Espoon Vihreiden valtuustoryhmä piti kesäkokoustaan Bergön upealla lintutornilla 5.6.2023 Suvisaaristossa. Kokouksessa vaihdettiin Vihreitä kuulumisia, käytiin läpi kesäkuun valtuuston asialistaa ja päätettiin myös muutamista henkilömuutoksista koskien Vihreiden lautakuntapaikkoja sekä Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajistoa.

Kaupunginhallitus esittää nykyistä Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajaa Inka Hopsua valtuuston  puheenjohtajaksi tulevaksi vuodeksi. Valinta tehdään valtuuston 12.6. kokouksessa. Hänen tilalleen Vihreiden valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj). 

Mikki Kauste on 2. kauden valtuutettu sekä monivuotinen kaupunginhallituksen jäsen. Meri Löyttyniemi toimii valtuustotyön ohella Kestävä Espoo -ohjelmaryhmän puheenjohtajana. Risto Nevanlinnalla on kolmatta kautta jatkuvan valtuustotyönsä lisäksi monivuotinen kokemus etenkin kaupunkisuunnittelulautakunnasta, jossa hän toimi viime valtuustokaudella myös varapuheenjohtajana.

Tuoreella ryhmäpuheenjohtajalla Mikki Kausteella on paikallispolitiikan lisäksi kokemusta Vihreän puolueen valtakunnallisista tehtävistä. Kauste on toiminut valtuustotyön ohessa viimeiset neljä vuotta Vihreiden puoluevaltuustossa, joista kaksi viimeistä vuotta puoluevaltuuston varapuheenjohtajana, sekä puoluehallituksen jäsenenä. Lisäksi Kauste puheenjohti yhdessä espoolaisen valtuutetun sekä kansanedustajan Saara Hyrkön kanssa Vihreiden kulttuuripoliittisen ohjelman päivitystyön. 

”Vastuullinen pestini puoluevaltuuston varapuheenjohtajana loppuu tähän kesään. Se oli mielenkiintoinen ja antoisa näköalapaikka Vihreän kansallisen politiikan ytimeen. Se on myös kartuttanut poliittista kokemustani sekä ymmärrystäni asioista, mutta pidän mukavana sitä, että kalenteristani vapautui aikaa, mikä taas mahdollisti entistä sitoutuneemman toiminnan rakkaan Espoon hyväksi”, totesi Mikki Kauste tuoreeltaan valinnan jälkeen.

Kokouksessa Meri Löyttyniemi kiitti Inka Hopsua koko ryhmän puolesta erinomaisesta toiminnasta kuluneen kahden vuoden aikana sekä saamastaan luottamuksesta jatkaa varapuheenjohtajan tehtävässä. Kestävää Espoota rakennetaan yhteistyössä ja maltilla. Risto Nevanlinnan ja vihreiden pitkäaikaisen työn tuloksena Bergön lintutorni pystytettiin 1,5v sitten. Upeat maisemat palkitsevat ja runsaat kävijämäärät osoittavat sen olevan suosittu kohde.

Mikin näkemykset Vihreän valtuustoryhmän tulevan vuoden askelmerkeistä ovat kohtalaisen selvät:

“Espoon Vihreä valtuustoryhmä tulee jatkossakin kiinnittämään erityistä huomiota lasten ja nuorten hyvinvointiin, laadukkaan varhaiskasvatuksen ja opetuksen turvaamiseen. Espoossa tulee myös entistä paremmin turvata kaupungin kestävä ja laadukas kasvu. Kaupungin ilmastotyön kirittäminen ja espoolaisille tutkitusti tärkeän lähiluonnon turvaaminen jatkuu, Espoon merkittävän rikasta kulttuurihistoriaa unohtamatta. Valtuustoryhmän johtamisen lomassa pyrin omalta osaltani tiivistämään yhteydenpitoa Espoon Vihreiden jäsenistön suuntaan. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että valtuustoryhmämme tekemällä työllä on myös jäsenistömme laaja tuki ja että myös jäsenistömme pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan tekemäämme työhön. Toivonkin ihmisten olevan minuun yhteydessä matalalla kynnyksellä.”

Lisätiedot:

Mikki Kauste,Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja,

puh. 040 5072591, mikkikauste@gmail.com