Espoon ja Vantaan Vihreiden vaaliohjelmat valmistellaan avoimella wiki-tekniikalla. Osoitteessa vaaliohjelma.fi voi kuka tahansa kirjoittaa omat ehdotuksensa vaaliohjelman sisällöksi. Vihreät lähtee syksyn kunnallisvaaleihin korostaen avoimuutta ja kansalaisten osallistumismahdollisuuksien parantamista.

– Vihreät ajavat avoimempaa päätöksentekokulttuuria kuntapolitiikkaan. Haluamme olla esimerkkinä ihmisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämisessä, toteaa puolueen vantaalainen varapuheenjohtaja Timo Juurikkala.

Vihreiden mielestä kuntien pitää käydä enemmän avointa dialogia kuntalaisten kanssa päätöksenteossa ja esimerkiksi suurten kaavojen valmistelussa. Asukkaiden osaaminen ja asiantuntemus on sellainen voimavara, jota kuntien ei ole varaa väheksyä.

– Ihmisten arkeen suoraan vaikuttavat päätökset tehdään kunnissa. Näiden päätösten valmistelun on oltava avointa ja perustuttava avoimesti saatavilla oleviin tietoihin. Muuten kuntalaiset eivät pysty vaikuttamaan päätöksentekoon ennen kuin on jo liian myöhäistä. Päätös on jo tehty, tai valmistelu on niin pitkällä, että siihen on jo poliittisesti sitouduttu, kertoo Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi.

Espoon ja Vantaan Vihreiden vaaliohjelma: vaaliohjelma.fi