Vaalirahakohun laineet ovat jo vaimenneet, mutta rahoituksen avoimuus on edelleen erittäin tärkeää. Avoin rahoitus turvaa demokratian toimivuuden ja antaa kansalaisille mahdollisuuden tuntea valitsemiensa päättäjien sidonnaisuudet.

– Espoon Vihreät toimivat politiikassaan avoimen vaalirahoituksen puolesta. Haluamme myös itse toimia avoimesti, joten julkaisemme Espoon Vihreiden vaalirahoituksen ennen vaalipäivää, toteaa puheenjohtaja Hanna Kalanne.

Espoon Vihreiden vaalibudjetti on noin 70000 euroa. Suurin kustannuserä on lehti- ja joukkoliikennnemainonta, johon käytetään rahaa noin 40000 euroa. Vaalilehden tekemiseen ja jakeluun Helsingin Sanomien välissä käytetään noin 22000 euroa. Lisäksi rahaa kuluu palkkoihin, tapahtumien järjestämiseen sekä vaalijulisteisiin. Kampanjointi rahoitetaan kunnallispolitiikasta kertyneillä luottamushenkilömaksuilla sekä 95 euron ehdokasmaksulla.

– Espoon Vihreät ry:n lisäksi myös yksittäiset ehdokkaamme ovat aktiivisesti julkistaneet kampanjansa rahoitusta. Ehdokkaistamme vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen on täyttänyt tähän mennessä 82 henkilöä eli noin 75 prosenttia. Tämä on lähes yhtä paljon kuin muilla puolueilla yhteensä, jatkaa toiminnanjohtaja Kimmo Kyrölä

Ehdokkaiden vaalirahoituksen ennakkoilmoitukset ovat julkisesti nähtävillä osoitteessa: www.vaalirahoitus.fi