Espoon Vihreiden kuntavaalikampanja pyörähtää käyntiin lauantaina 13.2.2021 nettilähetyksen voimin, jossa terveisensä kuntavaaleihin tuovat mm. Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo sekä europarlamentaarikko Ville Niinistö. Tilaisuudessa julkistetaan Espoon Vihreiden kuntavaaliohjelma, jonka esittelevät Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Partanen ja Espoon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell. Lähetyksessä ääneen pääsevät muutkin tutut espoolaiset vihreät poliitikot. Pääsemme lisäksi tutustumaan myös aivan tuoreisiin kasvoihin ja kuulemaan miksi he ovat päättäneet lähteä ehdolle 18. huhtikuuta pidettäviin kuntavaaleihin.

Espoon Vihreät suuntaa tuleviin kuntavaaleihin poikkeuksellisesta pandemiatilanteesta huolimatta vahvoista asetelmista. “Nyt koossa oleva ehdokasjoukko on todella monipuolinen ja hyvin espoolaisia kuvastava: ehdokkaiden ikähaitari on 18-76 ikävuoteen ja mukana on niin duunareita kuin tohtoreita aina Otaniemestä Karhusuolle. Moninaisuus näkyy samoin ehdokkaiden ammateissa. Mukana on bussikuskia, poliisia, taiteilijaa, opettajaa, lääkäriä, yrittäjää, rautakaupanmyyjää ja tietenkin myös diplomi-insinööriä. Ehdolla ovat myös kaikki Espoon neljä vihreää kansanedustajaa ja suurin osa valtuustoryhmästä,” kommentoi Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni, joka avaa kampanjastartin nettilähetyksen. “Ehdokkaissamme näkyvät hyvin myös erilaiset elämäntilanteet, sillä ehdokkaissa on tosiaan niin nuoria opiskelijoita kuin eläkeläisiäkin, suurtalouksien perheenpäitä ja yksineläviä, mutta espoolaiseen tapaan paljon ihan tavallisia perheenisiä ja -äitejä.”

Kampanjastartti avaa Espoon Vihreiden kuntavaalikampanjan. Tulevina viikkoina kampanja jatkuu Espoo puhuu -tilaisuuksien sarjalla, joissa kuntalaiset pääsevät tutustumaan niin Espoon Vihreiden ehdokkaisiin kuin vaaliteemoihinkin. Yhdeksän eri tilaisuuden teemat vaihtelevat ja ne pohjautuvat Espoon Vihreiden vaaliohjelmaan.

Espoon Vihreiden kampanjastartin ohjelma:

10:00-10:10 Espoon Vihreiden kampanjastartti! 
Espoon Vihreiden kampanjan avaavat ja päivän ohjelmasta kertovat Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni sekä toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen

10:10-10:25 Vihreyttä Suomen ja Euroopan tasolla! 
Europarlamentaarikko Ville Niinistön terveiset kuntavaaleihin!

10:25-10:35 Tehdään yhdessä vihreä Espoo!
Miten kunnissa ja Espoossa voidaan huomioida ilmasto ja muut globaalit kysymykset? Mikä on yksittäisen valtuutetun ja ehdokkaan rooli muutoksen tekemisessä?  Ville Niinistön viisi pointtia valtuutetuksi haluavalle

10:40-10:55 Huomenna Suomi on vihreä! 
Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalon terveiset kuntavaaleihin! 

11:00-11:25  Espoon Vihreiden vaaliohjelman julkistus
Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen vpj. Henna Partanen ja Espoon Vihreän valtuustoryhmän pj. Sirpa Hertell kertovat miten teemme yhdessä Vihreän Espoon!

11:30-12:15 Paneeli: Miksi lähdit ehdolle? 
Uusien kuntavaaliehdokkaiden paneeli, jonka juontaa kaikille espoolaisille tuttu kansanedustaja ja valtuutettu Saara Hyrkkö.

12:15-12:30 Tältä näyttää Espoon Vihreiden vaalikevät 2021 
Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni ja toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen

 

Tulevat Espoo puhuu -tilaisuuksien päivämäärät ja aiheet: 

(Puhujat julkistetaan myöhemmin)

Ke 17.2. Yrittäjyys ja reilu muutos     
Ke 24.2. Mielenterveys    
Ke 3.3. Opetus, varhaiskasvatus ja koulutus     
Ke 10.3. Työllisyys, talous, raha ja verot    
Ke 17.3. Ympäristö, ilmasto ja lähiluonto Espoossa 
Ke 24.3. Hyvinvointi ja sosiaali- ja terveys  
Ke 31.3. Kulttuuri, tapahtumat ja kaupunkikulttuuiri    
Ti 6.4. Osallisuus 
Ke 14.4. Viihtyisä kaupunki