(Espoon Vihreät Naiset Tiedote 1.3.2011) Espoon Vihreät Naiset haluaa edistää ruuan arvostusta ja vastustaa sen hukkaan heittämistä. Yhdistys julistaakin kilpailun parhaasta ruuan säästöä edistävästä niksistä.

Foodspill-tutkimuksen mukaan suomalaiset kotitaloudet heittävät keskimäärin 5 prosenttia hankituista elintarvikkeista roskiin. Tämä tarkoittaa, että kotitaloutta kohti yli 50 kiloa hyvää ruokaa menee hukkaan vuosittain.

Ruokamme tuotetaan tehokkaammin ja halvemmalla kuin koskaan. Käytämme myös ruokamenoihin pienemmän osan tuloistamme kuin aikaisemmin.

– Ruuan arvostus näyttää laskeneen, kun pitkälle jalostettuja elintarvikkeita heitetään näinkin paljon hukkaan, toteaa kansanedustaja Johanna Karimäki.

Ruoantuotanto aiheuttaa kuitenkin jopa kolmanneksen kotitalouksien ympäristökuormituksesta. Siksi hukkaan menevän ruoan vähentäminen on helppo ja merkittävä ympäristöteko, johon kaikki voimme osallistua.

Nykypäivän kuluttaja tarvitsee vain uusia ideoita, miten selvitä arkipäivän rutiineissa elintarvikkeiden huolellisesta ja tarkasta käytöstä.

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua osoitteessawww.vihreatnaiset.fi/espoo

Kilpailuaika on 1.3.2011-31.4. 2011, voittaja julistetaan toukokuussa 2011. Voittajaniksin lähettänyt saa palkinnoksi kassillisen luomutuotteita ja kymmenelle ensimmäisenä niksinsä lähettäneelle on luvassa yllätysluomutuotepalkinto.

Lisätietoja:
Johanna Karimäki, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
Marja Nuora, etunimi.sukunimi@kolumbus.fi