(Espoon Vihreät tiedote 18.11.2009) Vihreiden mielestä eilen neuvoteltu budjettisopu tukee espoolaisten pärjäämistä ja vahvistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa. Joukkoliikennettä uhanneet leikkaukset peruttiin ja sosiaalipalveluihin sekä opetukseen saatiin lisärahaa.

– Näin ilmastoneuvottelujen alla on hyvä signaali, että Espoo ottaa ilmastonmuutoksen torjunnan vakavasti. Budjetissa on varat päästövähennysten laskemiseen sekä kaavojen ilmastovaikutusten arviointiin, Espoon Vihreiden puheenjohtaja Marjut Joensuu sanoo.

– Olemme tyytyväisiä, että vanhusten ja vammaisten omaishoitajien tuessa säilyy kohtuullinen taso, valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina Knaapila toteaa.

Valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtajana Knaapila vastasi budjettineuvottelujen vetämisestä.

– Olen iloinen, että kaikki valtuustoryhmät ovat sovussa mukana ja tärkeistä yhteisistä asioista löytyi näin selkeä yksimielisyys, hän jatkaa.

Neuvottelijan työ ei ole lopu tähän, vaan heti seuraavaksi neuvotellaan uuden Puolarmetsän sairaalan rahoitusmallista sekä Espoon palveluverkkouudistuksesta. Palveluverkkouudistus tarkoittaa käytännössä sitä, että päätetään mitkä ovat usein käytettyjä lähipalveluja ja mitkä palvelut voidaan keskittää aluekeskuksiin tai tarjota vain muutamassa paikassa.

Lisätiedot:

Budjettineuvottelutulos Espoon kaupungin sivuilla

Marjut Joensuu
Espoon Vihreiden hallituksen puheenjohtaja
marjut.joensuu(at)gmail.com
puh. 040 500 2828

Nina Knaapila
valtuustoryhmän puheenjohtaja
nknaapila(at)hotmail.com
050-5231417