(Espoon Vihreät tiedote 10.12.2010) Vihreät ovat yllättyneitä ja surullisia Kirsi Aropaltion ja Kaisa Rastimon loikkauksista. Kahden valtuutetun loikkaus on suuri pettymys. Molemmat valtuutetut ovat saaneet merkittävät luottamustehtävät, Rastimo kaupunkisuunnittelu-lautakunnassa ja Aropaltio HUS:n hallituksessa.

Toimialajohtajavalinnasta vihreiden valtuustoryhmässä on ollut useita näkemyksiä. Aropaltio ollut linjakkaasti eri mieltä ryhmän enemmistön kanssa.

– Ryhmän johto on toimialajohtajan valintaprosessissa toiminut linjauksilla, joiden takana on ollut selkeä enemmistö, valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina Knaapila toteaa. Tämä kuuluu demokratiaan. Poliittisen vaikuttamisen tapoja on käsitelty ryhmässä avoimesti ja jokaisen valtuutetun oikeutta toimia valtuustossa oman mielipiteensä mukaan on kunnioitettu. On surullista, että vähemmistöön jääminen yhdessä asiassa tuntuu niin raskaalta, että loikkaaminen toiseen puolueeseen on houkuttelevampaa kuin jatkaminen vihreiden antamassa
luottamustehtävässä.

– Tässä tilanteessa ryhmän toimintatapoja on syytä arvioida ja varmistaa jokaisen valtuutetun hyvinvointi ryhmän jäsenenä. Poliittisesta vaikuttamisesta on saatava iloa ja tyydytystä eikä tuskaa, Knaapila vakuuttaa. Keskinäinen arvostus ja luottamus ovat asioita, joihin tulemme panostamaan lähiaikoina.

Vihreissä eri mieltä olevat voivat äänestää valtuustossa myös ryhmän enemmistöstä poiketen ilman seuraamuksia toisin kuin vanhoissa puolueissa.

Virta tuo myös toiseen suuntaan, sillä vihreisiin on tullut viime aikoina jäseniä demareista ja kokoomuksesta.

Kuluneella valtuustokaudella vihreät ovat saaneet vanhusten hoitoon lisää varoja, bussilippujen hintojen korotuksilta ja vuorojen leikkauksilta on vältytty ja tärkeiltä ulkoilualueilta on suojeltu 550 hehtaaria vanhaa metsää. Tätä työtä jatketaan, vihreät vakuuttavat.

Lisätiedot:

Nina Knaapila
Valtuustoryhmän puheenjohtaja
nknaapila(at)hotmail.com
puh. 050 5231 417