(Espoon Vihreät tiedote 13.8.2009) Seksuaalisen tasa-arvosta kertovan ”Uskalla olla itsesi – myös urheilussa” -kampanjan on päästävä Espoon liikuntapaikoille, vaativat Espoon Vihreät.

– Kampanjan tarpeellisuus paljastuu sen saamasta vastaanotosta. Toivon, että liikuntalautakunta päättää toisin kuin liikuntatoimen johtaja Mauri Johansson, Espoon Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina Knaapila esittää.

Liikuntalautakunnan vihreä varapuheenjohtaja Pia Aarrekivi on samalla linjalla:
– Aion kysyä ensi torstain kokouksessa miten liikuntatoimi ottaa suvaitsevaisuuden esille.  Avoimuus ja asiallisuus vie pohjaa homottelulta ja herjan heitolta. Salailun ja piilottelun sijaan voidaan keskittyä tasavertaiseen oikeuteen urheilussa.

– Nyt olisi  sopiva hetki myös jakaa Suomen Liikunnan ja Urheilun ”Lupa kuulua, lupa näkyä” -opasta. Siinä kerrotaan, mistä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä puhuttaessa on kysymys ja se antaa käytännön ohjeita erilaisuutta suvaitsevaan keskusteluun ja toimintakulttuuriin, kirjaa kirjoittamassa ollut Pia  Aarrekivi kertoo.

Laki yhdenvertaisuudesta edellyttää, ettei ihmisiä kohdella millään tavalla eriarvoisesti sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen takia. Uskalla -kampanja herättää tiedostamaan olemassa olevat asenteet ja ennakkoluulot. Liikunta ja urheiluharrastukset kuuluvat kaikille.

Uskalla olla itsesi – myös urheilussa” -kampanjan  (www.uskalla.fi) takana ovat Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) ja Seta sekä useita muita tahoja, kutenVantaan liikuntatoimi sekä Espoon ja Vantaan nuorisotoimet.

Linkkejä:
www.slu.fi/reilu peli/tasavertaisuus
www.uskalla.fi

Lisätiedot:

Nina Knaapila
valtuustoryhmän puheenjohtaja
nknaapila(at)hotmail.com
050-5231417

Pia Aarrekivi
liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja
pia.aarrekivi(at)kolumbus.fi
0400-130000