Espoon Vihreät on täydentänyt ehdokaslistaansa huhtikuussa pidettäviin kuntavaaleihin osaavalla ehdokasjoukolla.

Yhtenä mielenkiintoisena nimenä listalle tulee pitkän linjan vihreä toimija, kestävän kehityksen ammattilainen ja koulutuksen & liikunnan moniosaaja Meri Löyttyniemi, joka työskentelee Aalto-yliopistossa. Yli 20 vuoden kokemuksellaan hän on Pohjois-Euroopan johtavia kestävän kehityksen asiantuntijoita korkeakoulumaailmassa. Työurallaan hän on ehtinyt Aallon ja TKK:n lisäksi työskentelemään aiheen parissa niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä Brysselissä ja Strasbourgissakin. Urheilun puolella hän on ollut Suomen nuorten koripallomaajoukkueen kapteeni, naisten Suomen mestari sekä tänä päivänä Hiilineutraali Tapiolan Honka -hankkeen vetäjä sekä tenniksen aktiivipelaaja. Lisäksi Löyttyniemi on ollut myös perustamassa Vihreitä Nuoria ylioppilaskuntapoliitikkona 90-luvulla ja Brysselin Vihreitä viime vuosikymmenellä, lukuisten muiden luottamustoimien ohella.

“Odotan mielenkiinnolla vaalikevättä ja miten voimme edistää Kestävä Espoo -ohjelmaa ja vahvistaa kaupungin taloutta ja houkuttelevuutta asukkaiden ja yritysten näkökulmasta”, kertoo Löyttyniemi. “Pandemia-ajan kokemuksista on varmasti myös ammennettavaa kaupungin ilmastotavoitteiden toteuttamisessa.” 

Lisäksi mukaan liittyy Espoon kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Johanna Karimäki, joka on yhdestoista nykyinen Vihreiden valtuustoryhmän jäsen, joka lähtee tulevissa vaaleissa ehdolle.

“Olen todella iloinen Johannan liittymisestä mukaan ehdokkaiden joukkoon! Hän tuntee hyvin espoolaiset sekä espoolaisen politiikan kiemurat, ja hänellä on laajat verkostot ja hyvä ymmärrys kansallisen tasonkin politiikasta kansanedustaja ajoiltaan”, kommentoi Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni. “On olennaista, että ehdokkaiden joukossa on hyvä porukka kokeneita kuntapäättäjiä sekä täysin uusia ehdokkaita. Tämä tuo osaltaan jatkuvuutta politiikkaamme, sillä näin edellisten kausien päätökset ovat tuoreessa muistissa, mutta tavallaan koulutamme uutta vaikuttaja sukupolvea päätöksentekoon.”

Uuden sukupolven päättäjinä listalle tulevatkin nyt mukaan Opiskelija-aktivisti ja sateenkaarinuori, Aleksi Lehto (22), valmentaja, personal trainer, Lauri Voutilainen (28) sekä saamelaisvaikuttaja, valtiotieteiden ylioppilas Janne Hirvasvuopio (31). 

Alla kaikki tammikuun yleiskokouksessa julkistetut ehdokkaat:

Gyan Dookie

54

Viherlaakso

Opetusalan asiantuntija, muusikko, väitöskirjatutkija

Janne Hirvasvuopio

31

Viherlaakso

Saamelaisvaikuttaja, valtiotieteiden ylioppilas

Johanna Karimäki

48

Pohjois-Tapiola

DI, kaupunginvaltuutettu

Aleksi Lehto

22

Leppävaara

Opiskelija-aktivisti, Sateenkaarinuori

Meri Löyttyniemi

48

Haukilahti-Westend

Kestävän kehityksen erityisasiantuntija, ekonomi

Hanna Paatero

49

Bodom

Taideterapeutti, kouluttaja

Eeva Simola-Erholtz

64

Sommaröarna

Toimittaja, tietokirjailija

Lauri Voutilainen

28

Niittykumpu

Valmentaja, Personal Trainer


“Espoon Vihreiden ehdokasjoukko on tähän mennessä todella monipuolinen ja hyvin espoolaisia kuvastava; ehdokkaiden ikähaitari on 18-76 ikävuoteen ja mukana on niin duunareita kuin tohtoreita aina Soukasta Otaniemeen ja Tapiolasta Karhusuolle. Moninaisuus näkyy samoin ehdokkaiden ammateissa: Löytyy bussikuskia, poliisia, taiteilijaa, opettaja, lääkäriä, yrittäjiä, rautakaupanmyyjää ja tietenkin diplomi-insinööriä”, kommentoi Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen. “Edustettuna ovat hyvin myös erilaiset elämäntilanteet, sillä mukana on tosiaan niin nuoria opiskelijoita kuin eläkeläisiäkin, suurtalouksia ja yksineläviä, mutta espoolaiseen tapaan paljon perheenisiä ja -äitejä.”

Nyt ehdokkaita on kasassa noin satakunta. Tavoitteena on näissäkin kuntavaaleissa täysi 112 ehdokkaan lista. Loppu ehdokaslista täydennetään Espoon Vihreiden hallituksen toimesta. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään ehdolle kuntavaaleihin Vihreiden listalta, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan tai puheenjohtajaan.

Lisätietoja:

Valtteri Törmänen, Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja
050 597 2007 // valtteri.tormanen@vihreat.fi

Antti Brunni, Espoon Vihreiden puheenjohtaja
044 554 4669 // antti.brunni@vihreat.fi