(Espoon Vihreät tiedote 27.1.2011)Espoon Vihreiden mielestä palvelusetelin asemaa ei pidä vakinaistaa, jos sen todetaan esimerkiksi vaikeuttavan pienituloisten vanhusten mahdollisuutta saada itselleen hoivakotipaikka. Parhaimmillaan palveluseteli voi lisätä joustavuutta ja kokeilua on seurattava ja arvioitava tarkasti. Espoo kokeilee palveluseteliä vanhusten hoiva-asumisessa vuosina 2011-2012.

”Palveluseteli ei saa tarkoittaa sitä, että kaupunki tarjoaa aiempaa vähemmän hoivakotipaikkoja joko omana toimintana tai ostopalveluna ja vanhus joutuu käytännössä joko turvautumaan itselleen liian kalliiksi tulevaan palveluseteliin tai jonottamaan hoivakotipaikkaa huonokuntoisena”, sanoo sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Pinja Nieminen.

”Lain mukaan asiakkaalla on aina oikeus kieltäytyä setelistä, jolloin palvelu on järjestettävä kunnan toimesta tai kunnan tarjoamana ostopalveluna. Siksi palvelusetelin on mielestäni oltava vain kuntapalveluja täydentävä lisä ja muulla tavoin tuotetut palvelut enemmistönä”, jatkaa kansanedustaja Johanna Karimäki.

Yhteystiedot:

Johanna Karimäki
kansanedustaja, valtuutettu
johanna.karimaki(at)eduskunta.fi
gsm 050 5121948

Pinja Nieminen
sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
pinja404(at)gmail.com
gsm 050 66627

Luettu %count kertaa –