(Espoon Vihreiden tiedote 22.4.2008) Sosiaaliseen luottoon tulee tälle vuodelle osoittaa lisää varoja 400 000 euroa, toteavat Espoon vihreät. Sosiaalinen luototus on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta toimintaan varattujen rahojen loppuminen uhkaa keskeyttää toiminnan alkusyksystä

– Vihreät esittivät budjettineuvotteluissa 200 000 euron lisävaroja sosiaalista luottoa varten. Budjettineuvottelussa toimintaan ei myönnetty lisää rahaa mutta päätettiin kuitenkin, että rahojen on riitettävä sosiaalisiin luottoihin koko vuodeksi. Nyt on aika lunastaa tämä lupaus, toteaa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen sekä Espoon vihreiden varapuheenjohtaja Tony Hagerlund.

Espoo alkoi 1.10.2007 myöntämään sosiaalista luottoa. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu pienituloisille ja vähävaraisille espoolaisille, joilla ei ole mahdollisuutta saada muuta lainaa esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai luottohäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalisia lainoja on viiden kuukauden toiminnan aikana mennessä myönnetty 49 espoolaiselle, keskimäärin 7000 euroa. Muiden suomalaisten kaupunkien kokemuksien mukaan sosiaalinen luottoon sijoitetut rahat palaavat ajan myötä kaupungille takaisin.

– Kyseessä on humaani ja kustannustehokas tapa tukea apua tarvitsevia. Luoton myöntämisen yhteydessä käydään myös läpi hakija taloudellinen tilanne – samassa siis harjoitetaan tehokasta velkaneuvontaa, korostaa Hagerlund.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 15.4. esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle 400 000 euron lisävaroja sosiaaliseen luototukseen. Espoon vihreät korostavat, että lautakunnan perusteltua näkemystä tulee noudattaa.

Lisätietoja:

Tony Hagerlund

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, Espoon vihreiden varapuheenjohtaja

gsm 050 544 3323