Tule keskustelemaan kuntavaaleista sekä politiikasta tulevina viikkoina Jodeliin! 

Useat Espoon Vihreiden ehdokkaat ovat vastaamassa anonyymien jodlaajien kysymyksiin ennen kesäkuussa järjestettäviä kuntavaaleja. Ensimmäisen kerran ehdokkaat jalkautuivat Jodeliin ennakkoäänestyksen aattona tiistaina 25. toukokuuta, jolloin mukana keskustelemassa anonyymien käyttäjien kanssa olivat mm. kansanedustaja Saara Hyrkkö, Vihreiden Nuorten puheenjohtaja ja energiateekkari Peppi Seppälä sekä Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, arkkitehti Henna Partanen.

“Politiikasta keskustelu anonyymien käyttäjien kanssa oli melkoinen kokemus! Vaikka monen mielestä Jodel on vähän kuin virtuaalinen vessanseinä, niin kyllä sieltä nousi ne nuoria paljon puhuttavat teemat eli ilmasto, nuorten harrastamismahdollisuudet ja mielenterveys, mutta hieman yllättäen myös kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus“, kommentoi ensimmäistä kertaa ehdolla oleva ja koko Espoon nuorin ehdokas Oscar Smith. “Mutta toisaalta nämä on just vihreille vahvoja teemoja. Ja vaalit ja ihan yleisesti yhteiskunnallinen keskustelu ja päätöksenteko koskee ihan kaikkia ikäluokkia ja ihmisiä – oli se sitten kaavoituksesta tai lähipalveluista. Siksi on tosi hyvä, että politiikasta puhutaan myös nuorille saavutettavalla tavalla”, jatkaa Aalto-yliopistossa opiskeleva Leila Arstila, joka oli myös vastailemassa käyttäjien kysymyksiin ennakkoäänestyksen aattona.

”Näissä korona-ajan vaaleissa on ollut ikävä katukampanjointia ja suoria keskusteluja ihmisten kanssa. Tässä oli jo aikalailla samaa fiilistä! Meininki oli pääosin asiallinen, sillä suuri osa Jodelin käyttäjistä arvostaa aitoa keskustelua”, kommentoi kansanedustaja ja satunnainen jodlaaja Saara Hyrkkö. ”Keskustelua syntyi muun muassa maksuhäiriömerkintöjen vaikutuksesta asunnon saamiseen, maahanmuuttajien kotoutumisesta ja oppimateriaalien maksuttomuudesta.”

Edellä mainittujen ehdokkaiden lisäksi Jodelissa kysymyksiin ovat vastaamassa Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni, vihreiden eduskuntaryhmän hallintosihteeri ja sateenkaariperheen äiti Verna Finström, ympäristöasiantuntija ja -viestijä Auli Elolahti, tuottaja ja taidejohtamisen opiskelija Sofia Suomalainen, 35-vuotias perheenisä Jari Stenius, taiteilija ja opiskelija Susanna Narinen, Twitteristä monelle tuttu Pasi Pennanen sekä juristi ja hallitusneuvos Marika Paavilainen

Seuraavan kerran ehdokkaamme ovat tavattavissa Jodelissa maanantaina 31. toukokuuta ja vielä kolmannen kerran maanantaina 7. kesäkuuta juuri ennen ennakkoäänestyksen päättymistä. Varsinkin nuorten äänestäjien kohdalla ennakkoäänestäminen kannattaa, sillä silloin voi äänestää missä äänestyspaikassa tahansa ja äänestämiseen riittää pelkkä henkilötodistus eli homma onnistuu vaikka kesätyö- tai mökkipaikkakunnalla. Vaalipäivänä äänestää voi vain siinä äänestyspaikassa, jonka vaaliluetteloon sinut on merkitty äänioikeutetuksi. Tarkista oma äänestyspaikkasi osoitteesta www.aanestyspaikat.fi.

Espoon Vihreät lähtee vaaleihin vahvoista asetelmista täydellä 112 ehdokkaan listalla ja tavoittelee vaaleissa historiansa parasta tulosta. Ehdokkaat näkyvat tulevina viikkoina niin Espoon katukuvassa kuin sosiaalisen median kanavissa ja kampanja huipentuu vaali-iltaan 13. kesäkuuta.

Kaikkiin vihreisiin ehdokkaisiin Espoossa voit tutusta ehdokasgalleriassamme:
www.espoonvihreat.fi/ehdokaat


***

 

Jodel on anonyymiyteen ja paikallisuuteen perustuva älypuhelinsovellus, jonka käyttäjiä ovat pääsääntöisesti korkeakouluopiskelijat ja muut nuoret aikuiset. Saksassa kehitetty sovellus löysi vaihto-opiskelijoiden myötä tiensä myös Suomeen ja vakiintui nopeasti suosituksi viestintäkanavaksi korkeakoulukaupungeissa. Sovelluksella on Suomessa noin 550 000 käyttäjää.