Vihreiden kansanedustaja ja pitkäaikainen valtuutettu Inka Hopsu valittiin Espoon valtuuston puheenjohtajaksi maanantaina 12.6. valtuuston kokouksessa. Inka Hopsu toimii tehtävässä 31.5.2024 saakka. 

Kiitos luottamuksesta tähän tuttuun mutta mielenkiintoiseen ja vastuulliseen tehtävään. Te tunnette minut, puheenjohtajana pyrin edistämään tasapuolista ja arvostavaa keskustelua vahvassa yhteistyössä ryhmien ja valtuutettujen kanssa.”

Hopsu muistutti puheessaan Espoon alueellisen tasa-arvon tärkeydestä ja segregaation ehkäisystä. ”Espoon kehittämisessä meidän tulee tehdä pitkäjänteistä työtä. Me emme saa päästää alueitamme eriytymään. Tärkeää on tehdä kaupunginkehitystyötä koko kaupungissa ja kaupunginosien ja aluekeskusten välillä tasa-arvoisesti.”

Hän iloitsi Espoolaistentalon arkkitehtuurikilpailun voittajan valinnasta ja muistutti, kuinka talon tuomat työpaikat ja valtuuston listalla eilen ollut kaupunkiradan jatko ovat Espoon keskuksen alueelle tärkeitä esimerkkejä juuri Espoon eri alueiden kehittämisestä.

Kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Inka Hopsu siirtyy tehtävään Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajan paikalta. Hopsu on taustaltaan kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja. Tällä hetkellä hän toimii toista kautta kansanedustajana. Hopsu on toiminut valtuuston puheenjohtajana myös vuosien 2019-2020 ajan. 

Espoon kehittämisessä Hopsu painottaa kestävyydeen huomioimista, “Kestävyyttä on suojella ja säästää tuleville sukupolville kaunista luontoa ja korjata luonnolle aiemmin tehtyä haittaa esimerkiksi vesistöjen osalta. Kestävyyttä on huolehtia talouden tasapainosta. Se ei saa kuitenkaan olla ainoa määrittäjä, vaan suurta velkaa saatamme tehdä myös, jos emme huolehdi nuortemme hyvinvoinnista ja laadukkaiden oppimistulosten saavuttamisesta.” 

Yhtenä valtuuston suurista kysymyksistä Hopsu nosti esiin nuorten kasvaneen pahoinvoinnin. Puheenvuorossaan hän toi esille nuorten terveisiä päättäjille painottaen nuorten osallisuuden tukemista, sekä jokaisen nuoren oikeutta turvalliseen elämään, kohdatuksi tulemiseen ja huolenpitoon. 

Valtuuston kokouksessa tärkeisiin luottamustehtäviin valittiin Vihreiltä myös Noora Koponen, joka valittiin kasvun ja oppimisen lautakunnan varapuheenjohtajaksi vuoteen 2025 saakka. “Otan varapuheenjohtajan tehtävän innolla vastaan. Yksi tärkeimmistä asioista kuntapäätöksenteossa on turvata jokaisen lapsen ja nuoren oikeutta saada oppia, kasvaa ja kehittyä turvassa”, sanoo Noora Koponen.  

Lisäksi Vihreiden myös Pinja Nieminen valittiin valtuuston kokouksessa Hyvinvoiva Espoo -kehitysohjelman varapuheenjohtajaksi. ”Olen hyvin kiitollinen tästä tehtävästä, jossa yhdistyvät aiemmat kokemukseni sosiaali-ja terveyslautakunnasta ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnasta sekä työkokemukseni hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä”, kommentoi Pinja Nieminen valintaansa. 

Lue Inka Hopsun valtuustopuhe kokonaisuudessaan täältä https://www.inkahopsu.fi/valtuustopuhe-espoon-valtuuston-puheenjohtajan-puhe-12-6-2023/

Lisätiedot:
Inka Hopsu
inka.hopsu@eduskunta.fi
040 758 9545