(11.6.2012) Vihreä kaupunginvaltuutettu Matti Kuronen, 32, jättää paikkansa Espoon kaupunginvaltuustossa ja  -hallituksessa viimeistään valtuustokauden jälkeen tultuaan valituksi yksimielisesti Lahden teknisen ja ympäristötoimialan toimialajohtajaksi. Päätöksen Kurosen valinnasta teki Lahden kaupunginvaltuusto kokouksessaan 11.6. Viran vastaanottamisen ajankohdasta ei ole vielä tarkemmin sovittu.

– Kunta- ja hallintolaki eivät edellytä eroa luottamustoimista Espoossa, mutta katson että tulevan viran hoitamisen ja hyvän hallintotavan kannalta selvä linjaus viranhoidon ja politiikan välillä on oikea ratkaisu. Lisäksi tarkoituksena on asettua Lahteen asumaan, sanoo toisen kauden valtuutettu Kuronen.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Elo toivottaa Kuroselle onnea uusiin haasteisiin.

– Olen iloinen Matin puolesta ja tiedän Lahden tehneen hyvän päätöksen. Olisimme tietysti mielellään  pitäneet Matin ryhmässämme, sillä lähdön myötä valtuustosta katoaa paljon kaupunkikehitysosaamista.

Tekniikan tohtori Kuronen on aiemmin toiminut mm. teknisessä lautakunnassa ja Uudenmaan liiton valtuustossa ja tehnyt työuransa rakennus- ja kiinteistöalalla.

– Suomen toiseksi suurimman kaupungin luottamusjohdossa toimiminen on ehdottomasti antanut paljon. Kaupunkien kehittäminen ei ole ainoastaan ammattilaisten käsissä, vaan suuret linjaukset tehdään valtuuston päätöksin. Itselläni Länsimetro ja kaupunki-Espoon kehittäminen olivat syitä lähteä politiikkaan ja molemmissa on edistytty vuodesta 2005, sanoo Kuronen.

Kuronen ja Elo rohkaisevat kaupungin kehittämisestä kiinnostuneita lähtemään ehdolle syksyn kunnallisvaaleihin.

– Vihreisiin liittyminen oli aikanaan hyvä päätös. Toivottavasti nyt vaalivuonna mukaan lähtee sekä  kokeneita että uusia innokkaita ihmisiä, Kuronen päättää.

Espoon Vihreät nimeää seuraavat kunnallisvaaliehdokkaat yleiskokouksessaan
18.6.

Lisätietoja:

valtuustoryhmän pj Tiina Elo 045-2617447
Matti Kuronen, p. 040-5769105