Ensi vuonna Espoon joukkoliikenteessä on suurten muutosten vuosi.  Länsimetron käyttöönoton lisäksi uusi vyöhykemalli vaikuttaa lippujen hinnoitteluun myös Espoossa.

Vihreät ovat tyytyväisiä, että konsernijaosto päätti äänin 5-4 kannattaa Vihreiden tavoitteiden mukaisesti HSL:n esitystä pitää lipunhinnat nykyisellään vuonna 2018 ja selvittää B-vyöhykkeen laajentamista Espoossa. Lisäksi jaosto hyväksyi Vihreiden esitykset joukkoliikenteen ja erityisesti Länsimetron liityntäliikenteen palvelutason toimivuuden tarkasta seurannasta ja poikittaisliikenteen kehittämisestä.

”Länsimetro on kallis investointi. Jotta siitä saadaan täysimääräinen taloudellinen ja ekologinen hyöty irti, on joukkoliikenteen hintojen oltava käyttäjille houkuttelevat. Viimeistään Länsimetron jatkuessa Espoonlahteen ja kaupunkiradan Kauklahteen on kaikkien joukkoliikenteen solmukohtien oltava samalla B- vyöhykkeellä.” toteaa Sirpa Hertell, Espoon Vihreiden valtuutettu ja HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja.

”Vaikka Länsimetro nopeuttaa monien matkoja, olemme huolestuneita siitä, että liityntäliikenteeseen siirtymisen myötä matka-ajat pidentyvät osalla joukkoliikenteen käyttäjistä. Vaadimme, että nyt pitää seurata tilannetta hyvin tarkasti ja tehdä tarvittaessa nopeita korjausliikkeitä, jotta uusi linjastokokonaisuus vastaa asukkaiden liikkumistarpeita.” lisää Tiina Pursula, Espoon Vihreiden uusi valtuutettu ja Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen.

Kohtuulliset lipunhinnat ja hyvä joukkoliikenteen palvelutaso on ollut Espoon Vihreiden tärkeä kuntavaalitavoite. Lisäksi Espoon Vihreät haluavat varmistaa, että joukkoliikenne on asukkaille mahdollisimman toimivaa ja sujuvaa. Vihreät ovat korostaneet myös sujuvan poikittaisen joukkoliikenteen merkitystä.

”Joukkoliikenne Helsingin keskustaan toimii, mutta poikittainen liikenne ei. Poikittaisliikenteen kehittämistä tulee jatkaa tiiviisti raidejokerin ja 560 runkolinjan lisäksi, huomioiden erityisesti Kehä III työmatkaliikenne.” painottaa konsernijaoston jäsen Hanna Hukari.