Espoon Vihreät julkisti vaaliohjelmansa kevään kuntavaaleihin lauantaina 13.2. kampanjastartissaan.

“Ohjelman vihreänä lankana on kertoa kuinka luomme kaikille asukkaille viihtyisän ja toimivan kaupungin, jossa on hyvä elää ja asua. Arki sujuu, palvelut pelaavat ja kestävä elämäntapa on helppo ja luonteva valinta. Meille tärkeää on, että Espoo on innostava ja yhteisöllinen kaupunki, jossa kannustetaan yrittämään, kokeilemaan ideoita ja tarjotaan mahdollisuuksia tavoitella unelmia,” kertoo ohjelmasta vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell. “Sellainen on huomisen vihreä Espoo.”

Ohjelma keskittyy espoolaisille tärkeisiin asioihin ja rakentuu kuuden eri teeman ympärille. Vihreä Espoo…

  • turvaa laadukkaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen 
  • edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia
  • torjuu ilmastonmuutosta ja turvaa lähimetsät 
  • on monipuolinen kulttuurikaupunki, jossa on hyvä elää ja helppo liikkua 
  • tukee työllisyyttä ja pitää huolta taloudesta 
  • lisää vaikutusmahdollisuuksia ja puolustaa ihmisoikeuksia 

“Jokaisesta teemasta löytyy vielä omat tarkemmat tavoitteensa. Kannustammekin espoolaisia tutustumaan rohkeasti ohjelmaan verkkosivuillamme, sillä se tarttuu hyvin kaupunkilaisia puhuttaviin teemoihin,” kertoo vaaliohjelmaa Hertellin kanssa kampanjastartissa esitellut Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Partanen. “Esimerkiksi minulle yksi tärkeimmistä vaaliohjelman tavoitteista on kaikkien mukana pitäminen yhteiskunnan muutoksessa. Varsinkin korona-aikana tulee huolehtia ettei kukaan putoa väliin. Yrittäjät, nuoret kuin perheetkin tarvitsevat tukensa. Koronavelan maksu ei voi jäädä vain heikoimmille.”

Tulevina viikkoina äänestäjät pääsevät tutustumaan tarkemmin vaaliohjelman sisältöön viikottaisissa Espoo puhuu -lähetyksissä, joissa ääneen pääsevät loistavat ehdokkaamme. Espoo puhuu -tilaisuudet alkavat 17. helmikuuta yrittäjyys ja reilu muutos teemalla ja jatkuvat aina vaaliviikkoon asti.

“Olen todella tyytyväinen nyt julkaistuun vaaliohjelmaan sekä ylpeä kymmenistä aktiiveistamme, jotka ovat sitä yhdessä työstäneet. On tärkeää, että teemme politiikkaa ihan kaikille espoolaisille ja puolustamme kaikkien osallisuutta päätöksentekoon. Tämän vuoksi Vihreiden vaaliohjelma löytyy kokonaisuudessaan myös ruotsiksi ja englanniksi,” kommentoi Espoon Vihreiden kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Brunni. “Rohkeaa ja suoraselkäistä vihreää politiikkaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan puolustamaan ympäristöä, koulutusta, yhdenvertaisuutta ja kaupunkilaisten hyvinvointia. Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki. Sillä on merkitystä millaisilla arvoilla kaupunkia viedään eteenpäin. Vihreät poliitikot uskaltavat olla suunnannäyttäjiä 2020-luvun päätöksenteossa,” Brunni toteaa ja toivottaa kaikki halukkaat mukaan vihreiden vaalityöhön.

Espoon Vihreiden vaaliohjelma kokonaisuudessaan:
https://www.espoonvihreat.fi/kuntavaalit-2021/vaaliohjelma/ 

Lisätietoja:

Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja
Valtteri Törmänen

valtteri.tormanen@vihreat.fi / 050 597 2007