(Espoon vihreä valtuustoryhmä tiedote 3.12.2010)Vihreät ovat tyytyväisiä, että budjettisovussa on painotettu homekoulujen korjauksia. Jatkossa rakennus- ja korjaushankkeiden kosteusvalvonta tehdään entistä tarkemmin, jotta koulujen homevaurioita voidaan ehkäistä.

– Vanhuksia on yhä enemmän, ja jokainen heistä ansaitsee inhimillisen hoidon. Neuvotteluissa lisätyt määrärahat vanhusten pitkäaikaishoitoon, kotihoitoon ja omaishoitoon tulevat todella tarpeeseen, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Karimäki lisää.

Vihreille tärkeitä ovat myös panostukset Itämeren suojeluun sekä pyöräteiden parantamiseen. Espoon vesiensuojelu toimenpiteet vaikuttavat myös Itämeren tilaan. Järvien kunnostukset ja virtavesien suojelu astuvat harppauksen eteenpäin kun ympäristökeskus saa tähän lisäresursseja.

Neuvotteluissa lisättiin määräraha kevyen liikenteen väylien kunnostukseen ja turvallisuuden parantamiseen. Kuntalaisilta tulee paljon palautetta pyörä- ja kävelyteiden huonosta kunnosta ja heikosta talvikunnossapidosta.

– Jottei jäisi epäselväksi: Vihreät eivät kannata Kehä II:n jatkon rakentamista. Uskomatonta, että pöytäkirjamerkintä kehä II:n kevyemmän ja halvemman vaihtoehdon selvittämisestä on väännetty päätökseksi Kehä II:n rakentamisen aloittamisesta kaupungin omana hankkeena ja vaikka kaupungin omalla rahalla, painottaa kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo.

Lisätiedot:
Johanna Karimäki
valtuustoryhmän I varapuheenjohtaja
050 512 1948
johanna.karimaki(at)eduskunta.fi

Tiina Elo
valtuustoryhmän II varapuheenjohtaja
045 261 7447
tiina.elo(at)vihreat.fi