(Tapiolan seudun Vihreät tiedote 12.8.2008)

Tapiolan bussiterminaalin parantamisella on kiire

Tapiolan bussiterminaalin perusparannus on aloitettava valtuuston yksimielisen päätöksen mukaisesti heti. Vuoden 2008 budjettineuvotteluissa terminaalin kunnostaminen aikaistettiin Vihreiden esityksestä alkavaksi tälle vuodelle.

Tapiolan terminaalia päivittäin käyttävät 17 000 espoolaista kohtaavat tilojen ankeuden jatkuvasti. Olosuhteiden kurjuus korostuu taas syyspimeiden alkaessa.

– On kummallista, ettei terminaalin kunnostusta ole vielä aloitettu, vaikka suunnitelmat, joilla terminaalista tehdään viihtyisämpi, valoisampi ja turvallisempi, ovat jo olemassa, ihmettelee Tapiolan seudun Vihreiden puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Johanna Karimäki.

Tapiolan seudun Vihreät ovat huolissaan siitä, että teknisen lautakunnan 13.8. kokouksen esityslistalla esitetään Tapiolan bussiterminaalin kunnostamiseen täksi vuodeksi varattujen rahojen siirtämistä muihin tarkoituksiin. Esityslistan mukaan Tapiolan projektista jää käyttämättä määrärahoja, koska keväällä 2008 on syntynyt ajatus siitä, että Merituulentie painetaan Stockmannin kohdalla kerrosta alemmas. Tämän takia bussiliikenteen terminaalisuunnitelmat joudutaan uusimaan.

– Ylin päätösvalta on valtuustolla. Ajatuksia terminaalin kunnostamisen siirtämisestä hamaan tulevaisuuteen ei kuitenkaan ole tuotu valtuuston harkittavaksi, eikä niiden siis pitäisi hidastaa budjettipäätösten toteutumista, toteaa Karimäki.

Joukkoliikennettä parantavien hankkeiden jarruttamisen sijaan onkin keskityttävä joukkoliikenteen palvelutason parantamiseen. Espoo on sitoutunut vähentämään ilmastopäästöjään ja yksi keskeinen keino siihen on joukkoliikenteen käytön lisääminen.

Lisätietoja:

Johanna Karimäki, p. 050 512 1948

kansanedustaja, Tapiolan seudun Vihreiden puheenjohtaja