Espoon Vihreiden hallitus on palkinnut entisen puheenjohtajan Antti Brunnin erityisellä huomionosoituksella, Vihreän puolueen yleisurhoollisuusmitalilla.

Yleisurhoollisuusmitalit ovat taiteilija Katariina Guthwertin käsityönä tehtyjä ansiomerkkejä. Mitalin nauhan väri on metsänvihreä, joka kuvastaa vihreän liikkeen alkujuuria ja yhteyttä luontoon. Mitalin keskellä on graafikko ja kuvittaja Jan Rosströmin piirtämä karhu, joka kuvastaa sisua ja sitä erityistä yleistä urhoollisuutta, mitä vihreissä toimiminen toisinaan vaatii. Mitalin riipuksena toimii hopeinen käpy.

Mitalilla palkittu Brunni on tehnyt mittavan uran vihreän liikkeen eteen ja hänen vuosien aikana antamansa aika ja tehty työ on ollut Vihreille ja varsinkin Espoon Vihreille korvaamatonta. Espoon Vihreät on päätti huomionosoituksesta hallituksen kokouksessaan 15.11.2021.

Antti Brunni ehti toimia Espoon Vihreiden hallituksessa yhteensä kymmenen vuotta, joista neljä viimeisintä puheenjohtajana. Espoon kaupungin luottamuselimistä maininnan arvoisia ovat mm. kaupunginhallituksen varajäsenyys sekä aktiivinen työskentely tila- ja asuntojaostossa. Hänen toimintansa aikana Espoon Vihreät on kasvanut niihin mittoihin mitä se nykypäivänä, ja suurin kiitos Antille kuuluu vaalitoiminnan kehittämisestä sille tasolle mitä se tänään on. Brunnin palkitsemista yleisurhoollisuusmitalilla puoltaa myös hänen Espoon Vihreitä edeltävä pitkäaikainen työnsä vihreiden arvojen eteen, sillä ennen Espooseen muuttoa hän ehti toimia mm. Lapin Vihreissä toimien mm. Rovaniemen kaupunginvaltuutettuna.

“Erityisesti kuntavaaleista on itselleni ja varmasti monelle muillekin on jäänyt mieleen kuinka Antti luo aina hyvää fiilistä ympärilleen ja kannustaa jokaista joukkueen jäsentä parhaaseen suoritukseen. Hän roudaa kampanjakamoja, mutta toisaalta katsoo koko ajan myös isoa kuvaa. Antin rauhallinen analyyttisyys auttaa, kun vaalikentillä on kiireisin vaihe.”, toteaa Espoon Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hukari ja kiittää edeltäjäänsä Vihreiden ja koko Espoon eteen tehdyistä vuosista.


Puolue on muistanut ja palkinnut omalla Vihreä Karhu -mitalillaan ansioituneita Vihreän puolueen jäseniä jo vuodesta 2015.