Kannanotto 20.8.2018

Espoon Vihreät: Suorat linjat tasapuolisesti myös Länsiväylän pohjoispuolelle ja Finnoontien varteen korjaamaan matka-aikojen pidentymistä ja metron kapasiteettiongelmaa

Valtuuston kokouksessa 20.8. käytiin pitkä ja perusteellinen keskustelu Länsimetron liityntäliikenteen ongelmista ja niiden ratkaisusta. Vihreät ovat tehneet pitkäjänteisesti töitä ongelmien ratkaisemiseksi ja työ jatkuu.

“On tärkeää, että neljä suoraa ruuhkalinjaa saatiin Espoonlahden alueelta Kamppiin. On kuitenkin ajattelematonta, että Länsiväylän pohjoispuolen asukkaita ei tässä päätöksessä huomioitu. Suorat linjat tarvitaan mahdollisimman nopeasti myös Latokaski-Nöykkiö-Tillinmäki alueelle sekä Finnoontien varrelle Suvelasta ja Sunasta saakka,” painottaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Inka Hopsun tämän sisältöisen toivomuksen.

Seuraavaksi asiaan ottaa kantaa kaupunginhallituksen konsernijaosto kokouksessaan 27.8.

“Espoon pitää nyt selkeästi kertoa, että kaupunki on valmis rahoittamaan parempaa joukkoliikennettä. Budjettineuvotteluissa viime kädessä näemme, mitkä puolueet ovat sitoutuneet palvelutasoltaan heikentyneen joukkoliikenteen ongelmien korjaamiseen. Korjauksissa puhutaan muutamista miljoonista vuositasolla, kun pelkästään Espoon HSL:lle maksama ylijäämä oli kolme miljoonaa viime vuonna”, toteaa konsernijaoston jäsen Tiina Pursula.

Kattava ja toimiva joukkoliikenne on tärkeää niin asukkaiden arjen sujumisen kuin ilmastonmuutoksen torjumisenkin kannalta. Tähän tarvitaan kaikkien Helsingin seudun kuntien tuki.

Itse aikajana löytyy toisen sivumme kautta.