Espoonlahti tiivistyy metron ympärille ja se tuo mukanaan myös uutta kaupunkia. Samaan aikaan on pidettävä kiinni meille kaikille rakkaista lähimetsistä ja ulkoilualueista.” linjaa Espoon Vihreiden puheenjohtaja, itsekin Espoonlahdessa asuva Kaarina Saramäki.

Lähimetsään tulee päästä jatkossakin kävellen. Koulujen ja päiväkotien lähimetsät ovat tärkeitä oppimisen ja virkistymisen paikkoja.

Sammalvuori on ainoa, isompi yhtenäinen metsäalue, joka on jalkaisin espoonlahtelaisten ja kivenlahtelaisten saavutettavissa. Alueella on merkitystä myös Kattilalaakson ja Nöykkiön asukkaille,“ sanoo kivenlahtelainen varavaltuutettu Pinja Nieminen.

Sammalvuoreen on suunniteltu lumenvastaanottopaikkaa, joka tuhoaisi ison osan nyt virkistysalueena olevaa yhtenäistä metsäaluetta. Asia jäi kaupunkisuunnittelulautakunnassa pöydälle 18.1.2017.

Vastustamme lumenkaatopaikan raivaamista virkistysmetsään. Sopivien tonttien etsimistä on edelleen jatkettava. Niiden tulisi sijaita lähellä aurattavia alueita, jotta kuljetusmatkat eivät kasva kohtuuttomiksi ja jotta runsaspäästöisiä lumensulatuskoneita ei tarvittaisi. Lumenkaatopaikat aiheuttavat myös häiriötä asukkaille, mikä pitää ottaa huomioon sijainteja valittaessa.” linjaa ympäristölautakunnan puheenjohtaja ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen Henna Partanen.

Vihreät ovat puolustaneet viheralueita kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kaupunginhallituksessa:

  • Suinonsalmen kaavan käsittelyssä 30.11.2016 vihreät esittivät asuinrakentamisen poistamista Hanikan ulkoilualueelta Suvisaarentien pohjoispuolelta.
  • Kaitaa-Iivisniemi osayleiskaavan käsittelyssä kaupunkisuunnittelulautakunnassa 2.11.2016 ja kaupunginhallituksessa 28.11.2016 vihreät esittivät asuinrakentamisen vähentämistä Hannusmetsästä.

Vihreät jatkavat työtä Espoonlahden virkistysalueiden puolesta.

Lisätietoja:

Kaarina Saramäki, p. 0503378331
Henna Partanen, p. 0407619024
Pinja Nieminen, p. 05066627