(Tiedote 12.10.2011 Espoon Vihreät valtuutetut) Espoon Vihreiden valtuustoryhmä vaatii, että Tapiolan koululle ja lukiolle rakennetaan terveelliset ja modernit tilat, jotka palvelevat kasvavaa kaupunkia vielä vuosikymmentenkin kuluttua. Korjaussuunnitelmalle on nyt ennakkoluulottomasti etsittävä vaihtoehtoja
koulun henkilökuntaa kuunnellen.

– Nykysuunnitelmilla korjauksesta on tulossa kallis ja vaativa hanke, jolla ei saavuteta toivottuja tuloksia. Korjauksiin varatulla 28 miljoonalla eurolla saataisiin esimerkiksi nykyiset vaatimukset täyttävä uusi koulu samalle paikalle, esittää valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Marjo Matikka.

Vihreä valtuustoryhmä on huolissaan, ettei rakennuksen
kosteus- ja sisäilmavaurioita saada korjattua. Mittavista ja kalliista muutoksista huolimatta on riski, ettei rakennusta saada maanvaraisen perustamistapansa vuoksi terveelliseksi ja turvalliseksi.

Tapiolan koulun ja lukion tulevaisuutta tulee vihreiden mielestä suunnitella osana Tapiolan kehittämisprojektia.

– Hyvät liikenneyhteydet sekä tasokas ja monipuolinen opetus tekevät koulusta houkuttelevan myös kauempana asuville, toteaa valtuutettu Mari Nevalainen.

Tapiolan koulun ja lukion tilanne vaati nopeasti ratkaisun, jonka tuloksena on terveellinen ja nykyajan vaatimuksia vastaava rakennus, joka palvelee vuosikymmentenkin kuluttua.

– Ihmettelemme väitteitä asemakaavamuutoksen mahdottomuudesta. Tapiola -projektissa on nähty, että suunnitelmat muuttuvat tarvittaessa nopeastikin. Tapiolan suunnittelijat ja rakentajat eivät halunneet rakentaa monumentteja, vaan hyvää, toimivaa, turvallista ja terveellistä asuinympäristöä tavallisille ihmisille. Joistain rakennuksista on aika ajanut ohi ja nykypäivän hyvä eläminen vaatii toisenlaisia ratkaisuja. Tähän on nykypäättäjillä oltava rohkeutta, Nevalainen päättää.

Lisätietoja:
Marjo Matikka
valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja
gsm 050-3001327
marjo.matikka(at)luukku.com

Mari Nevalainen
valtuutettu
gsm 0405390656
mari.nevalainen(at)kolumbus.fi