Espoon Vihreät järjestää elokuussa kaksi ylimääräistä yleiskokousta 5. elokuuta ja 10. elokuuta, jolloin käsitellään Espoon Vihreiden tärkeitä luottamushenkilövalintoja.

Espoon Vihreät päättää omasta luottamuspaikkajaostaan vuosille 2021-2025 torstaina 5.8.2021 klo 16:00. Paikkajakoa on valmistellut vaalien jälkeen kansanedustaja Inka Hopsun puheenjohtajama paikkajakotyöryhmä Espoon Vihreiden pelisääntöjen mukaisesti. Paikkajakotyöryhmän esitys on vielä luottamuksellinen, mutta yhdistyksen kokouksen hyväksymä esitys paikkajaoksi on julkinen heti kokouksen päätyttyä. Virallisesti koko kaupungin luottamuspaikkajako vahvistetaan 30.8. järjestettävässä Espoon uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa.

Samassa yleiskokouksessa 5.8. Espoon Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan Antti Brunnin tilalle loppuvuodeksi 2021. Brunni ilmoitti heinäkuun alussa luopuvansa kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta 5.8. alkaen. Brunni kertoi Espoon Vihreiden tiedotteessa tuolloin, että hän alkaa työstämään seuraavaksi taiteen tohtorin väitöskirjaa Lapin yliopistoon.


Espoon Vihreät valmistautuu syksyn puoluekokoukseen

Espoon Vihreät kokoontuu toiseen ylimääräiseen yleiskokoukseen tiistaina 10.8.2021 klo 17:00 alkaen. Tässä kokouksessa kunnallisjärjestö käsittelee Vihreiden tulevassa puoluekokouksessa 11.-12.9.2021 tehtäviä henkilövalintoja. Puoluekokouksessa valitaan puolueen puheenjohtaja,  kahden vuoden toimikausiksi myös kolme varapuheenjohtajaa, puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa, puoluesihteeri sekä puoluehallituksen muut jäsenet (8 + 8 varajäsentä) ja puoluevaltuuskunnan muut jäsenet (40 + 40 varajäsentä).

Henkilövalinnoista on odotettu poikkeuksellisen jännittäviä, sillä Vihreiden nykyinen puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi 7.7. odottavansa lasta. Tämä tarkoittaa, että mikäli puoluekokous valitsee Maria Ohisalon jatkokaudelle vihreiden puheenjohtajaksi, pääsevät tuleva puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä syksyn aikana päättämään siitä, kuka tuuraa Ohisaloa sisäministerinä kevään 2022 ajan. Vihreiden puoluehallitus taas päättää, kuka varapuheenjohtajista sijaistaa puolueen puheenjohtajaa.

Kaikki puoluejohtoon (puolueen puheenjohtajistoon, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajistoon sekä puoluesihteeriksi) hakevat henkilöt ovat tervetulleita esittäytymään Espoon Vihreiden kokousväelle 10.8. Espoon Vihreiden ulkopuoliset hakijat voivat olla yhteydessä toiminnanjohtaja Valtteri Törmäseen, mikäli he haluavat osallistua kokoukseen.


Yleiskokoukset järjestetään etäyhteydellä

Molemmat Espoon Vihreiden yleiskokoukset järjestetään pääasiassa etäkokouksena ja niistä on lähtenyt jäsenille tietoa sähköpostitse jäsenrkirjeessä. Vaikka kokouksilla onkin fyysinen kokoontumispaikka, on toivottavaa, että edustaja tulisi paikalle vain välttämättömistä syistä. Näin turvaamme kaikkien osallistujien terveyden.

Molempiin kokouksiin pitää ilmoittautua etukäteen. Osallistumislinkki kokoukseen lähetetään vain ennakkoon ilmoittautuneille sähköpostitse ennen kokousta. Mikäli olet Espoon Vihreiden tai sen jäsenjärjestön jäsen, mutta et ole saanut kutsua, niin ole yhteydessä toiminnanjohtaja Valtteri Törmäseen (valtteri.tormanen@vihreat.fi).

Kokouksessa äänivaltaisia edustajia ovat jäsenyhdistysten sääntöjensä mukaan valtakirjalla nimeämät kokousedustajat. Jokainen yhdistysjäsenen äänivaltainen edustaja käyttää yhdistyksen kokouksessa kymmentä (10) ääntä. Espoon Vihreiden suorilla henkilöjäsenillä on yhdistyksen kokouksessa kullakin yksi ääni. Kaikki Espoon Vihreiden jäsenet, jäsenyhdistysten jäsenet ja luottamuspaikoille hakevat ovat kuitenkin tervetulleita seuraamaan kokousta.

Jäsenyhdistysten äänimäärät yleiskokouksissa, kokousten esityslistat, paikkajakotyöryhmän esityspaikkajaoksi sekä ilmoittautumislomake ovat lähteneet Espoon Vihreiden jäsenille sähköpostitse jäsenkirjeessä 27.7.2021.Lisätietoja yleiskokouksiin liittyen antaa:

Valtteri Törmänen
Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja
valtteri.tormanen@vihreat.fi
050 597 2007