Kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli keskiviikon kokouksessa Suinonsalmen asemakaavamuutosta ja päätti rajata Hanikan metsän kokonaan pois suunnittelualueesta, jolloin alue säilyy virkistyskäytössä.

 
”Vihreät ovat johdonmukaisesti vastustaneet Hanikan rakentamista, myös Suinonsalmen asemakaavan edellisessä käsittelyvaiheessa marraskuussa 2016. Tuolloin Vihreiden palautusesitys Hanikan metsän puolesta hävisi kokoomuksen, perussuomalaisten ja RKP:n vastustaessa. Hienoa, että lautakunta teki nyt yksimielisen päätöksen Hanikan puolesta”, toteaa lautakunnan varapuheenjohtaja Henna Partanen.
 
”Hanikan metsä on varsin suuri yhtenäinen kallio- ja kangasmetsäalue ja sellaisena arvokas. Jos emme olisi saaneet kaavaa muutettua, rakentaminen olisi lohkaissut merkittävän osan metsää pois, jolloin myös suosittu ulkoilureitti olisi pitänyt linjata metsän sisällä uudestaan”, kertoo lautakunnan jäsen Risto Nevanlinna.
 
”Suinonsalmen kaava-alue sijaitsee yli 2 kilometrin päässä tulevasta Soukan metroasemasta eli kaavaa ei voinut perustella myöskään kaupunkirakenteen tiivistämisellä”, lisää lautakunnan jäsen Kirsi Louhelainen.
 
Vihreät pitivät tärkeänä, että vaikka kaavoitettava alue pienenee, siitä silti järjestetään asukastilaisuus, jotta asukkaat pääsevät vielä kommentoimaan kaavamuutosta. Suinonsalmen kaavamuutoksesta tuli runsaasti palautetta lautakunnan jäsenille. Hanikan metsällä on selvästi suuri merkitys asukkaille.