Monikulttuurinen pesäpallopäivä_instaLuvassa on koko perheen pelipäivä ja tervetulleita ovat kaikki kansallisuuteen, ikään, poliittisiin mielipiteisiin tai pesäpallotaitoihin katsomatta. Olemme kutsuneet paikalle erityisesti Espoossa asuvia turvapaikanhakijoita opettelemaan kanssamme pesäpalloa.

Aloitamme klo 10 treenailemalla ja klo 12 pelataan paikalta muodostuneilla joukkueilla. Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa, omia eväitä kannattaa myös varata mukaan. Tapahtuman sivut facebookissa

Mukana pelaamassa mm. kansanedustajat Johanna Karimäki ja Ozan Yanar sekä vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu.

“Vihapuhetta ja ennakkoluuloja on nyt liikkeellä aivan liikaa. Suomi tarvitsee yhdessä tekemistä, eteenpäin katsomista ja asennetta, jossa kaikki otetaan mukaan taustasta riippumatta. Meillä on suuri haaste ja samalla mahdollisuus onnistua tänne tulleiden turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa hyvin. Jokainen on vastuussa myös omasta kotoutumisestaan, mutta tueksi tarvitaan inhimillistä politiikkaa, kontakteja suomalaisiin ja mahdollisuuksia koulutukseen ja työhön” sanoo kansanedustaja Johanna Karimäki

Espoo on ottanut vastaan suuren osan Suomeen yksin tulleista alaikäisistä turvapaikanhakijoista.

“Espoon kaupunki reagoi turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun syksyllä nopeasti. Kaupungin virkamiehet, vastaanottokeskusten työntekijät ja lukemattomat vapaaehtoiset ovat auttaneet tänne saapuneita ihmisiä pääsemään uuden elämän alkuun Espoossa. Tällä tapahtumalla haluamme omalta osaltamme toivottaa uudet espoolaiset tervetulleiksi. Haluan kutsua kaikki espoolaiset pelaamaan kanssamme pesistä ja tutustumaan uusiin ihmisiin!” toivottaa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu

Kotoutuminen tarkoittaa sitä, että maahanmuuttaja sopeutuu suomalaiseen yhteiskuntaan ja omaksuu uusia tietoja, taitoja ja toimintatapoja, jotka auttavat häntä osallistumaan aktiivisesti uuden kotimaansa elämänmenoon.

”Pesäpallo on käytännössä kaikille maahanmuuttajille tuntematon osa suomalaisuutta. Integroituminen suomalaiseen kulttuuriin onkin luontevaa aloittaa yhteisöllisestä kansallispelistämme! Espoon Pesis on Etelä-Suomen suurin junioriseura ja toivottaa kaikki uudet ja vanhat espoolaiset tervetulleiksi mukaan toimintaan ” toteaa tapahtuman pesäpallo-osuudesta vastaavan Espoon Pesiksen puheenjohtaja Emmi Eteläsalo.

“Urheilu ja harrastustoiminta on erittäin tärkeä ja tehokas keino kotoutua uuteen yhteiskuntaan. Yhteinen tekeminen, uusien ystävien löytäminen, sitä kautta kielitaidon parantaminen saavat ihmisiä mukaan yhteiskuntaan. Olen itse enemmän jalkapalloihmisiä, mutta pesäpalloakin pelaan ilomielin, kun siihen on mahdollisuus. Kaikki mukaan tähän hienoon viikonlopputapahtumaan”, sanoo kansanedustaja Ozan Yanar.

Espoon Pesiksen tiedote tapahtumasta