(Tiedote 4.4.2009) Espoon vihreät tavoittelevat kahta varapuheenjohtajaa Vihreiden puoluekokouksessa Jyväskylässä toukokuussa. Ehdolle asetetaan Jyrki
Kasvi ja Johanna Karimäki. Kumpikin ehdokas on espoolainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Kasvi on myös parhaillaan Vihreiden varapuheenjohtaja.

Espoo on maan toiseksi suurin kaupunki ja vihreiden keskeistä kannatusaluetta. – Vihreät ovat Espoon toiseksi suurin puolue, muistuttaa Espoon vihreiden puheenjohtaja Marjut Joensuu. Espoon Vihreiden jäsenmäärä on myös kasvanut ripeästi.

– Varapuheenjohtajana haluan kehittää pienten vihreiden paikallisyhdistysten toimintaedellytyksiä, jotka ovat huomattavan erilaiset kuin Espoon tapaisessa kaupungissa, Jyrki Kasvi toteaa. Lisäksi Kasvi haluaa jatkaa työtä vihreiden pitämiseksi huipulla suomalaisessa puoluekentässä nettipalveluiden kehittäjänä. Jyrki Kasvi korostaa myös kansalaisoikeuksien ja -vapauksien säilyttämisen tärkeyttä.

Varapuheenjohtajaehdokas Johanna Karimäki on toiminut eduskunnassa aktiivisesti vähävaraisten lapsiperheiden ja opiskelijoiden aseman sekä ympäristön puolesta.

– Tahdon varapuheenjohtajana ideoida kampanjoita, joissa teemme ajatuksiamme ja toimintaamme tutuiksi ymmärrettävällä kielellä, Karimäki linjaa tavoitettaan. Kannatuksemme kasvun pitää olla paljon voimakkaampaa kuin nyt, jotta ympäristöherätys saadaan vihrein voimin
toteutetuksi, hän jatkaa.

Lisätietoja antavat:

Espoon Vihreiden puheenjohtaja Marjut Joensuu, 040 500 2828
kansanedustaja Jyrki Kasvi, 050 511 3120
kansanedustaja Johanna Karimäki, 050 512 1948