Kuntavaalit järjestetään 13.6.2021 eli jo ihan pian!

Vihreät on suuntaamassa tuleviin vaaleihin Espoossa vahvemmista asetelmista kuin koskaan. Vaaleissa valitaan kuka päättää Espoon kaupungin taloudesta eli mihin hankkeisiin ja palveluihin, kuten kouluihin, nuorisopalveluihin ja joukkoliikenteeseen Espoo käyttää varoja? Millainen kaupunki Espoosta rakentuu ja mitä palveluita asuinalueeltasi löytyy? Miten teemme Espoosta toimivamman kaupungin kaikille? Lähde mukaan tekemään Espoosta ja koko Suomesta vihreä!

Katso Espoon Vihreiden jo nyt nimetyt ehdokkaat kuntavaaleissa täältä:
Espoon Vihreiden ehdokkaat kuntavaaleissa 2021

Lähde mukaan tekemään Espoon Vihreiden vaalikampanjaa täällä:
Tule mukaan vihreiden kampanjaan

Lahjoita vihreille ehdokkaille täällä:
www.vihreat.fi/lahjoita

Kuka voi asettua ehdolle kuntavaaleissa?

Espoossa ehdokaslistan maksimi koko on 112 ehdokasta ja Espoon Vihreät tavoittelee tälläkin kertaa täyttä ehdokaslistaa. Moni saattaa ajatella, että päästääkseen kuntavaaleissa ehdolle, pitää olla valmiiksi tosi perillä politiikasta, kunnan päätöksentekoprosesseista tai vähintäänkin puolueen pitkäaikainen jäsen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan ehdokkaiksi halutaan ja tarvitaan ihan kaikenlaisia ja ikäisiä ihmisiä. Espoossa on tilausta koulutuksen, ympäristön, yhdenvertaisuuden ja kaupungin kestävän kehityksen puolustajille. Erityisesti toivomme ehdokkaita niistä ryhmistä, jotka ovat aliedustettuna päätöksenteossa, esimerkiksi nuoria, maahanmuuttajia ja ynnä muita joiden äänen tulisi kuulua vahvemmin kaupungissamme!

Miten kuntavaaleissa pääsee ehdolle?

Jos Espoon (ja maailman) muuttaminen parempaan suuntaan yhtään kiinnostaa, niin vinkkaa rohkeasti itseäsi ehdokkaaksi osoitteessa vihreat.fi/ehdokkaaksi tai olla yhteydessä suoraan Espoon Vihreiden toiminnanjohtajaan Valtteri Törmäseen (050 597 2007 / valtteri.tormanen@vihreat.fi). Tämän jälkeen voidaan ottaa jutteluhetki etäyhteydellä, jossa voidaan käydä läpi mahdollisia kysymyksiä vaaleihin, ehdokkuuten ja kaikkeen muuhun liittyen.

Ehdokaslistat jätetään vaaliviranomaisille 4. toukokuuta, joten mikäli mielit lähteä ehdolle, niin olethan ajoissa yhteydessä meihin!

Kuntavaalien aikataulu

  • äänioikeusrekisterin tietojen poimintapäivä (missä kunnassa kukin on äänioikeutettu): 23.4.2021
  • ehdokaslistojen jättöpäivä: 4.5.2021
  • ehdokasnumerot tulevat: 14.5.2021
  • ennakkoäänestys kotimaassa: 26.5. – 8.6.2021
  • ennakkoäänestys ulkomailla: 2. – 5.6.2021
  • vaalipäivä: sunnuntai 13.6.2021
  • tulosten vahvistaminen:16.6.2021
  • valtuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Tue toimintaa lahjoituksella

Yksi tapa tukea Vihreiden toimintaa Espoossa konkreettisesti on lahjoittaa joko Espoon Vihreille tai yksittäisille ehdokkaille vaalien aikana.

Lahjoittaminen on kätevä keino osoittaa tukensa, vaikka et asuisi Espoossa tai et muuten ehtisi esimerkiksi osallistumaan kampanjatilaisuuksiin tai et pysty lähtemään ehdolla, mutta haluat auttaa tekemään Espoosta paremman kaupungin.

Nyt on lisäksi juuri oikea aika lahjoittaa, sillä ehdokkaat suunnittelevat parhaillaan kuntavaalikampanjoitaan sekä missä he aikovat mainostaa ehdokkuuttaan. Ehdokkaiden lahjoituslinkit löytyvät puolueen ehdokasgalleriasta:
www.espoonvihreat.fi/kuntavaalit-2021/ehdokkaat/

Espoon Vihreille tai muille paikallisyhdistyksillemme voit lahjoittaa puolueen sivuilla:
Tue toimintaa lahjoituksella