(Espooon Vihreiden valtuutettujen tiedote 18.5.2008) Vihreät toteavat, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Espooseen tarvitaan sekä metro että poikittaisliikenteeseen pikaratikka.

– Vihreiden aloitteesta metropäätökseen 2006 kirjattiin bussijokerin siirtäminen raiteille eli pikaratikka. Tämä tarkoittaa, että espoolaiset saavat metron Matinkylään ja Kehä I:n bussijokeri siirretään raiteille, kertoo vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell.

Vihreät ovat aina olleet raideliikenteen kannattajia. Vihreiden valtuutettujen mielestä oli tärkeää tehdä metropäätös nyt, sillä sen pitkittäminen olisi merkinnyt vain joukkoliikenteen vähittäistä heikentymistä.

– Metron suunnittelua on jatkettava heti Kivenlahteen kuten hallituksen liikennepoliittisessa selonteossa on linjattu, kansanedustaja ja valtuutettu Jyrki Kasvi vaatii.

Espoon Vihreitä yhdistää halu edistää joukkoliikennettä. Osa Espoon vihreistä ajoi ensisijaisesti Espoon omaa
raitiotiemallia. Seudullinen metro- ja raidejokeriyhteys on kuitenkin kaikkien mielestä joukkoliikenteen kehittämistä oikeaan suuntaan. Nyt kun on sitouduttu metroon niin täytyy huolehtia, että kustannukset pysyvät kurissa.

– Tärkeää on, etteivät metron kohonneet kustannukset vaikuta lipunhintoihin, edellyttävät vihreät valtuutetut.

Lisätietoja:

Sirpa Hertell
valtuustoryhmän ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja
sirpa.hertell(at)vihreat.fi
gsm 050 566 6818