(Espoon Vihreät tiedote 13.10.2008)

Etelä-Espoon yleiskaava on vihdoin saatava lainvoimaiseksi. Vaikka yleiskaavassa on Uudenmaan ympäristökeskuksen mielestä puutteita, niiden takia ei kannata vaarantaa yleiskaavaan vahvistamista. Ne voidaan ottaa huomioon jatkossa asemakaavoja tehtäessä.

– Nyt saatu yleiskaava on kompromissi, mutta se turvaa hyvin lähivirkistysalueet. Etelä-Espoon rakentamispaineet ovat kovat ja yleiskaavan puuttuessa kaikki viheralueet ovat rakentamisuhkan alla, joten on tärkeää saada yleiskaava alueelle, toteaa tilanteesta vihreiden Raimo Inkinen, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja.

Yleiskaavalla päätetään kuinka monta hehtaaria rakennusmaata tai viheraluetta Etelä-Espooseen varataan, ei sitä montako ihmistä Espooseen muuttaa. Tarvittaessa yleiskaavaa voidaan tarkistaa vaikka kymmenen vuoden välein.

Vihreiden mielestä tärkeää on uusien rakentamisalueiden pitäminen kohtuullisen vähäisenä ja liittyneenä olemassa olevaan rakennettuun ympäristöön. Tiivis kaupunkirakenne on kustannustehokas ja takaa hyvät joukkoliikenteen ja muut palvelut samalla kun viheralueet säilyvät.

Lisätiedot:

Raimo Inkinen (vihr.)
kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja
kaupunginvaltuutettu
GSM 050 521 3255