(Espoon Vihreät tiedote 24.10.2008) Budjettineuvottelut käynnistyvät heti vaalien jälkeisellä viikolla. Espoon Vihreiden tärkeimmät tavoitteet Espoon vuoden 2009 budjettiin ovat joukkoliikenteen lipunhintojen alentaminen, opetuksen tason turvaaminen sekä nuorten ja vanhusten hyvinvoinnista huolehtiminen.

– Budjettineuvottelut alkavat heti vaalien jälkeen, mutta haluamme olla avoimia ja kertoa keskeiset tavoitteemme jo ennen vaaleja, kertoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell. Tärkeintä on joukkoliikenteen lipunhintojen alentaminen: seutulippu on saatava sisäisen lipun hinnalla.

Ilmastonmuutoksen torjunta maksaa itsensä takaisin, joten siihen tulee panostaa talouden taantumasta huolimatta. Joukkoliikenteen lisääntyessä yksityisautoilu ja ruuhkat vähenevät. Tällöin lisäkaistojen rakentamisesta rahat voidaan käyttää tärkeämpiin kohteisiin, vaikka homekoulujen korjaamiseen.

– Nuorista on huolehdittava, mikä tarkoittaa että opetuksen rahoista ei saa karsia. Vihreät ovat pitkään puolustaneet koulujen resursseja ja
samalla linjalla jatketaan. Samoin nuorten mielenterveyspalveluihin
tulee panostaa. Oikea-aikainen psykiatrinen hoito voi pelastaa nuoren
tulevaisuuden, Espoon vihreiden puheenjohtaja Nina Knaapila sanoo.

Ennaltaehkäisy on tärkeintä ja vähentää kuluja pitkällä aikavälillä. Espoon Vihreät tulee ehdottamaan korotusta vanhustenhoidon nykyiseen tasoon. Yhä useampi vanhus tarvitsee tukea kotona selviytymiseen.

Rohkeutta on myös kertoa mistä varat saadaan. Ensi vuoden talous on tiukempi kuin kuluvan  vuoden. Uusia väylähankkeita voidaan lykätä ja pidemmällä aikavälillä lisävarat joukkoliikenteen parantamiseen saadaan ruuhkamaksuista. Energiansäästötoimet kaupungin kiinteistöissä maksavat
itsensä nopeasti takaisin. Kaupungintalon kalliiseen purkamiseen ei ole syytä ryhtyä vaan peruskorjata talo. Vihreät ovat esittäneet myös voimalaitosrakennusten kiinteistöveron korotusta.

Lisätiedot:
Sirpa Hertell
valtuustoryhmän ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja
sirpa.hertell(at)vihreat.fi
gsm 050 566 6818

Nina Knaapila
Espoon Vihreiden puheenjohtaja, valtuutettu
nknaapila(at)hotmail.com
050-5231417