Espoossa päivähoidon ryhmäkokoja ei kasvateta, vaikka maan hallitus on toisin linjannut. Yhtä hoitovastuullista aikuista kohden voi jatkossakin olla enintään seitsemän yli kolmevuotiasta lasta. Lisäksi ryhmissä, joissa on myös osa-aikaisia lapsia, voi olla maksimissaan 24 lasta. Tämä varmistaa, että ryhmäkoot eivät kasva, vaikka osa-aikaisten lasten määrä jatkossa kasvaisi. Vihreät ovat tyytyväisiä myös siihen, että kotihoidon kuntalisä säilytettiin 2-3 vuotiaille lapsille.

Subjektiivisesta päivähoidosta päätetään erikseen tammi-helmikuussa, ja sitä ennen arvioidaan muutoksen vaikutukset erityisesti lapsiin. Vihreät ei kannata päivähoito-oikeuden rajaamista.

Myös opetukseen saatiin lisärahaa 550 000 euroa perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseen.

– Tämä on tärkeä lisä, kun valtio leikkaa tukiaan yhteensä noin kolme miljoonaa euroa painottaa Hopsu.

Vihreät kantavat huolta yhä pidempään kotona asuvista yksinäisistä vanhuksista. On tärkeää, että saatu kahden miljoonan euron lisäraha kohdistetaan nimenomaan kotona ja kodinomaisesti asumisen turvaamiseen. Vihreät pitivät tiukasti neuvotteluissa myös kulttuurin puolia. Ison Omenan palvelutorin käyttökulut uhkasivat tehdä 500 000 euron kulttuuritoimen budjettiin.

– Saimme neuvoteltua 230 000 euroa paikkaamaan vajetta. Pidämme tärkeänä, että lisäraha kohdistetaan kulttuurin avustuksiin, kirjastoille sekä kouluille ja päiväkodeille suunnattuun KULPS-toimintaan, toteaa kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo.

Myös liikuntatoimeen lisättiin 190 000 e kompensoimaan vuodenvaihteessa avautuvan Leppävaaran uimahallin käyttökustannuksia.

Ympäristön asiaa Vihreät edistivät pöytäkirjamerkinnöin. Mustanpurontien alue priorisoidaan kiireelliseksi kunnallistekniikan selvityskohteeksi ja Nupurintien kevyenliikenteen väylää kiirehditään. Pyöräilyn edistämisohjelman toteuttamiseen varataan riittävät resurssit ja luonnonhoidon toimintamalli tuodaan valtuuston päätettäväksi.

Espoon kaupungin tiedote: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_vuoden_2016_talousarviosta_neuvot(80010)

Espoon Vihreiden tavoitteet budjettineuvotteluihin

Lisätietoja:
Inka Hopsu, p. 040 758 9545
Tiina Elo, p. 045 261 7447