Espoon Vihreille ennätystulos

Espoon Vihreiden kautta aikain paras vaalitulos 13 valtuutetulla ja 19 153 äänellä vahvistaa vihreiden jatkon Espoon toiseksi suurimpana puolueena. Valtakunnallisesti Espoo on ainoa iso kaupunki, jossa vihreiden paikkamäärä kasvoi.

– Olemme tehneet työtä lähipalveluiden säilyttämisen, toimivan joukkoliikenteen, turvallisten koulujen ja luonnonsuojelun puolesta sekä vaatineet päätöksentekoon avoimuutta.  Tälle työlle äänestäjät antoivat vahvan tukensa, iloitsee  valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Elo.

Espoon Vihreiden prosentuaalinen kannatus nousi huimasti oli vertailukohde sitten mikä tahansa. Ero Kokoomukseen kaventui ja sosiaalidemokraatit jäivät entistä kauemmas. Vuonna 2008 Vihreiden kannatus oli 15,9 prosenttia, nyt 16,8 prosenttia.

– Vaalikampanja oli iloinen ja lämminhenkinen. Yhdessä tekemisen riemu näkyi ja uskon sen olleen myös suurena syynä kannatuksemme uskomattomaan nousuun. 19153 kertaa kiitos jokaiselle äänestäjälle, ehdokkaalle ja tukiryhmäläiselle, kiittää Espoon Vihreiden puheenjohtaja, tuore varavaltuutettu Hanna Kalanne.

Uusia valtuutettuja:

Inka Hopsu
Susanna Rahkonen
Saara Hyrkkö
Kirsi Louhelainen
Henna Partanen
Mari Nevalainen
Katja Lahti
Heli Halava
Risto Nevanlinna

Paikkansa säilyttivät:

Jyrki Kasvi
Tiina Elo
Johanna Karimäki
Sirpa Hertell