(Espoon Vihreä valtuustoryhmä tiedote 18.1.2010) Espoon Vihreät vaativat urheiluseurojen tukia ja salivuoroja tasapuolisesti tytöille ja pojille, naisille ja miehille.  Viime vuosina liikuntalautakunta on jo pyrkinyt oikaisemaan havaitsemaansa ilmeistä vinoutumaa, vaikkakin ilman faktatietoa.

Vihreiden ehdotuksesta sukupuolivaikutusten arviointi lisättiin yksimielisesti valtuuston käsittelyssä Espoon liikuntapoliittiseen ohjelmaan vuosille 2010 – 2020.

– Erityisesti lasten ja nuorten seuratuet ja salivuorot tulisi jakaa tasapuolisesti, valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina Knaapila toteaa. Tähän velvoittaa valtuuston vuosi sitten hyväksymä sopimus miesten ja naisten tasa-arvosta kaupungin kaikissa palveluissa.

Vihreät korostavat myös helposti saavutettavissa olevien lähiliikuntapaikkojen tärkeyttä osana laadukasta liikkumisympäristöä.

– Lyhytkin, mutta päivittäinen kävelty matka bussi- tai junapysäkille on fyysiselle ja psyykkiselle hyvinvoinnille herkkua, kun auto jää kotipihaan. Haluamme espoolaisista yhä enemmän liikunnan sekakäyttäjiä, jotka ensisijaisesti kävelevät, pyöräilevät, käyttävät joukkoliikennettä ja vasta viimeisenä vaihtoehtonaan starttaavat auton, Knaapila visioi.

Tämä tarkoittaa, että pallokenttiä, aukeita nurmikoita ja tällaisina talvina hiihtolatuja tuodaan laajasti kuntalaisten lähelle ympäri Espoota. Isommat hankkeet kuten palloiluhallit tulee sijoittaa alueellisesti tasapuolisesti.

Vihreä valtuustoryhmä toivoo että ohjelman toteutukseen käytetään riittävästi varoja, sillä liikunnasta saatava suora ja välillinen hyöty on suuri jokaisen espoolaisen hyvinvointia ajatellen. On sanottu, että euro liikuntaan säästää kolme euroa sosiaali- ja terveysmenoista.

Lisätiedot:

Nina Knaapila
valtuustoryhmän puheenjohtaja
nknaapila(at)hotmail.com
050-5231417