Träskändan kartanon kulttuurihistorialliset arvot ovat kiistattomat ja päärakennus on yksi Espoon merkittävimmistä arvorakennuksista.

traskenda_3

Träskändan kartanon päärakennus. Kuva Tony Hagerlund (2008).

– Kaupungin on vihdoin selkeästi linjattava, millainen toiminta on rakennuksen arvolle sopivaa. Matkailukohteena kartano miljöineen olisi mitä upein, mutta nyt sitä ei hyödynnetä ollenkaan. Talo on kaikkien kuntalaisten yhteistä kulttuuriomaisuutta, toteaa oppaana toimiva vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Mari Anthoni.

Vihreiden mielestä Träskändan kartanon tulevaisuutta kannattaa suunnitella huomioiden synergiaedut viereisen Pikku Auroran kanssa.

– Tehdään Espooseen lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikampus, jota ympäröi ainutlaatuinen, Auroran aikainen suojeltu puisto, ehdottaa Pikku Auroran kunnostukseen merkittävästi vaikuttanut valtuuston 1. varapuheenjohtaja Sirpa Hertell.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto käsittelee 11.4. kokouksessaan Träskandan kartanon vuokrauskilpailutuksen keskeyttämistä.

– Kannatamme kilpailutuksen keskeyttämistä, koska suunniteltu majoitustoiminta ei ole rakennuksen arvolle sopivaa eikä täytä kilpailutuksen ehtoja. Sen sijaan kaupungin talousarvioon varatut korjausrahat kannattaa nyt käyttää peruskorjaukseen, jotta upean rakennuksen alennustilalle saadaan loppu, painottaa tila- ja asuntojaoston puheenjohtaja Tiina Elo.

Vihreät uskovat, että vuokralaisia löytyy, kun rakennus on kunnossa ja vuokraehdot kohtuulliset.

Vihreät eivät pidä tarpeellisena kartanorakennuksen kunnostuksen sitomista viereisen Aurora-kodin tulevaisuuden suunnitteluun. Se siirtäisi korjauksen pahimmassa tapauksessa jälleen kerran kauas tulevaisuuteen.

Lisätietoja:

Mari Anthoni, p. 040 539 0656
Tiina Elo, p. 045 261 7447
Sirpa Hertell, p. 050 566 6818