Espoon Vihreiden syyskokous valitsi perjantaina 24.11. yhdistyksen hallituksen vuodelle 2018. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Antti Brunni. Vanttilassa asuva Brunni on pitkän linjan vihreä ja toimii tällä hetkellä kaupunginhallituksen varajäsenenä, tila- ja asuntojaoksen jäsenenä sekä Espoon teatterin hallituksessa. Hän on toiminut myös kaupunginvaltuutettuna Rovaniemellä.

“Espoon päätöksenteossa on nostettava tavoitetasoa. Olemme kaupungin strategiassa itse määrittäneet hienot tavoitteet vuodelle 2030 ja nyt on aika alkaa toteuttaa niitä. Tulevana vuonna me vihreät jatkamme Espoossa työtä ympäristön ja koulutuksen puolesta. Monet espoolaiset kokevat, että yhteiskunnassa jatkunut eriarvoisuuden lisääntyminen täytyy saada katkeamaan. Seuraavaksi näihin asioihin vaikutetaan tulevissa presidentinvaaleissa.” Brunni toteaa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Timo Kilpiäinen Matinkylästä. Hallituksessa jatkavat Pia Aarrekivi, Jaana Ailus, Rosa Puhakainen-Mattila sekä Petri Suominen ja uusina jäseninä hallitukseen valittiin Ilari Aula, Katja Koskinen, Rauno Liljavirta sekä Kimmo Runonen.

“Espoo on rohkeasti mennyt hallituksen kurjistavaa koulutuspolitiikkaa vastaan ja haluamme tämän säilyvän myös tulevaisuudessa. Haluamme tehdä selväksi, että Espoossa panostetaan koulutukseen ja koulutiloihin. Kasvava kaupunki voi olla Suomen paras paikka käydä koko koulupolku varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen asti.” jatkaa Kilpiäinen

Espoon Vihreiden puheenjohtajan tehtävät jättää Kaarina Saramäki, jonka johdolla Vihreät tekivät kevään 2017 kuntavaaleissa kaikkien aikojen tuloksensa saaden 22,3% äänistä.

“Haluan vielä kerran kiittää huikeasta yhteishengestä kaikkia vaalikampanjassa mukana olleita. Olen varma, että Espoon Vihreät jää hyviin käsiin ja jatkamme samalla kasvu-uralla myös tulevaisuudessa.” päättää Saramäki.

Vuoden Vihreäksi valittiin tällä kertaa yhdistys eli Matinkylä-Olarin Vihreät, joka on selvinnyt monista haasteellisista vuosista ja osoitti tänä vuonna kyntensä myös vaaleissa erittäin aktiivisena kampanjointina. Vihreiden menestys kuntavaaleissa paranikin yhdistyksen toimialueella vielä enemmän kuin muualla Espoossa.