(Espoon Vihreät 2.6.2012) Entinen kansanedustaja Susanna Rahkonen lähtee Espoon Vihreiden ehdokkaaksi ensi syksyn kunnallisvaaleissa. Kauklahdessa asuva Rahkonen, 44, on toiminut aiemmin viisi kautta SDP:n kaupunginvaltuutettuna
Espoossa. Kansanedustajana hän oli kaksi kautta vuosina 1999–2007. Ammatiltaan hän on juristi.

– Vetäydyin SDP:n vuoden 2008 puoluekokouksen jälkeen politiikasta, koska koin etten saanut siinä toimintaympäristössä itsestäni irti sitä, mihin tiesin pystyväni. Hyppäys Vihreisiin tapahtui pitkän kypsyttelyn jälkeen, Rahkonen sanoo.

Vihreissä Rahkonen sanoo arvostavansa puolueen avoimuutta ja epähierarkkisuutta. Hän pitää tärkeänä, että vihreät suuntautuvat vahvasti tulevaisuuteen: kohtuullinen elämä ja talouden sovittaminen ympäristön kantokyvyn rajoihin ovat yhteiskunnalle elintärkeitä tavoitteita.

Rahkonen perustelee päätöstään laajemmin blogissaan osoitteessa http://susannarahkonen.blogspot.com.

Espoon valtuustossa Rahkonen haluaa edistää muun muassa lasten ja nuorten kouluympäristön turvallisuutta ja koulutuksen tasa-arvoa. Muita tärkeitä tavoitteita ovat esimerkiksi kohtuuhintainen asuminen, hyvä joukkoliikenne ja kaupunginosien asukastoiminnan kehittäminen.

Espoon vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Elo iloitsee siitä, että Rahkonen on löytänyt uuden poliittisen kodin Vihreistä.

– Susannan arvot ja tavoitteet osuvat hyvin yksiin Vihreiden tavoitteiden kanssa, joten uskon, että saamme hänestä loistavan valtuutetun seuraavalle vaalikaudelle, iloitsee valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Elo.

Espoon Vihreiden listalla on nyt 37 julkistettua ehdokasta. Seuraavat ehdokkaat nimetään 18.  kesäkuuta. Vihreät asettavat syksyn vaaleihin Espoossa täyden 112 ehdokkaan listan.

Lisätiedot:

Susanna Rahkonen, p. 040 741 3770
Espoon vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Elo, p. 045 261 7447