Espoon vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, Inka Hopsu (36) on ehdolla Vihreän liiton varapuheenjohtajaksi. Espoon Vihreät päätti kevätkokouksessaan 10.4. yksimielisesti esittää Hopsun ehdokkuutta Vantaalla 13.4. pidettävälle Uudenmaan Vihreiden kevätkokoukselle ja Espoossa 25.-26.5. pidettävälle Vihreiden puoluekokoukselle.

”Tahdon olla hyödyksi puolueen kehittämisessä ja Vihreiden maanlaajuisen kannatuksen nostamisessa. Kokemukseni vapaaehtoistyöstä monenlaisissa organisaatioissa tuo tarvittavaa lisäpanosta puolueen johtamiseen ja koko puolueen jäsenistön mukaan saantiin” Hopsu sanoo.

“Vihreät on jo nyt suosituin puolue nuorten keskuudessa. Tämän pitää näkyä politiikkana, joka on pitkälläkin aikavälillä kestävää. Vihreät on Suomen vahvin tulevaisuuspuolue. Haasteemme on saada eri-ikäiset ihmiset koko maassa innostumaan vastuuntuntoisesta ja laaja-alaisesta vihreydestä. Maailman pelastamisessa vähempi ei riitä”, Hopsu jatkaa.

Hopsu on toiminut Vihreissä yli kymmenen vuotta ja meneillään olevalla kaudella hän toimii Vihreiden puoluehallituksessa. Hän on myös ollut perustamassa Espoon vihreitä nuoria sekä vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa, ollut ehdolla eduskuntaan sekä toiminut aktiivisesti useissa poliittisissa luottamustehtävissä mm. Espoon teknisessä lautakunnassa sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohtajana. Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Hopsu oli yksi Espoon ääniharavista saaden yli tuhat ääntä ja Vihreä valtuustoryhmä valitsi hänet yksimielisesti puheenjohtajakseen.

Hopsu on myös aktiivinen kirkollinen vaikuttaja ja vapaaehtoistoimija. Hän on pitkään vastannut Suomen Partiolaisten kehitysyhteistyöasioista ja vaikuttaa partiojärjestöissä maailman tasolla. Tällä hetkellä hän toimii Kepan hallituksessa ja edustaa kehitysyhteistyöjärjestöjä valtakunnallisessa Kestävän kehityksen strategiatyössä.

Hopsu on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri sekä luokanopettaja ja on työskennellyt kymmenen vuoden ajan opettajana mm. maahanmuuttajataustaisten opetuksessa sekä erityisopetuksessa. Lisäksi hän on tehnyt mm. toimittajan ja tutkijan töitä.

Lisätietoja:

Inka Hopsu
inka.hopsu@gmail.com
0407589545
http://www.inkahopsu.fi/