(Tiedote Espoon Vihreät 18.9.)

Espoon Vihreät ja Espoon vihreät nuoret kiinnittävät tulevan viikonlopun aikana 500 kpl vihreitä arpalippuja parkissa oleviin pyöriin ympäri Espoota. Tempauksen tarkoituksena on kiittää pyöräilijöitä ilmastonmuutoksen torjunnan hyväksi tehdystä työstä.

Voittoarpojen numerot julkaistaan Espoon Vihreiden nettisivuilla www.espoonvihreat.fi autottomana päivänä 22.9. Palkintona on vihreä pyöräilykypärä sekä 3 kpl Espoon luontokohteita esitteleviä kirjoja. Voittojen lunastusohjeet löytyvät nettisivuilta.

Vihreät esittävät ensi vuoden budjettiin 1,2 miljoonaa katujen ja puistojen kunnossapitoon. Espoon Vihreiden tavoitteena on edistää pyöräilyä varaamalla seuraavan vaalikauden aikana vuosittain 20 % lisää rahaa kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureittien suunnitteluun ja rakentamiseen. Kattava ja sujuva pyörätieverkosto on olennainen keino lisätä pyöräilyn houkuttelevuutta.

Pyöräily on sekä ympäristön että terveyden kannalta loistava liikkumistapa. YTV:n tuoreen tutkimuksen alustavien tulosten mukaan pääkaupunkiseutulaiset tekevät 32 % matkoistaan jalan tai pyörällä. Tuota osuutta voidaan merkittävästi kasvattaa parantamalla pyöräilyolosuhteita Espoossa ja koko pääkaupunkiseudulla.

Myös pyöräilyn yhdistämistä joukkoliikenteen käyttöön on helpotettava. Juna- ja metroasemille sekä keskeisiin bussiliikenteen solmukohtiin on saatava liityntäpysäköintiparkkipaikkojen lisäksi turvalliset polkupyörien säilytyspaikat.

Lisätietoja:
Lari Karreinen
toiminnanjohtaja, Espoon Vihreät
lari.karreinen(at)vihreat.fi
gsm 0400 487 642