tekniikan lisensiaatti ; Karhusuo
Marjaana_Siivola_KP-1Web

Siivola Marjaana

Yrittäjä, Tekniikan lisensiaatti

Toimiva arki kotikaupunkiimme: koulut, kaavat, liikenne ja liikkuminen


Haluan asua kaupungissa, jossa ratkaistaan arjen esteenä olevia ongelmia avoimesti asukasta kuunnellen. Ongelmat voivat olla päivähoitoa ja kouluja koskevia tilanteita, vanhustenhuoltoon tai työpaikkoihin liittyviä haasteita tai vaikkapa kaupunkimme infrastruktuurin, kuten viemäröintiin, tieverkostoon tai kaavoitukseen liittyviä asioita. Juuri niitä asioita, joilla on suuri merkitys arkemme sujumiseen.

Olen Marjaana Siivola (os. Träskbäck), 40–vuotias DI, tekniikan lisensiaatti, yrittäjä, doula, synnytysvalmentaja, kouluttaja sekä kolmen koululaisen äiti Espoon Karhusuolta. Olen kotoisin Vaasasta ja muutin Espooseen vuonna 1999. Vuosien varrella olen asunut myös Iso-Britanniassa sekä USA:ssa. Toimin yrittäjänä ja saan omassa työssäni yhdistää sekä insinööri- että terveysalan osaamiseni.Työni doulana ja synnytysvalmentajana parantaa espoolaisten perheiden hyvinvointia.
Olen aktiivinen asukasvaikuttaja ja saan asukkaiden äänen kuuluville. Tätä työtä olen tehnyt Gumbölen omakotiyhdistyksessä sekä Karhusuon koulun vanhempainyhdistykessä.

Toimiminen omakotiyhdistyksessä on mahdollistanut vuorovaikutuksen Espoon kaupungin kanssa. Olen osallistunut Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan (POKE) kehittämistyöhön sekä Vanha Espoon asukasfoorumin toimintaan. Näen, että meillä Espoossa on vielä matkaa todellisiin asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksiin omien asuinalueidensa asioissa. Tällä hetkellä tieto kaupungin suunnitelmista ja hankkeista on hyvin vaikeasti löydettävissä.

Olen ollut ajamassa koululaisille terveitä ja asianmukaisia tiloja monumenttien sijaan, johon tyyppikoulut voivat olla ratkaisu. Kaikki ansaitsevat tervellisen työympäristön ilman viiveitä, myös päiväkodit. Lisäksi kaupungin tilojen monipuolinen käyttö lähellä asukkaita mahdollistaisi monelle espoolaiselle aktiivisemman ja toimivamman arjen ja luonnollisia vuorovaikutustilanteita.

Kokemukseni myötä olen tutustunut hyvin Espoon kaupungin päätöksentekoon ja olen valmis panostamaan yhä enemmän Espoon tulevaisuuteen.

Kehitetään yhdessä Espoosta kaupunki, jossa on hyvä asua!

AlueKarhusuo
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä40
Kielisuomi
Henrikki_Soininen_PR-1Web
Soininen Henrikki
Henrikki_Soininen_PR-1Web

Soininen Henrikki

Olen 27-vuotias arvoliberaali teekkari Aalto-yliopistosta. Olen vaikuttanut pitkään opiskelijaliikkeessä ja kiinnostuin sitä kautta enemmänkin kunnallisesta päätöksenteosta. Erityisesti minua kiinnostaa helpottaa asuntorakentamista, Otaniemen uudet opiskelija-asuntoprojektit etenevät hitaasti vaikka tarvetta uusille asunnoille on valtavasti kun Aalto-yliopisto keskittää opetustaan pääkampukselle.

Sydämen asioita minulle ovat myös varhaiskasvatus ja koulutus, hyvä joukkoliikenne sekä järkevä energiapolitiikka, joihin vaikuttaisin mielelläni kunnallisessa päätöksenteossa.

AlueOtaniemi
Teemat Koulutus ja kasvatus
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Kielisuomi
Mika_Soininen_VH-1Web
Soininen Mika
Lastenpsykiatri; Mäkkylä
Mika_Soininen_VH-1Web

Soininen Mika

Lastenpsykiatri

5. varavaltuutettu

Turvallinen koulu oppilaille ja opettajille

AlueMäkkylä
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ikä51
Kielisuomi
Mikael_Sorri_KP-1Web
Sorri Mikael
Opettaja; Tapiola
Mikael_Sorri_KP-1Web

Sorri Mikael

Opettaja

Intohimona kestävä kaupunki

Vuodesta 2008 lähtien ihmiskunnan enemmistö on elänyt kaupungeissa, suuri osa heistä kovin kestämättömissä olosuhteissa. Espoossa useimpien hyvän elämän edellytykset ovat paremmat kuin miltei missään muualla.

Keväällä 2016 Espoo valittiin jopa Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi. Mutta Espookaan ei vielä ole kestävä kaupunki sanan vahvassa merkityksessä.

Kulutamme Espoossa liikaa niin uusiutumattomia kuin uusiutuvia luonnonvaroja. Korkea koulutustasomme ja ekososiaalinen sivistyksemme ei vielä ilmene riittävästi käytännön teoissa.

Kunnalliset päätökset jäävät usein korkeintaan toiseksi parhaiksi tai muuten tyytymättömyyttä ja paljon valituksia herättäviksi. Osallistavaan ja kaupunkilaisten tarpeisiin paremmin vastaavaan yhteissuunnitteluun ei ole riittävästi resursseja.

Minä olen kestävän kehityksen ammattilainen. Kestävä kaupunki on intohimoni. Olen myös opettaja, teologi, filosofi ja ympäristökasvattaja, tapiolalainen perheenisä ja puoliso.

Haluan olla mukana, jos tekin haluatte niin – myös kuntapäättäjänä – tehtävässä, jossa yhdessä suunnittelemalla rakennamme Espoosta ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti esimerkillisen, vahvasti kestävän kaupungin. Työtäni ohjaa motto think globally, act locally.

AlueTapiola
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä48
Kielisuomi
Kasper_Sukselainen_KP-1Web
Sukselainen Kasper
Opiskelija; Kaitaa
Kasper_Sukselainen_KP-1Web

Sukselainen Kasper

Opiskelija

Suuntana tulevaisuus


Olen Kasper Sukselainen, 20-vuotias kaitaalainen, joka valmistui toissa keväänä Haukilahden lukiosta. Nyt keväällä suoritan varusmiespalvelustani maaliskuun 15. päivään asti ja valmistaudun yliopistoon hakemiseen.

Omaan poliittista kokemusta Suomen Lukiolaisten Liitosta ja Espoon nuorisovaltuustosta. Olen isoveli ja harrastan stand up-komiikkaa. Unelmoin maailman ympäri matkaamisesta, benji-hypystä ja valmiista Länsimetrosta. Tänä keväänä unelmanani on kuitenkin tulla valituksi Espoon kaupunginvaltuustoon.

AlueKaitaa
Teemat Koulutus ja kasvatus
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä20
Kielisuomi
Petri_Suominen_PR-1Web
Suominen Petri
Liikennesuunnittelupäällikkö; Kirkkojärvi
Petri_Suominen_PR-1Web

Suominen Petri

Liikennesuunnittelupäällikkö

Espoon Vihreiden hallituksen jäsen

Sujuva arki, kestävä liikkuminen sekä elinympäristö, joka on turvallinen, terveellinen ja viihtyisä


Espoolaisille täytyy tarjota mahdollisuus sujuvaan arkeen tavalla, joka ei kuormita ympäristöä kestämättömässä määrin. Liikenteen haitalliset vaikutukset ilmastoon, ihmisiin ja ympäristöön täytyy minimoida. Nämä tavoitteet saavutetaan, kun asukkaiden säännöllisesti tarvitsemat palvelut sijaitsevat lähellä mahdollisimman montaa espoolaista, mieluiten kävelymatkan päässä. Joukkoliikenne on miellyttävä ja nopea tapa liikkua pidemmillä matkoilla. Henkilöauton käyttäjille tarjotaan mahdollisuus jättää auto keskitettyyn pysäköintiin sekä lähtö- että määränpäässä. Näin paikat ovat tehokkaassa käytössä ja matkan alku- ja loppuosuus on mahdollista hoitaa kävellen turvallisessa ja miellyttävässä ympäristössä.

AlueKirkkojärvi
Teemat Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä45
Kielisuomi
Leila_Tauriainen_VH-2Web
Tauriainen Leila
KM, aluepäällikkö; Kilo
Leila_Tauriainen_VH-2Web

Tauriainen Leila

KM, aluepäällikkö

yksilöasiain jaoston jäsen

Minun unelmani on Espoo, joka on hyvä paikka asua kaikille kuntalaisille: kantasuomalaisille, maahanmuuttajille, työllisille, työttömille, lapsille, aikuisille, vammaisille, vammattomille. Espoo on jo nyt ja kehittyy edelleen kaupungiksi, johon voi kotiutua, tuntea juurevuutta. Suur-Leppävaaran asukasfoorumin puheenjohtajana olen tavannut monia alueen asukkaita Sellon kirjastossa järjestämissämme tapahtumissa ja se innostus oman asuinalueen kehittämiseen pakottaa nöyräksi. Meitä kuntalaisia ei tarvitse osallistaa, tarvitaan vain foorumeita osallistumista, kuulluksi tulemista varten. Tällaista lähidemokratiaa tarvitsemme lisää!
Elämä ei kohtele meitä samalla mitalla, tilanteet ja samalla tarve palveluille vaihtelee. Palvelut, joissa huomioidaan samanaikaisesti, joustavasti palvelutarpeen kirjo, ovat tulevaisuutta. Keskiössä tulee olla eniten palveluja tarvitsevat kuten syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret, työttömät, ikäihmiset, omaishoitajat. Laadukkaat, sujuvat palvelut eivät ole kallein vaihtoehto. Ajattelen, että tekemällä kerralla kunnolla on edullisempaa, kuin tehdä monta kertaa huonosti.
Palvelut ovat parhaimmillaan investointeja tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. Koulutus ja varhaiskasvatus ovat hyvä esimerkki. Järjestämällä ne laadukkaasti varmistamme lasten tulevaisuuden hyvinvoivina kuntalaisina. Terveet rakennukset ja osaava oikeinmitoitettu henkilöstö ovat osa tätä. Harrastusmahdollisuudet mukaan lukien kolmannen sektorin toimijat kantavat kortensa hyvinvointikekoon, kunta on tässä mahdollistajana.
Ilmaista ei mikään ole. Meidän pitää edelleen panostaa vireän, houkuttelevan yritys- ja työpaikkaympäristön rakentamiseen viihtyisien asuinalueiden lisäksi. Hyvin hoidettu taloudenpito on pohjana hyvinvoinnille. Otimme oppia kantapään kautta metrorakentamisessa, tulevassa osaamme tehdä ja valvoa paremmin yhteistä etuamme. Kuntaveron korottaminen ei ole tavoitteeni, hyvästä syytä kuten sisäilmaongelmaisten koulujen korjaaminen voin harkita kannattavani sitä.

AlueKilo
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä55
Kielisuomi
Toni_Tuomanen_PR-1Web
Tuomanen Toni
Sosionomi (amk), päihdetyöntekijä; Soukka
Toni_Tuomanen_PR-1Web

Tuomanen Toni

Sosionomi (amk), päihdetyöntekijä

Realisti ja optimisti tasa-arvon ja osallisuuden puolesta, syrjäytymistä ja eriarvoisuutta vastaan


Olen Toni Tuomanen Soukasta, Espoonlahden vihreiden jäsen. Olen ammatiltani sosionomi (amk), jonka lisäksi minulla on lähihoitajan ja päihdetyöntekijän ammattitutkinnot. Olen alunperin Karjalan poikii, kotoisin Imatralta, mutta espoolaistuin jo vuonna 1992. Työn ja politiikan lisäksi elämääni kuuluu musiikki ja kulttuuri, sekä liikunta. Viihdyn sekä kirjastoissa että punttisaleilla, sekä elävän musiikin parissa.

Politiikassa olen virallisesti uusi tulokas, vaikka yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua teini-iästä asti.

Synnyin duunariperheeseen Imatralla, värikkäänä vuonna 1969. En kultalusikka suussa, vaikka lapsuuteni olikin pääosin onnellinen. Siinä oli kuitenkin vahvasti aineksia myös vaikkapa elinikäiseen syrjäytymiseen. Elämäni on ollut vaiherikasta, ja siinä on myös eräänlaisen selviytymistarinan piirteitä.

Ihmisoikeudet, tasa-arvo ja elämän kunnioitus ovat olleet minulle tärkeitä arvoja niin kauan kuin muistan. Lapsuudenkodilleni olen kiitollinen siitä, että nuo arvot olivat siellä itsestäänselvyyksiä. Olen nähnyt kuitenkin myös elämän varjoisia puolia, ja tiedän mitä ovat syrjäytyminen, päihdeongelmat ja sosiaaliset ongelmat. Viimeksi mainittujen vähentäminen ja ehkäisy ovat ohjanneet myös uravalintojani.

Tärkeitä aihepiirejä minulle ovat siis mielenterveys- ja päihdetyö, lasten ja nuorten asema, lastensuojelu sekä sosiaalityö kokonaisuudessaan. Tunnen myös vanhustenhoitoa ja olen työskennellyt lähihoitajana mm. Espoon kotihoidossa.

Tärkeää minulle on myös koulutus- ja opiskelumahdollisuuksien turvaaminen kaiken ikäisille. Aikuiskoulutuksen säilyttäminen ja sen laadun turvaaminen on tärkeä asia niin ammatillisissa koulutuksissa kuin aikuislukioissa.
Meillä on Espoossa perinteisesti laadukasta aikuiskoulutusta mm. monien aikuislukioiden ja Omnian aikuisopiston ansiosta. Niiden opetus ja opetuksen laatu on turvattava jatkossakin.

AlueSoukka
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Avoimuus ja päätöksenteko
Ikä48
Kielisuomi
Aleksi_Vesala_VH-1Web
Vesala Aleksi
Opiskelija; Espoonlahti
Aleksi_Vesala_VH-1Web

Vesala Aleksi

Opiskelija

Nuori ehdokas, joka on luonnon ja muiden nuorten asialla


Olen 19-vuotias opiskelija Espoonlahdesta. Olen asunut samalla alueella lähes koko ikäni ja nähnyt sen kasvavan koko ajan suuremmaksi ja paremmaksi asua. Nyt alue on suuren muutoksen alla, kun Länsimetroa rakennetaan ja muun muassa Lippulaiva puretaan ja rakennetaan tilalle suurempi. Muutoksista huolimatta haluaisin taata Espoonlahdesta hyvän asuinalueen, jolla on kiva asua ilman ongelmia liikkumisen kanssa.

Haluaisin taata kaikille espoolaisille hyvät harrastusmahdollisuudet varallisuudesta riippumatta. Tasa-arvon säilyttäminen on minulle tärkeää ihmisistä, heidän uskonnosta, kansalaisuudesta tai mistään muustakaan riippumatta. Haluaisin taata syrjäytymistä ennaltaehkäisevien palveluiden, muun muassa Etsivän nuorisotyön ja Espoon, toimivuuden.

Harrastusteni kautta vietän paljon aikaa ulkona ja metsissä. Haluan pitää Espoon monimuotoisen luonnon hyvänä myös tulevaisuudessa. Haluan pystyä sanomaan neljän vuoden kuluttua, että olen ollut yksi niistä, jotka saivat pidettyä hyvät kulkuyhteydet Nuuksioon ja Espoota ympäröiviin saariin. Haluan pystyä sanomaan, että olen ollut vaikuttamassa Nuuksion pysyvyyteen hyvänä retkeilyalueena.

Asun edelleen vanhempieni luona, koska Espoosta on vaikea löytää kohtuuhintaisia ja opiskelijoille sopivia asuntoja. Haluaisin taata kaikille espoolaisille opiskelijoille ja vähävaraisille kohtuullisen asumisen hyvien kulkureittien varrella. Liikkumisen kuuluisi olla vaivatonta autottomille asukkaille asuinalueesta riippumatta.

Haluaisin taata, että Espoossa päätöksenteko toimii ja avointa viestintää päätösten osalta. Haluaisin myös saattaa nuorten tietoon sen, miten he voivat vaikuttaa Espoon asioihin. Haluaisin varmistaa, että kaikki viestintä on selkeää ilman vaikeita termejä.

Haluan tehdä Espoosta paremman kaupungin kaikille. Minä teen kaikkeni, että onnistun siinä omien vihreiden arvojeni mukaisesti.

AlueEspoonlahti
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä19
Kielisuomi
Sanna_Viitanen_KP-1Web
Viitanen Sanna
Lähihoitaja, lasten- ja nuortenkirjailija; Espoonkeskus
Sanna_Viitanen_KP-1Web

Viitanen Sanna

Lähihoitaja, lasten- ja nuortenkirjailija

Parempi tulevaisuus meille kaikille


Olen 38-vuotias, kahden ihanan tytön äiti, sekä paljasjalkainen espoolainen.
Koulutukseltani olen lähihoitaja (2002), ja tällä hetkellä opiskelen sosiaalitieteitä. Olen työskennellyt projektikoordinaattorina päihdetyössä, lähihoitajana terveysasemalla, lastenhoitajana päiväkodissa ja ohjaajana MtP-klinikalla. Harrastuksiini kuuluu mm. luontokuvaus, karate, kirjoittaminen, sekä toimin Suomen Mensan jäsenlehden päätoimittajana. Minulle tärkeitä teemoja ovat lasten sekä nuorten hyvinvointi ja tulevaisuus, hyvä ja arvokas vanhuus, sote-palveluiden kehittäminen, luonnonsuojelu, eläinsuojelu, sekä turvallinen ympäristö.

AlueEspoonkeskus
Teemat Koulutus ja kasvatus
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä38
Kielisuomi
Rauli_Virtanen_KP-1Web
Virtanen Rauli (sit)
Tietokirjailija, toimittaja; Laaksolahti
Rauli_Virtanen_KP-1Web

Virtanen Rauli (sit)

Tietokirjailija, toimittaja

Koulutus, kotoutus, kansainvälisyys ja inhimillisyys kunniaan


Ikääntyvä Suomi ei voi käpertyä hölmöläksi. Me tarvitsemme koulutettua nuorta väestöä, tehokasta kotoutusta ja kansainvälisyyttä. Kun maailma niin sanotusti tuli Suomeen pienen turvapaikanhakijajoukon muodossa, olen joutunut vierailijaprofessorina ja sosiaalisen median aktiivina ottamaan julkisuudessa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja miettimään, miten voisimme yhdessä rakentaa ymmärrystä ja sopua, koulutusta ja kotoutusta. Nykyhallituksen eriarvoistavaa politiikkaa voi kuvata yhdellä sanalla - epäinhimillisyys.

Juuri kunnissa vastataan kotoutumisen haasteisiin. Se tapahtuu parhaiten kohtaamisilla ja vieraisiin tutustumalla; kouluissa, kerhoissa ja urheilukentillä – ei vihapuheella ja vastakkainasettelulla. Siinä työssä haluan olla Suomeen saapuneiden ihmisten lähtökohtia ja kulttuureja tuntevana henkilönä mukana.

Kuntavaalit ovat sivistysvaalit. Vuodesta 2019 alkaen yli puolet kuntapalveluista liittyy koulutukseen ja kasvatukseen. Koulutuksen mallimaa ei voi, eikä saa enää leikata opetuksesta ja maailman ymmärtämisestä.

AlueLaaksolahti
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ikä68
Kielisuomi
Marika_Visakova_KP-1Web
Visakova Marika
Ympäristöasiantuntija, MMM; Etelä-Leppävaara
Marika_Visakova_KP-1Web

Visakova Marika

Ympäristöasiantuntija, MMM

Espoon Vihreiden hallituksen jäsen, ympäristölautakunnan jäsen, teknisen lautakunnan varajäsen, teknisen lautakunnan tiejaoston varajäsen

Hyvää ympäristöä ja ilmastotekoja. Tasavertaisuutta ja huolenpitoa.


Minulle Espoo on kotikaupunki, jossa jokaisesta pidetään huolta ja jonka asukkailla on hyvät mahdollisuudet hyvinvointiin ja turvalliseen, ympäristöystävälliseen elämään.

Ympäristön tilan parantaminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen lähtevät arkisista asioista – esimerkiksi energiansäästöstä, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä ja joukkoliikenteen käyttämisestä. Jotta näiden asioiden ja valintojen tekeminen olisi helppoa ja luontevaa, pitää puitteiden olla kunnossa. Siinä kaupungin toiminnalla ja päätöksillä on iso rooli. Itse pääsen vaikuttamaan näihin asioihin ympäristöalan ammattilaisena, ympäristölautakunnan jäsenenä ja Espoon Vihreiden hallituksen jäsenenä. Olen myös teknisen lautakunnan varajäsen.

14-vuotiaan tyttären äitinä haluan, että Espoo on hyvä paikka asua ja elää myös tuleville sukupolville. Espoossa on paljon homekouluja ja niistä oireilevia lapsia ja aikuisia. Lapseni käy Viherlaakson yläkoulua, joka on nyt muutaman vuoden ajan toiminut väistötiloissa sisäilmaongelmien vuoksi. Kiitos henkilökunnan ja oppilaiden joustavuuden, arki siirtokoulussa on ollut sujuvaa. Lapsista sekä hyvistä ja osaavista työntekijöistä on huolehdittava ja koulut saatava kuntoon.

Pienperheen arki ja monimuotoinen ystäväpiiri ovat näyttäneet minulle kuinka tärkeää on, että ympärillä on apuja saatavilla ja verkostoja joihin nojata. Mielestäni kaupungin tulee toimia tasavertaisesti ja tasa-arvoa kunnioittaen ja huolehtia erityisesti heikoimmissa asemissa olevista. Eriarvoistumista ja syrjäytymistä tulee torjua ja ongelmia ennaltaehkäistä. Palveluissa on panostettava ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tukeen, ja niiden on oltava helposti saavutettavissa.

Kaupunginvaltuustossa käsitellään asioita, jotka koskevat meidän kaikkien arkea. On tärkeää, että niistä päättämässä on tavallisia, kotikaupungistaan välittäviä ja arjen haasteita ymmärtäviä ihmisiä. Päätös on sinun.

AlueEtelä-Leppävaara
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Kaupunkisuunnittelu ja liikkuminen
Ikä41
Kielisuomi
Teresia_Volotinen_PR-1Web
Volotinen Teresia
Erityisopettaja, FM; Mäkkylä
Teresia_Volotinen_PR-1Web

Volotinen Teresia

Erityisopettaja, FM

6. varavaltuutettu, kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja, tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja

Palvelut paremmiksi - koulutus ja kulttuuri kunniaan!


Pyrin Espoon valtuustoon, koska haluan kunnalliset palvelut entistä paremmiksi! Varhainen tuki vähentää ongelmien syntymistä. Tarvitsemme vähemmän byrokratiaa ja enemmän aitoa ihmisen kohtaamista, auttamista ja yhteistyötä!

Espoon Vihreän valtuustoryhmän jäsenenä ja varavaltuutettuna avoimuus, oikeudenmukaisuus ja vastuullisuus ohjaavat päätöksentekoani. Olen Espoon tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja, ja haluan edelleen edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaupungissamme. Toimin myös Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kunta- ja itsehallintoaluetyöryhmän jäsenenä vaikuttamassa SOTE-uudistukseen.

Koulutus on hyvinvoinnin kulmakivi. Erityisopettajana tiedän aivan ruohonjuuritasolta, miten tärkeää on, että resursseja suunnataan sekä koulurakennusten kunnon parantamiseen että laadukkaaseen opetukseen. Toimialojen vankka yhteistyö estää turhaa päällekkäisyyttä. Sivistystoimen lautakuntien puheenjohtajien neuvottelukunnassa olen saanut tehdä yhteistyötä lautakuntien välillä. Toimin myös Laurean Espoon – Lohjan alueneuvottelukunnan jäsenenä sekä Vihreä Sivistysliiton hallituksessa.

Sekä alue- että lähikirjastojen palvelujen kehittäminen että runsas kulttuuritarjonta lisäävät hyvinvointiamme. Kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana olen päässyt vaikuttamaan espoolaisen kulttuuritoiminnan monipuolisuuteen.
Olen asunut kolmisenkymmentä vuotta Espoossa, Mäkkylässä, Järvenperässä, Mankkaalla ja Tuomarilassa. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi aikuista tytärtä. Nykyisin olen myös pienen tyttövauvan mummi. Kunnallispolitiikka on tärkeä keino vaikuttaa oman kuntansa ja kaupunginosansa tulevaisuuteen. Haluankin tuoda rohkeasti oman kokemukseni ja taitoni Espoon kehittämiseen. Enemmän vastuullisuutta ja yhteistyötä palvelujen parantamiseksi!

AlueMäkkylä
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ikä64
Kielisuomi
Mikko_Valilsalo_KP-1Web
Välisalo Mikko
Maahanmuuttoviraston kehitysjohtaja; Laurinlahti
Mikko_Valilsalo_KP-1Web

Välisalo Mikko

Maahanmuuttoviraston kehitysjohtaja

AlueLaurinlahti
Ikä38
Kielisuomi
Iris_Westerlund_KP-1Web
Westerlund Iris
Toimihenkilö; Karakallio
Iris_Westerlund_KP-1Web

Westerlund Iris

Toimihenkilö

Nuorten hyvinvointi, kestävä talous, harrasteliikunta & huippu-urheilu


Olen 26-vuotias luisteleva rahoitusneuvoja. Olen valmistunut Laurea-ammattikorkeakoulusta rahoituksen tradenomiksi ja työskentelen pankkisektorilla. Lähitulevaisuuden tavoitteeni on päästä suorittamaan ylempi korkeakoulututkinto. Olen aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa. Peruskoulu-ja lukiovuodet vietin jäähallilla rakkaan taitoluisteluharrastuksen parissa. Nyt luistelu on jälleen osa elämääni muodostelmaluistelun muodossa.

Paljasjalkaisena espoolaisena itsenäisen Espoon säilyttäminen on minulle erityisen tärkeää. Haluan säilyttää Espoon vihreänä kaupunkina, jossa luonto ja älykäs kaupunkirakentaminen kohtaavat.

Espoon on panostettava kestäviin ratkaisuihin. Nuorten hyvinvointiin panostaminen on panostamista tulevaisuuteen. On osattava etsiä tulevaisuuden trendejä ja otettava ne huomioon, niin asuinrakentamisessa kuin infrastruktuurissa. Näin voidaan rakentaa toimiva ja kestävä kaupunki.

Terveen Espoon ylläpitämiseksi on pidettävä huolta niin kaupungin kuin se asukkaidenkin kunnosta. Kuntalaisille ja erityisesti nuorille on tarjottava tasa-arvoiset liikuntamahdollisuudet. Panostaminen nuorisourheiluun voi tuottaa uusia urheilulahjakkuuksia, jotka huippu-urheilijoina voivat olla mukana luomassa hyvää Espoo-kuvaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Parhaimmillaan Espoo voi olla moderni tulevaisuuden kaupunki, jossa uskalletaan kehittyä perinteitä ja Espoon pitkää historiaa kunnioittaen, ja kaupunki, jossa uusin teknologia osataan valjastaa turvaamaan kestävät asumis- ja energiaratkaisut, jossa talous ja luonto ovat käsi kädessä ja jossa kaikilla asukkailla on tasa-arvoiset mahdollisuudet elää.

Minulle Espoo merkitsee ennen kaikkea monimuotoista luontoa ja turvallista elinympäristöä. Haluan kehittää Espooseen toimivia palveluita ja hyviä kulkuyhteyksiä. Haluan, että Espoossa on jokaisen hyvä elää ikään, sukupuoleen, kansallisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Sellaista Espoota haluan olla luomassa.

AlueKarakallio
Teemat Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ympäristö ja ilmasto
Talous ja työllisyys
Ikä26
Kielisuomi
Ekim_Ozdemir_VH-1Web
Özdemir Ekim
Opiskelija, kriisinhallintaveteraani; Espoon keskus
Ekim_Ozdemir_VH-1Web

Özdemir Ekim

Opiskelija, kriisinhallintaveteraani

Eriarvoisuuden ehkäisijä. Suvaitsevuuden sanansaattaja. Rauhan turvaaja.


Olen Ekim Özdemir, 24-vuotias opiskelija, ex-rauhanturvaaja, maailmanmatkaaja ja innoittaja. Opiskelen poliittista historiaa ja vapaa-ajallani viihdyn nuorten ja lasten jalkapallovalmennuksen parissa. Olen äärimmäisen kiitollinen Espoolle, joka on tarjonnut mahtavan alustan kasvaa ja kehittyä ihmisenä – aina lapsesta aikuisikään asti. Suvaitsevaisuuteni rakentui monikulttuurisessa Espoon keskuksessa, sivistyksen siemen sai kylvönsä Etelä-Tapiolan lukiossa ja luonnon monimuotoisuuden tärkeys tuli esiin Nuuksion kansallispuiston kupeessa.

Nyt on aika antaa takaisin.

Pyrin valtuustoon, jotta pääsen tekemään töitä yhteisen Espoon puolesta. Nuoresta iästäni huolimatta olen ollut erittäin etuoikeutettu saadessani mahdollisuuden nähdä maailmaa. Kaksi rauhanturvaoperaatiota maailman eri kriisipesäkkeissä ovat avartaneet maailmankatsomustani sekä jättäneet lähtemättömän vaikutuksen intohimooni toimia rauhan puolestapuhujana. Pienillä eleillä ja yhteiskunnallisilla panostuksilla olemme kykeneviä ehkäisemään eriarvoisuutta. Nuorten, maahanmuuttajien ja vanhusten syrjäytyminen ovat sosiaalipolitiikan suurimpia ongelmia. Epäonnistuminen eriarvoisuuden ehkäisyssä tulee yhteiskunnalle kalliiksi, monilla eri tavoin.

Kriisinhallintatehtävien lisäksi olen ollut osallisena myös hyväntekeväisyysprojekteissa. Vuoden 2015 kesällä toteutin kahden ystäväni kanssa unelman ambulanssin lahjoittamisesta Mongoliaan. Yli 12 000 ajokilometrin jälkeen ambulanssi lahjoitettiin paikalliselle sairaalalle. Edellä mainitut kokemukset ovat olleet osaltaan vain vahvistamassa päättäväisyyttäni - haluan puhua heidän puolesta, joiden ääntä ei kuulla.

Espoolla on kaikki edellytykset olla muuttamassa valtakunnallista kehityskulkua. Meidän tulee olla edelläkävijöitä syrjäytymisen, eriarvoisuuden ja vastakkainasettelun ehkäisemisessä. Hyvinvoivassa ja kehittyvässä Espoossa kaikki ihmiset on otettava huomioon.

Ikä, tausta tai varallisuus ei tule olla este yhteisen Espoon rakentamisessa.

AlueEspoon keskus
Teemat Koulutus ja kasvatus
Hyvinvointi ja tasa-arvo
Ikä24
Kielisuomi