(Espoon Vihreiden tiedote 17.7.2008) Kunnallisvaaliehdokkuus vihreissä kiinnostaa ja kyselyjä tulee tasaiseen tahtiin. Vihreät ovat julkistaneet jo 55 ehdokasta ja loput päätetään syyskuussa. Suuri osa lopuista ehdokkaista on jo tiedossa.

– Hyviä ehdokkaita on jo lähes sata kasassa, mutta muutamille uusille on vielä tilaa. Jos haluaa olla rakentamassa parempaa Espoota ja vihreät arvot ovat tärkeitä, niin nyt on paras aika ryhtyä päättäjäksi. Niin on moni muukin tehnyt, Espoon Vihreiden puheenjohtaja Nina Knaapila kertoo.

Vihreät ovat varmoja, että syyskuussa on täysi sadan ehdokkaan lista koossa. Haasteena ehdokashankinnassa on ollut ajankäyttö: moni pätevä ja tunnollinen henkilö epäilee oman ajan riittämistä luottamustehtävän hoitoon. Muutamia pienten lasten vanhempia on tämän vuoksi luopunut ajatuksesta.

Itsekin nuorten lasten äitinä Knaapila ymmärtää epäilyn, mutta toteaa että järjestelemällä aika kyllä riittää. Tälläkin hetkellä vihreiden luottamushenkilöinä on useita lapsiperheellisiä.

– Päättäjien on hyvä tulla erilaisista elämäntilanteista, jotta tuntuma arjen iloihin ja ongelmiin heijastuisi päätöksiin. Politiikkaa voi uudistaa vain olemalla mukana ja tekemällä asiat paremmin.

Vaalirahakohu ei ole vaikuttanut vihreiden toimintaan.

– Avoimuutensa vuoksi vihreät ovat välttyneet vaalirahoitusongelmilta ja jatkossakin vihreiden vaalit tehdään pääosin talkoilla. Isoja rahasummia ei tarvita, mutta vapaaehtoisille löytyy kyllä vaalityötä kunkin mahdollisuuksien ja osaamisen mukaan, Knaapila lupaa.

Vihreiden ehdokkaina on tällä hetkellä hyvin monipuolinen sekä joukko sekä miehiä että naisia perhepäivähoitajasta tutkijaan saakka. Ikähaitari ulottuu 20-vuotiaasta eläkeläiseen. Mukana on esimerkiksi yrittäjiä, tutkijoita, sairaanhoitaja, myyntisihteeri ja opiskelijoita. Kaikki julkaistut ehdokkaat löytyvät Espoon Vihreiden kotisivuiltawww.espoonvihreat.fi.

Lisätietoja:

Nina Knaapila
Espoon Vihreiden puheenjohtaja, valtuutettu
nknaapila(at)hotmail.com
050 523 1417

Lari Karreinen
Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja

lari.karreinen(at)vihreat.fi
0400 487 642