(Espoon Vihreät tiedote 16.8.2010) Espoo päätti tänään vihreiden Sirpa Hertellin esityksestä, ettei joukkoliikenteen lipunhintoja pidä nostaa. Yksimielinen päätös oli konsernijaoston vastaus Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) lausuntopyyntöön, jossa oli esitetty lipunhintojen korottamista keskimäärin kuudella prosentilla.

– Haluan pitää lipunhinnat ennallaan, jotta joukkoliikenteen suosio kasvaisi. Kustannukset eivät ole nousseet niin paljoa, että ehdottettu kuuden prosentin korotus olisi perusteltu, sanoo konsernijaoston puheenjohtaja Sirpa Hertell Espoon Vihreistä.

Hintojen nostaminen johtaisi kierteeseen, joka karkottaisi matkustajia ja vähentäisi lipputuloja. Kehityksen pitäisi olla päinvastainen. Joukkoliikenteen pitäminen houkuttelevana on yksi Espoon ilmastostrategian tavoitteista.

– On myönteistä, että ministeri Vehviläinen on luvannut palauttaa pienenemässä olleet metrorahat valtion ensi vuoden budjettiin. Joukkoliikenteen suosion kasvattaminen vaatii  länsimetron rakentamisen sekä lipunhinnat, joihin kaikilla on varaa.

Lisätiedot:

Sirpa Hertell
Espoon konsernijaoston puheenjohtaja
050 5666818
sirpa.hertell(at)vihreat.fi