osa 28.9 nimetyistä kuntavaaliehdokkaista

“Saimme hyvän lisäyksen loistavaan ehdokaskaartiimme, sopivasti uusia nimiä ja kokeneita konkareita. Vihreiden listalle on ollut nyt tunkua ja vaalityötä on aloitettu hyvällä fiiliksellä. Tavoitteenamme on mahdollisimman monipuolinen lista, joten ota rohkeasti yhteyttä jos ehdokkuus kiinnostaa” kannustaa Espoon Vihreiden puheenjohtaja Kaarina Saramäki.

Yksi uusista nimetyistä ehdokkaista on ohjelmistoalan startup-yrittäjä Allan Halme. ”Minulle tärkeää on asukkaille viihtyisä, tiivis ja vehreä Espoo, joka on toimiva ja tehokas. Nykyaikaisen tietotekniikan sekä älypuhelinten ja -laitteiden avulla voimme luoda älykkäämmän kaupungin, joka käyttää verorahoja sekä muita yhteisiä resurssejamme viisaammin ja tehokkaammin.”

Ensimmäistä kertaa ehdolle lähtee myös 20-vuotias Paula Karhunen. ”Nuorisovaltuustohommien jäätyä taakse, päätin hakea aikuisten sarjaan. Kuntavaikuttamisesta on kertynyt jo kokemusta ja sitäkin enemmän minulla on paloa jatkaa vaikuttamisen parissa. Haluan vaikuttaa erityisesti homekoulujen nopeampaan korjaamiseen ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin.”

Yrittäjä ja valtuutettu Mari Anthoni hakee jatkokautta valtuustossa niin kuin lähes koko muukin nykyinen valtuustoryhmä. “Haluan olla puolustamassa pehmeitä arvoja ja tekemässä inhimillistä, oikeudenmukaista ja hyvinvoivaa kaupunkia. Kestävin ja reiluin tapa huolehtia talouden tasapainosta on panostaa terveellisiin kouluihin ja päiväkoteihin, laadukkaaseen opetukseen, terveyserojen kaventamiseen sekä syrjäytymisen ehkäisemiseen. Elinvoimainen ja menestyvä kaupunki muodostuu hyvinvoivista kuntalaisista.”

Sosiaalialan suunnittelija ja varavaltuutettu Pinja Nieminen lähtee ehdolle puolustamaan tasa-arvoisia palveluita. “Olen saanut vaikuttaa kaksi kautta sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja haluan hyödyntää tätä kokemusta jatkamalla työtä esimerkiksi vanhustenhoidon ja mielenterveyspalvelujen kehittämisen puolesta. Tahdon olla myös mukana tekemässä espoolaisista päiväkodeista ja kouluista Suomen parhaita. Lasten ja nuorten hyvinvointiin pitää panostaa. Siksi esimerkiksi pienet päiväkotiryhmät ja toimivat perheiden palvelut ovat niin tärkeitä.”

Vaalisuunnitelmistamme ja siitä, miten ehdokkaaksi pääsee, voit lukea lisää täältä

Espoon Vihreiden 28.9 nimetyt kuntavaaliehdokkaat

Anthoni Mari
Castren Verna
Halme Allan
Helander Hannele
Karhunen Paula
Koponen Noora
Koskinen Katja
Kytö Juhani
Lahti Rainer
Lampi Veera
Le Clech Rodolphe
Nieminen Pinja
Pesonen Susanna
Pursula Tiina
Repo Tiina
Runonen Kimmo
Sorri Mikael
Suominen Petri
Tuomanen Toni
Uusisilta Matias
Viitanen Sanna

Aikaisemmin nimetyt 48 ehdokasta löydät täältä