Espoon Vihreät on valinnut 5.8. ylimääräisessä yleiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen sosiaalialan ammattilaisen Hanna Hukarin ja varapuheenjohtajaksi IT-alan yrittäjän Allan Halmeen.

Espoon Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi valittu Hukari aloittaa tehtävässä heti. Espoon Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Antti Brunni ilmoitti luopuvansa kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta heinäkuun alussa. Tuolloin Brunni kertoi Espoon Vihreiden tiedotteessa, että hän aloittaa väitöskirjan työstämisen Lapin yliopistoon.

Hukari valittiin uudeksi puheenjohtajaksi samassa yleiskokouksessa, jossa Espoon Vihreät päätti paikkajaostaan. “Tulevan valtuustokauden tavoite tulee olla, että kestävä elämäntapa on helppo ja luonteva valinta koko Espoossa. Lisäksi koronapandemia on vielä vahvasti päällä ja Espoon tulee huolehtia ettei kukaan putoa väliin. Yrittäjät, nuoret kuin perheetkin tarvitsevat tukea juuri nyt eikä koronavelan maksu ei voi jäädä vain heikoimmille”, Hukari sanoo. “Vihreiden puolueiden välisessä paikkajaossa saamat luottamustehtävät ovat juuri sellaisia, joissa näihin päästään vaikuttamaan. Erityisen tärkeänä pidän sosiaalialan ammattilaisena sitä, että sote-uudistukseen ja aluevaaleihin mennään vihreiden johdolla.” Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja, diplomi-insinööri Saara Hyrkkö. “Lautakunnan merkitys koronapandemian torjunnan, koronakriisin aiheuttamien hyvinvointi- ja mielenterveysvaikutusten sekä sote-uudistuksen valmistelun kannalta on tulevalla kaudella erityisen suuri”, Hukari kertoo. “Vihreille on tärkeää huolehtia, että ympäristöosaaminen ja ympäristöarvojen huomiointi sekä kestävä kehitys turvataan Espoossa myös kaupungin organisaatiouudistuksen jälkeen, ja siksi iloitsen Johanna Karimäen ja Meri Löyttyniemen puheenjohtajuuksista ympäristö- ja rakennuslautakunnassa sekä kestävän kehityksen kehitysohjelmassa.”

Leppävaarassa asuva Hukari on koulutukseltaan sosionomi (AMK) sekä MBA, ja työskentelee tällä hetkellä sosiaalihuollon koulutuspäällikkönä. Viime valtuustokaudella Hukari toimi mm. varavaltuutettuna sekä varajäsenenä kaupunginhallituksessa. Espoon Vihreät esittää Hukaria tulevalla valtuustokaudella Espoon monikulttuuriasiain neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Neuvottelukunta on maahanmuuttajien, järjestöjen, viranomaisten ja kaupungin päättäjien yhteistoimintaelin. Sen tehtävänä on edistää etnisten ryhmien integroitumista, seurata ja arvioida kotoutumista Espoossa ja edistää hyviä etnisiä suhteita.

Hukari valittiin puheenjohtajaksi varapuheenjohtajan paikalta. Uudeksi varapuheenjohtajaksi yleiskokous valitsi espoonlahtelaisen Allan Halmeen ja täydensi vielä hallitusta yhdellä jäsenellä. Uutena jäsenenä Halmeen tilalle hallitukseen nousee Lauri Korkeaoja. Korkeaoja on Terveystalon yhteiskuntasuhdejohtaja ja toiminut aiemmin mm. Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteerinä sekä erityisavustajana Heidi Hautalan ministerikaudella.

Yleiskokouksessa valittu uusi puheenjohtaja Hukari toimii kunnallisjärjestön puheenjohtajana Brunnin kauden loppuun (päättyen 31.12.2021). Espoon Vihreiden sääntömääräinen syyskokous valitsee loppuvuodesta puheenjohtajan kaudelle 2022-2023 ja hallituksen jäsenet erovuorossa olevien tilalle yhdistyksen sääntöjen mukaisesti. Varapuheenjohtaja Halmeen sekä hallituksen jäsenen Korkeaojan kaudet ovat vuoden 2022 loppuun.

 

Lisätietoja antavat:

Hanna Hukari, Espoon Vihreiden puheenjohtaja
hanna@hannahukari.fi / 044 564 6488

Valtteri Törmänen, Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja
valtteri.tormanen@vihreat.fi / 050 597 2007