Hyvä joukko vanhoja ja uusia Espoon Vihreitä oli kokoontunut viettämään EsVin 30-vuotisjuhlia Tapiolaan 28.11.2015. Juhlakansa pääsi kuuntelemaan mielenkiintoisia puheita, nauttimaan improvisaatioteatteri Vinkkelin, lauluyhtye Vihreiden Kurkkujen ja stand up koomikko Ferrix Hovin esityksistä. Tässä vielä muutamia nostoja juhlahumusta, kiitos kun olit mukana!

Sirkka-Liisa Korkala

Sirkka-Liisa Korkala

Espoon Vihreiden ensimmäinen puheenjohtaja Sirkka-Liisa Korkala muisteli puheessaan alkuaikojen tempauksia. Tuhatjalkaiseksi kutsutulla autolla kierrettiin Espoota ja heräteltiin huomiota ympäristöasioihin ja toiminta oli varmaan radikaalimpaa kuin nykyään. Vihreä toiminta Espoossa oli alkanut jo ennen 1984 kuntavaaleja, mutta viralliseksi yhdistykseksi järjestäydyttiin 1985. Ensimmäisissä vaaleissa saatiin läpi huikeat 7 valtuutettua ja paikka kaupunginhallituksessa. Saavutuksiksi vuosien varrelta ”Sirkkis” nosti mm. Monikonpuron suojelemisen ja Oittaan elämyspuistohankkeen kaatamisen. Ja sen, että liike on niin hyvin voimissaan Espoossa!

Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvi

Espoolainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi muistutti puheessaan, kuinka moni asia Espoossa ja maailmassa on muuttunut viimeisen 30 vuoden aikana. Ja muutosten tahti ei suinkaan ole hidastumassa. Juuri siksi Vihreitä tarvitaan. ”Vaaliteltalla saa usein kuulla, ettei äänestämisellä ole väliä, että kaikki puolueet ovat samanlaisia, ettei vaalitulos vaikuta politiikan sisältöön. Viimeistään Sipilän hallituksen politiikka on todistanut tämän hokeman vääräksi. Vaalituloksella on väliä.”

Jyrki muistutti myös, että maailman tilanne vaikuttaa meihin kaikkiin ja turvapaikanhakijatilanteeseen ei ole helppoja ratkaisuja. ”Meidän sukupolveamme arvioidaan sen mukaan, miten me tämän humanitaarisen kriisin hoidamme. On suuri riski, että unohdamme oman ihmisyytemme, että alamme arvottaa ihmisiä sen mukaan, keitä he ovat ja mistä tulevat. Että annamme pelon ja vihan viedä meistä voiton.”

Minkälainen onkaan maailma, jossa Espoon Vihreät viettää 50-vuotisjuhliaan? ”Jos jokin on varmaa niin se, että 30-vuotiaalla Espoon vihreillä ei ole edessä mikään seesteinen ja rauhallinen keski-ikä. Ja hyvä niin, tasainen elämä on tunnetusti tylsää. Ja sitä ei tulevaisuus ainakaan tule olemaan.”

Henna

Vuoden Vihreä, Henna Partanen (kuva @h_partanen @instagram)

Juhlissa jaettiin myös kiitoksia. Toisen kerran jaettava Vuoden Vihreä tunnustus annettiin tänä vuonna Henna Partaselle. Palkintoa tuli luovuttamaan puheenjohtaja Kaarina Saramäen kanssa viime vuoden vihreä, Tony Hagerlund. ”Henna uurasti eduskuntavaalikampanjassa ahkerasti sekä ehdokkaiden eteen että koko kampanjan onnistumiseksi Espoossa. Henna käytännössä pyöritti Tapiolan vaalitelttaa, mitähän siitä olisi tullut jos Henna ei olisi ollut ruorissa! Lisäksi Henna tekee ansiokasta työtä sekä valtuutettuna että ympäristölautakunnan puheenjohtajana. Hennalla on myös aito pyrkimys kuunnella asukkaita ja tehdä Espoosta parempi kaupunki sekä kaupunkilaisille että ympäristölle,” kertasi Kaarina jäseniltä tulleita perusteluja Hennan valinnalle.

Lasse Miettinen ja Tiina Elo

Lasse Miettinen ja Tiina Elo

Puoluesihteeri Lasse Miettinen tervehti Espoon Vihreitä ja muistutti, että vaikka Vihreän aatteen edistäminen Espoossa ei ole aina helppoa, on se sitäkin tärkeämpää. ”Vesi murtaa kiveä. Hidas työ kantaa hedelmää ja on tärkeää. Ihan joka päivä.” summasi Lasse kiitellessään meitä budjettineuvotteluissa saaduista voitoista esimerkiksi päivähoidon suhteen.

Onnittelunsa kävivät esittämässä myös Uudenmaan, Helsingin ja Vantaan Vihreät. Uudeltamaalta saimme lahjaksi keskustan 🙂 Kiitos vielä kaikille juhlijoille, järjestelyissä mukana olleille ja meitä muistaneille!

(kuvat Joona Myllärniemi ja Antti Brunni)

Lisää kuvia voit käydä katsomassa täältä