Espoon Vihreät valitsivat tänään ehdokkaansa Espoon kunnallisiin luottamustehtäviin. Kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Tiina Elo sekä jäseniksi Saara Hyrkkö ja Jyrki Myllärniemi. Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin ensimmäisen kahden vuoden kaudelle Sirpa Hertell. Jyrki Kasvi toimii valtuuston puheenjohtajana vuoden 2015.

”Vaalivoitto antaa Vihreille entistä laajemmat vaikuttamismahdollisuudet kaikilla päätöksentekotasoilla. Jatkamme entistä vahvempina töitä avoimuuden, ympäristön ja laadukkaiden lähipalveluiden puolesta”, sanoo Tiina Elo.

Valtuustoryhmä valitsi ryhmäpuheenjohtajaksi Inka Hopsun sekä varapuheenjohtajiksi Mari Nevalaisen ja Kirsi Louhelaisen.

”On ilo lähteä johtamaan isoa ryhmää, joka on täynnä aktiivisia ja osaavia valtuutettuja. Erityisesti opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohtajuuden kautta voimme entistä paremmin edistää lasten ja nuorten hyvinvointia Espoossa”, iloitsee Inka Hopsu ja jatkaa: ”Vaalivoiton myötä saimme lisää myös muita keskeisiä luottamustehtäviä.”

Ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen. Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajaksi Kirsi Louhelainen, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajaksi Susanna Rahkonen ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohtajaksi Inka Hopsu. Rakennuslautakunnan varapuheenjohtajana jatkaa Merva Mikkola. Kestävä kehitys -ohjelmaryhmän puheenjohtajaksi valittiin Sirpa Hertell ja Osallistuva Espoo -ohjelmaryhmän varapuheenjohtajaksi Mari Nevalainen.