Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni on ilmoittanut luopuvansa Espoon Vihreiden eli kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta 5.8. järjestettävässä yhdistyksen yleiskokouksessa, jossa päätetään myös Espoon Vihreiden luottamuspaikkajaosta.

“Kymmenen vuoden ajan olen ollut Espoon Vihreiden hallituksessa, joista neljä viimeistä puheenjohtajana. Tästä on hieno siirtyä kesään ja mikä tärkeintä – väitöstutkimuksen pariin. Viime talvena alkoi kypsyä ajatus väitöskirjan työstämisestä Lapin yliopistoon ja maaliskuun lopulla tuli kirje hyväksymisestä tohtoriopintoihin. Väitös taiteen tohtoriksi tulee viemään merkittävästi aikaa seuraavien vuosien aikana ja sen takia en voi antaa niin isoa panosta kunnallisjärjestölle kuin se vaatisi varsinkin aluevaalien lähestyessä”, Brunni kertoo. “Siksi paras ratkaisu on nyt saattaa kuntavaalien prosessi loppuun olemalla puheenjohtaja luottamuspaikkajaon vahvistamiskokoukseen saakka. Tällöin uusi puheenjohtaja pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä ja hänelle jää kuitenkin aikaa ottaa homma haltuun aluevaaleihin 2022 mennessä”, hän jatkaa.

Yleiskokouksessa valittu uusi puheenjohtaja toimii puheenjohtajana Brunnin loppukauden (päättyen 31.12.2021). Espoon Vihreiden sääntömääräinen syyskokous valitsee puheenjohtajan kaudelle 2022-2023 ja hallituksen jäsenet erovuorossa olevien tilalle yhdistyksen sääntöjen mukaisesti.

 

Puheenjohtajuudesta kiinnostuneet voivat kysyä lisää puheenjohtajan tehtävästä istuvalta puheenjohtajalta Antti Brunnilta, jonka tavoitat joko sähköpostitse antti.brunni@vihreat.fi, Facebookissa tai puhelimitse 0445544669.

Puheenjohtajaksi voi hakea kuka tahansa Espoon Vihreiden jäsen tai jäsenyhdistysten jäsen. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi tehtävään lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen hakulomakkeella osoitteessa: https://forms.gle/xwQgdPupMHwcoVKy7

Kaikki lomakkeella 26.7. klo 12:00 mennessä toimitetut hakemukset annetaan tiedoksi Espoon Vihreiden yleiskokouksen äänivaltaisille edustajille. Myös kokouksen aikana voi asettua ehdolle, mutta on toivottavaa, että puheenjohtajaksi pyrkivät ilmaisisivat halukkuutensa tehtävään hyvissä ajoin ennen elokuun kokousta.

Puheenjohtajaksi pyrkivät voivat hakea tukea ja kannatusta niin laajasti kuin haluavat. Kokouksessa äänivaltaisia edustajia ovat Espoon Vihreiden jäsenyhdistysten sääntöjensä mukaan valtakirjalla nimeämät kokousedustajat. Jokainen yhdistysjäsenen äänivaltainen edustaja käyttää yhdistyksen kokouksessa kymmentä (10) ääntä. Espoon Vihreiden suorilla henkilöjäsenillä on yhdistyksen kokouksessa kullakin yksi ääni.

Kaikki Espoon Vihreiden jäsenet ja jäsenyhdistysten jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta.