(Espoon Vihreät tiedote 8.1.2009)

Espoon Vihreiden paikkajako syntyi hyvin sopuisasti eilen pidetyssä yleiskokouksessa, jossa jäsenistä koostuva yleiskokous hyväksyi paikkajakotoimikunnan perusteellisen esityksen pienin muutoksin. Valintoihin vaikuttivat ehdokkaiden toiveet ja äänimäärä sekä tavoite saada jokaiseen lautakuntaan sekä kokemusta että uusia voimia.

Kansanedustaja Jyrki Kasvia (44) esitetään kaupunginvaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi 2009-2010, josta hän siirtyy puheenjohtajaksi 2011-2012. Kaupunginhallituksessa vihreillä on aluksi kaksi  ja vuosina 2011-2012 kolme jäsentä.  Kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ottaa pääsihteeri Sirpa Hertell (53), joka toimii myös konsernijaoston puheenjohtajana. Jäseniksi nousevat diplomi-insinööri Matti Kuronen (29) ja vuosiksi 2011 – 2012 valtiotieteiden maisteri Tony Hagerlund (32).

YTV:n hallituksessa aloittaa Account Manager Nina Knaapila (42) ja HUSin hallituksessa teatterinjohtaja Kirsi Aropaltio. Maakuntavaltuustossa Espoon Vihreitä edustavat kansanedustajat Johanna Karimäki ja Jyrki Kasvi.

Hyvän vaalituloksen ansiosta vihreillä on ensimmäistä kertaa hallussaan tärkeä kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajuus, jonka ottaa ympäristösuojelutieteen maisteri Tiina Elo. Lautakunnan toisena jäsenenä on Kaisa Rastimo.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajana aloittaa opintosihteeri Marjo Matikka ja jäsenenä Inka Hopsu. Suomenkielisessä opetuslautakunnassa jäseninä ovat Veera Lampi ja Markku Hannula ja ruotsinkielisessä Tesi Binder. Sosiaali- ja terveyslautakunnassa toimivat Hannele Helander ja Jyrki Myllärniemi. Tarkastuslautakunnassa jäseninää ovat Sirkka-Liisa Korkala ja Mika Levänen. Tilaliikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajuuden ottaa Marjut Joensuu ja jäseneksi tulee Timo Lahti.

Ympäristölautakunnan puheenjohtajana aloittaa diplomi-insinööri Tiina Pursula, liikuntalautakunnan varapuheenjohtajana opettaja Pia Aarrekivi, rakennuslautakunnan varapuheenjohtajana valtiotieteiden maisteri Merva Mikkola sekä päivähoitojaoston puheenjohtajana diakoni Jyrki Myllärniemi.

Yleiskokouksen ainoa äänestys käytiin Espooonkruunun hallituksen varapuheenjohtajan paikasta, johon valittiin yrittäjä Sami Suomalainen. Vaalivoiton ansiosta vihreät saivat nyt myös paikan Länsimetro oy:n hallitukseen, johon tulee Raimo Inkinen.

Lopullisen paikkajakoesityksen viimeistelee Espoon Vihreiden hallituksen ja valtuustoryhmän yhteiskokous sunnuntaina ja ylikunnallisista paikoissa
puolueiden väliset neuvottelut ovat osin kesken. Espoon
vihreiden yleiskokouksen esitys kokonaisuudessaan on nähtävissä täältä.

Lisätiedot:

Nina Knaapila
valtuustoryhmän puheenjohtaja
nknaapila(at)hotmail.com
050-5231417