(Espoon Vihreät tiedote 2.12.2008)

Knaapila valtuustoryhmän vetäjäksi

Espoon Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajaksi tulevalle kaudelle on valittu metsänhoitaja, Account Manager Nina Knaapila. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Johanna Karimäki ja toiseksi varapuheenjohtajaksi maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Tiina Elo.

– Neljän vuoden kauteni kunnallisjärjestön puheenjohtajana huipentui vihreille menestyksekkäisiin kuntavaaleihin. Nyt Espoon toiseksi suurimpana puolueena meillä on hyvät edellytykset tehdä vihreätä politiikkaa, samalla kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta luopunut Knaapila toteaa. Knaapila on ollut 12 vuotta valtuustossa ja toiminut vuonna 2003 ryhmäpuheenjohtajana. Valtuustoryhmän nykyinen puheenjohtaja Sirpa Hertell ei asettunut ehdolle.

Joensuu kunnallisjärjestön vetäjäksi

Kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin ympäristöekonomisti, viestintä- ja koulutuspäällikkö Marjut Joensuu. Myös Espoon Vihreiden Naisten puheenjohtajana toimiva Joensuu on aikaisemmin toiminut koulujen Vihreän lippu – ympäristöohjelma parissa.

– Espoo on määrätietoisesti lisäämässä ympäristökasvatusta ja Vihreä lippu -kouluja ja on valmis panostamaan tähän rahallisesti. Meidän on varmistettava, että tulevat sukupolvet saavat riittävät eväät ilmastonmuutoksen kaltaisten suurten haasteiden ratkaisemiseen, Espoon Vihreiden uusi puheenjohtaja Marjut Joensuu toteaa.

Syyskokouksessa valittiin Espoon Vihreiden kunnallisjärjestön varapuheenjohtajaksi kansanedustajan avustaja Timo Lahti ja hallitukseen uusiksi jäseniksi Teemu Meronen, Pekka Lempiäinen ja Sami Suomalainen. Hallituksessa jatkavat Sirkku Saarikoski, Taru Saraste, Mirjami Vuori, Raili Raita-Ruponen ja Merja Ruohonen.

Kasvi eurovaaliehdokkaaksi

Espoon Vihreiden syyskokous päätti ehdottaa kansanedustaja Jyrki Kasvia Vihreiden eurovaaliehdokkaaksi.

– Monet keskeiset päätökset, esim kemikaaleista, tietoyhteiskunnasta ja ilmastopolitiikasta tehdään EU:ssa. Siksi sinne on mentävä päättämään, linjaa tapiolalainen kansanedustaja Jyrki Kasvi

Espoon Vihreät ovat 11 valtuutetullaan uuden valtuuston toiseksi suurin ryhmä. Kunnallisjärjestön jäsenmäärä on ollut vakaassa kasvussa ja jäseniä on lähes 300. Espoon Vihreät vaikuttaa kunnallispolitiikassa hyvän ympäristön ja toimivien peruspalvelujen puolesta.

Lisätiedot:
Nina Knaapila
puh. 050 523 1417

Marjut Joensuu
puh. 040 500 2828