Tänään on näiden vaalien viimeinen kampanjapäivä. Olen tavattavissa Tapiolassa klo 11-13 ja Isossa omenassa klo 14-16. Tule vielä moikkaamaan! Voit myös soittaa p. 045 261 7447 tai laittaa sähköpostia tiina.elo at vihreat.fi, jos kaipaat apua sopivan Vihreän ehdokkaan löytämiseen.

Vaalien tulos ratkaisee, mitkä puolueet ovat keskeisissä asemissa kun päätetään Espoon tulevaisuudesta. Erityisen tärkeää se on nyt, kun uusi valtuusto päättää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän valmistelusta Espoo-tarinasta, eli uudesta strategiasta, joka luo suuntaviivoja Espoon kehitykselle pitkälle tulevaisuuteen.

Valtuustoryhmämme puheenjohtajana uskallan sanoa, että vihreät ovat saaneet kuluneella kaudella paljon aikaan Espoon toiseksi suurimpana puolueena. Olemme vääntäneet mm. kestävää kaupunkirakennetta, joukkoliikennettä, avoimuutta ja lähipalveluita koskevia päätöksiä parempaan suuntaan. Vihreitä saavutuksia on listattu Espoon Vihreiden nettisivuille.

Vihreitä kritisoidaan usein siitä, että olemme Kokoomuksen puisto-osasto. Espoossa Kokoomus on yksin niin iso, että asioihin voi vaikuttaa parhaiten tekemällä yhteistyötä heidän kanssaan. Myös hyvä yhteistyö virkamiesten kanssa edesauttaa tuloksellista vaikuttamista.

Olemme tehneet valtavasti työtä saadaksemme näkemyksemme mukaan jo pohjaesityksiin ja olemme myös vaatineet päätöksenteon valmisteluun avoimuutta. Tämä työ ei useinkaan näy ulospäin, mutta se vaikuttaa. Hyvin valmistellut ja perustellut muutosesitykset menevät helpommin läpi. Tästä toimintatavastamme olemme saaneet kiitosta.

Näissä vaaleissa on pienestä kiinni, mikä puolue on toiseksi suurin ensi kaudella. Toiseksi suurin puolue saa tärkeitä tehtäviä, joista käsin vaikuttamisella on suurempi painoarvo. Itselläni on ollut kunnia olla ensimmäinen Vihreä kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Espoossa. Olen avoimesti kertonut blogissani lautakuntatyöstäni, joten sitä seuraamalla voi arvioida, miten olen onnistunut tehtävästä käsin vaikuttamaan.

Tänään pistetään kaikki peliin, jotta kakkostila pysyy Vihreillä myös tulevalla vaalikaudella! Meillä on aivan loistava ehdokasjoukko ja olemme valmiita tekemään hartiavoimin työtä vihreän, hyvinvoivan ja avoimen Espoon puolesta myös tulevalla vaalikaudella. Siihen tarvitsemme Sinunkin tukesi.

Kampanjointi on raskasta työtä, mutta se on myös innostavaa ja palkitsevaa. Espoon Vihreiden yhteinen vaalilehti on hieno ja sitä on ilo jakaa. Meillä on 112 oivallista ehdokasta, joista moni on viettänyt lukuisia tunteja asemilla ja toreille esitteitä ja lehtiä jakaen. Hyvässä seurassa on ollut ilo tehdä kampanjaa yhdessä.

Saamani henkilökohtainen palaute on lämmittänyt ulkosalla palellessa. Moni on kertonut äänestävänsä minua toistamiseen tai kolmatta kertaa, olevansa tyytyväinen tekemääni työhön ja kannustanut jatkamaan samaan malliin. Positiivinen palaute on se moottori, jonka voimin yhteisiä asioita jaksaa hoitaa ja tehdä Espoosta vihreämpää!

Tämä päivä kuluu vielä vaalityössä. Lämmin kiitos jo tässä vaiheessa kaikille kampanjaani osallistuneille, mainioille kanssaehdokkaille sekä Vihreiden tukijoille ja äänestäjille!

Jos kannatat vihreitä arvoja, annathan äänesi Vihreälle ehdokkaalle.