Jyrki Kasvin noin viikko sitten kertoma uutinen saattohoitoon siirtymisestä oli monelle meistä surullisuudessaan pysäyttävä ja sai aikaan myötätunnon vyöryn. Nyt Jyrki on julkaissut blogissaan päivitystä tilanteeseen ja toivon kipinöitä on syttynyt:

”Viime blogini jälkeen olen saanut valtavan määrän puheluita, sähköposteja ja muita viestejä. Myötätuntoa, kannustusta ja avuntarjouksia. En osannut kuvitella, miten monia minun elämäntilanteeni, syöpähoitojen lopettaminen ja saattohoitotuomio kosketti,” Jyrki kirjoittaa.

Jyrki kertoo yrittäneensä vastata kaikille henkilökohtaisesti, mutta uusia viestejä ja puheluita on tullut nopeammin kuin olen ehtinyt vastata vanhoihin. Samalla hän pyytää anteeksi kaikilta, joiden viesteihin en ole vielä ehtinyt reagoida. Tilanne on sama Espoon Vihreiden osalta – emme ole valitettavasti ehtineet vastata kaikkiin meille tulleisiin viesteihin Jyrkin tilanteeseen liittyen.

Mutta kuten Jyrki kirjoittaa, viikossa on tapahtunut paljon.

 
”Käytämme odotusajan valmistautumalla hoitoon ja sen rahoittamiseen. Olemme järjestäytymässä verkostoksi, jotta toiminta muodostaisi yhtenäisen kokonaisuuden. Harkinnassa on muun muassa säätiön perustaminen, jotta nyt tehtävä työ kantaisi pitkälle tulevaisuuteen myös sen jälkeen, kun akuutti tilanteeni on tavalla tai toisella ratkennut. Syövän torjunta ja digitalisaation edistäminen eivät lopu tähän. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, lähetä sähköpostia osoitteeseen autajyrkia@gmail.com ja kerro, mitä haluaisit tehdä.”
 
Näin myös ohjeistamme kaikkia Espoon Vihreitä asiasta lähestyneitä:
Mikäli Jyrkin tilanne on koskettanut sinua ja haluat auttaa jotenkin, lähetä viestiä autajyrkia@gmail.com. 

Voimia ja valoa päiviisi Jyrki!